Varsatorul, o fabrica de idei si solutii

