Venus

Autor: AstroCafe.ro - marti, 24 februarie 2009, 24850 vizualizari
Venus

Astrul artei si al frumosului, Venus guverneaza zodiile Taur si Balanta. Prin poziția pe care o are în tema natalǎ a fiecǎruia, ofera indicii importante legate de domeniul sentimental, de relații în general și iubire în special. Fiind asociatǎ cu bunǎstarea, Venus vorbește și despre atitudinea fata de bani, posesiuni, confort, valori sociale si estetice.
 
Fiind prin excelenta o planeta a feminitatii, relatiilor afective si aliantelor, Venus oglindeste, prin pozitia in semn si casa, dar si prin aspectele in care este implicata, modul in care nativii stiu sa-si gestioneze relatiile, abilitatea de a comunica si a crea aliante, capacitatea de a intretine armonia in cuplu. Diplomatia este o alta caracteristica importanta a acestei planete.
 
Cand Venus este armonios situata si aspectata intr-o astrograma personala, indica relatii frumoase afective, capacitatea de a darui iubire fara inhibitii, farmec al exprimarii, talent artistic, casatorie reusita, aliante durabile (mai ales cand se afla in aspect armonios cu Saturn), amabilitate, diplomatie, simt al umorului. De asemenea, Venus bine aspectata sugereaza si noroc in sectorul financiar si material, abilitatea de a valorifica talentele si aptitudinile la maximum.
 
Pe de alta parte, o Venus slabita in astrograma poate indica delasare, fuga de responsabilitate, chiar lene. Incapacitatea de administrare eficienta a resurselor materiale, risipa, dificultate in exprimarea sentimentelor, lectii de invatat in privinta relatiilor afective. Inclinatia catre lux, placeri, extravaganta.
 
Intr-o tema feminina, reprezinta modul de manifestare al feminitatii, gingasiei, elegantei, simtului estetic. Intr-o tema masculina, da indicii despre tipul de femeie de care nativul este atras.
 
VENUS în BERBEC  (exil) este impulsivǎ, pasionalǎ, capabilǎ sǎ se îndrǎgosteascǎ foarte des la prima vedere. Se aruncǎ în vâltoarea dragostei fǎrǎ rezerve și iremediabil, de multe ori ajungând sǎ constate la scurt timp , cǎ nu s-a îndrǎgostit de cine trebuie. Venus în Berbec pune mare preț pe aspectul fizic și pe „prima impresie”. De asemenea, are nevoie sǎ fie impresionatǎ, fascinatǎ, de statutul persoanei vizate. Odatǎ îndrǎgostitǎ, este entuziastǎ, demonstrativǎ, face daruri și tot felul de gesturi , care mai de care mai nǎstrușnice, pentru a-și exprima iubirea.
 
Persoanele cu Venus în Berbec își cautǎ parteneri interesanți, incitanți și îndrǎzneți, lângǎ care sǎ nu se plictiseascǎ. Pentru acești nativi, relația amoroasǎ este un joc, iar când se instaleazǎ rutina și îi scade interesul, renunțǎ cu ușurința și se îndreaptǎ spre o nouǎ țintǎ. Oamenii cu Venus in Berbec cer foarte multa atentie si au tendinta sa se centreze pe ei insisi.
 
VENUS în TAUR  este liniștitǎ, sincerǎ, senzualǎ . Preferǎ relațiile de lungǎ duratǎ, lipsite de complicații și zbucium. Are nevoie de siguranțǎ și investește sentimente doar în persoane care le pot oferi securitate emoționalǎ, dar și materialǎ. Pentru Venus în Taur, dragostea este un lucru foarte serios, drept pentru care nu se grǎbește niciodatǎ când vine vorba despre implicarea într-o relație.
Venus se aflǎ în domiciliu în Taur, așa cǎ simțul estetic, talentul artistic și senzualitatea sunt la ele acasǎ.
 
Pentru cǎ în acest caz dragostea este foarte importantǎ, Venus în Taur poate fi extrem de posesivǎ și geloasǎ. Nu-i plac frivolitǎțile și nici aventurile. Se îndrǎgostește treptat, în timp, dar pentru perioade lungi, uneori pentru toatǎ viața. Venus in Taur confera talent artistic, simt estetic si deseori, voce melodioasa. De asemenea, imprima nativului  atasament accentuat fata de confort si acumulare materiala.
 
VENUS în GEMENI
  este jucǎușǎ. Îi place sǎ flirteze și o face cu o nonșalanțǎ și o naturalețe greu de egalat. Are simțul umorului, îi place conversația de dragul conversației și știe sǎ „mânuiascǎ” cel mai bine cuvintele cu douǎ înțelesuri. Aici, Venus este atrasǎ de parteneri inteligenți, dinamici, curioși, supli și adaptabili. Are nevoie sǎ fie stimulatǎ mental, înainte de orice.
 
Nu-i place rutina și este dispusǎ sǎ iasǎ rapid dintr-o relație care nu o mai provoacǎ. Şi o face cu ușurințǎ, pentru cǎ se detașeazǎ foarte ușor de trecut.
Mai mult decât romantismul, iubește comunicarea și stimularea intelectualǎ. Iar la loc de cinste, stǎ desigur, libertatea! Nativii cu Venus in Gemeni calatoresc mult in cautarea placerii si isi doresc sa fie prieteni cu toata lumea. Nu au atasament pentru valorile materiale. Considera banii ca fiind doar un mijloc de a-si castiga independenta si libertatea.
 
VENUS în RAC are emoții intense, sentimente puternice și trǎiri complexe. Nu e deloc ușor de intuit ce dorințe are, ce ar bucura-o și ar mulțumi-o pe deplin. Nu-și exprimǎ ușor sentimentele și este destul de sensibilǎ și introvertitǎ. Îi place sǎ fie protejatǎ, cocoloșitǎ și tratatǎ cu delicatețe. De aceea, cautǎ parteneri care o pot înțelege și care sunt capabili sǎ-i accepte sensibilitatea și emoțiile.
 
Este romanticǎ, sensibilǎ, dar în același timp posesivǎ, pentru cǎ se atașeazǎ strâns de oamenii dragi, din nevoie de securitate.
Nu se pripește, este sincerǎ și loialǎ. Marea calitate a acestei amplasǎri venusiene este cǎ știe sǎ-i facǎ pe toți cei din preajmǎ sǎ se simtǎ ca acasǎ. Acesti nativi iubesc familia, caminul si prietenii de suflet. Isi doresc stabilitate financiara si o casa a lor. Femeile au instinct matern pronuntat.
 
VENUS în LEU
este semeațǎ, distinsǎ, orgolioasǎ, rafinatǎ și impozantǎ. Cere atenție, are nevoie sǎ fie admiratǎ, chiar adoratǎ. Nu se mulțumește cu iubiri superficiale, ci are nevoie de relații profunde, ardente, pasionale. Este maestrǎ în manifestarea iubirii, prin gesturi demonstrative, ample, teatrale. Atrage foarte ușor dragostea și admirația celorlalți, fǎrǎ sǎ fie nevoie sǎ miște vreun deget. Este fermecǎtoare, prin simpla prezențǎ.
Este romanticǎ, pǎtimașǎ și atrasǎ de tot ce e frumos și îi încântǎ privirea și sufletul. Se simte atrasǎ de parteneri impozanți, care au un statut social impresionant, un talent deosebit, sau calitǎți speciale.
 
Nativii cu Venus in Leu iubesc arta si manifestarile artistice si pot fi actori de exceptie. Sunt afectuosi, tandri si iubitori, mai ales cu copiii. Le place sa se grozaveasca in fata partenerului, dar pot fi unii dintre cei mai fideli oameni, atunci cand le este castigata increderea. Insa pot fi si foarte posesivi.
 
VENUS în FECIOARǍ (cadere) este pedantǎ, atentǎ la detalii, profundǎ. Respectǎ valorile sociale și artistice, știind foarte clar ce-i place și ce nu-i place. Ţine foarte mult la moralitate, este uneori timidǎ, chiar pudibondǎ. Dar este în stare sǎ iubeascǎ cu o profunzime și o sinceritate greu de egalat. Se simte atrasǎ de parteneri onești, pedanți, cu simț practic, lângǎ care sǎ se simtǎ în siguranțǎ.
 
Nu este adepta dulcegariilor, alinturilor și romantismului exagerat, preferând sǎ-și exprime iubirea prin gesturi concrete, practice.
Aici, Venus poate da și un fler deosebit pentru afaceri sau dorința de a-i servi pe alții, într-un fel sau altul. Acesti nativi cauta de regula parteneri cu care sa impartaseasca interesele intelectuale. De aceea, de cele mai multe ori, isi intalnesc jumatatea la locul de munca. Au un simt innascut al ordinei si disciplinei si pot fi buni bucatari. De regula sunt interesati de nutritie sau igiena. Pot fi croitori priceputi.
 
VENUS în BALANŢǍ (domiciliu) este de departe cea mai elegantǎ, rafinatǎ și atentǎ la imagine! Aici, Venus este la ea acasǎ, așa încât toate calitǎțile acestei planete sunt accentuate, evidențiate, exacerbate. De regula, posesorii acestei amplasari venusiene, sunt foarte senzuali si atragatori.
 
Venus în Balanțǎ este atrasǎ de lux, adorǎ viata sociala și iubește armonia.
Fiind atât interesatǎ de valorile sociale, Venus aici poate pǎrea superficialǎ și chiar snoabǎ,deși în realitate nu este așa. Simțul estetic foarte dezvoltat și dragostea pentru artǎ și frumos o fac sǎ se îndrepte frecvent cǎtre domenii artistice.
 
Este romanticǎ și „îndrǎgostitǎ de dragoste”. Se simte atrasǎ de parteneri rafinați, eleganți, manierați și urǎște grosolǎnia, vulgaritatea și certurile.
Nativii nu suporta singuratatea.
 
VENUS în SCORPION (
exil) înseamnǎ, înainte de toate, pasiune, senzualitate și dragoste mistuitoare. Trǎiește intens și nu are jumǎtǎți de mǎsurǎ când vine vorba de sentimente. Are capacitatea de a se cufunda total într-o experiențǎ amoroasǎ, oferind totul, dar și cerând totul. Venus în Scorpion este extrem de posesivǎ și tinde sǎ-și trateze jumǎtatea ca pe o proprietate, pentru cǎ se teme de nesiguranțǎ .
 
Uneori, experiențele pe care le trǎiește în plan sentimental pot fi paradoxale si epuizante. Iar dacǎ este rǎnitǎ, pǎstreazǎ resentimente adânc înrǎdǎcinate în suflet și pentru multǎ vreme, poate pentru totdeauna. Se simte atrasǎ de parteneri senzuali, pasionali, puternici, care-i conferǎ sentimentul de siguranțǎ și care raspund pasiunii ei.
 
De obicei, relatiile sunt luate mult prea in serios, lipsind relaxarea, detasarea, tandretea  si simtul umorului. Aceasta atitudine le poate aduce mari prejudicii.
Venus in Scorpion da afinitate pentru stiinte oculte si esoterism.
 
VENUS în SǍGETǍTOR  este optimistǎ și  idealistǎ incurabilǎ. Este veselǎ, jovialǎ, atrasǎ de nou și de aventurǎ. Se plictisește repede într-o relație, mai cu seamǎ când dispare elementul noutate. Este comunicativǎ, îi place sǎ flirteze și pare sǎ fie tot timpul în mișcare. Trǎiește genul de iubire expansivǎ, dar este posibil ca relațiile ei sǎ nu dureze prea mult.
 
Este atrasǎ de parteneri inteligenți, care-i împǎrtǎșesc idealurile și care pot ține pasul cu toate ideile ei de explorare a noului. Nativii isi pot cunoaste jumatatea in timpul unor calatorii lungi sau se casatoresc in strainatate. Este prietenoasǎ (de regulǎ are o mulțime de prieteni) și iubește mai mult decât orice libertatea. Calatoriile exotice se numara printre preferintele nativilor. La fel si sporturile in aer liber.
 
VENUS în CAPRICORN este rezervatǎ, precautǎ și uneori rece și distantǎ. Tinde sǎ-și cenzureze sentimentele și emoțiile din nevoia de a se proteja, de a-și masca vulnerabilitatea. Însǎ odatǎ îndragostitǎ, Venus în Capricorn este capabilǎ de un devotament incredibil și de o statornicie în timp greu de egalat. Dragostea ei rezistǎ testului timpului.
 
Într-o relație afectivǎ, Venus în acest semn zodiacal, dǎ dovadǎ de loialitate, onestitate, seriozitate și atașament durabil de neclintit. E-adevǎrat cǎ deseori poate lipsi pasiunea, dar este partenera idealǎ pentru cei care urmǎresc sǎ-și construiascǎ o relație serioasǎ, solidǎ , prin care sǎ-și atingǎ eventual și obiectivele profesionale înalte.
 
Venus in Capricorn doreste statut material si profesional, este pretentioasa si foarte perseverenta. Nativii cu aceasta amplasare venusiana, daca se casatoresc tineri, aleg parteneri mai in varsta, iar daca se casatoresc mai tarziu, isi aleg parteneri mai tineri. Deseori, Venus in Capricorn predispune la casatorii conventionale, interesate.
 
VENUS în VǍRSǍTOR 
  pare detașatǎ din punct de vedere afectiv și chiar așa și este. Are o rǎcealǎ calculatǎ, pe care o afișeazǎ, dar cu toate acestea, poate fi extrem de magneticǎ și caritabilǎ.
 
Este generoasǎ, prietenoasǎ și tinde sǎ-și trateze partenerii afectivi la fel ca pe ceilalți prieteni. Nu-i plac scenele lacrimogene, ci are nevoie de liniște și calm. Îi place sǎ flirteze, sǎ se joace și este greu de crezut cǎ Venus aici este geloasǎ. Are nevoie de spațiu de manifestare și libertate de mișcare, deci nu se va simți confortabil alǎturi de persoanele care o priveazǎ de aceste lucruri.
 
Este atrasǎ de parteneri originali, interesanți, cu o vastǎ culturǎ, inteligenti, care sǎ o stimuleze intelectual.
Nativii cu Venus in Varsator sunt adesea perceputi ca fiind excentrici, nonconformisti. Pentru ca ei nu abordeaza relatiile la fel ca toti ceilalti, ci au propriile principii dupa care se ghideaza.
 
VENUS în PEŞTI  (exaltare) iubește oamenii, este empaticǎ, gata sǎ ajute și sǎ salveze. Sensibilǎ, visǎtoare și imaginativǎ, poate ajunge la performanțe deosebite în domenii artistice. Este deseori atrasǎ de cei nedreptǎțiți și tinde sǎ se apropie de oameni care au nevoie de sprijin, ori chiar trebuie sǎ fie salvați Venus aici indicǎ o dragoste mai mult intuitivǎ și destul de ambiguǎ. Ştie sǎ simtǎ, dar nu prea știe sǎ exprime ce simte. De aceea, deseori este neînțeleasǎ în dragoste. Își dorește un partener sensibil, empatic, protectiv, care-i împǎrtǎșește dorința de a ajuta oamenii sau animalele, ori de a se implica în artǎ.
 
Nu de putine ori, oamenii cu aceasta amplasare a planetei Venus, se simt atrasi de parteneri aflati in dificultate, care au nevoie sa fie sprijiniti. Se simt bine in postura de salvatori, dar si de victime.

Nicoleta Svârlefus

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole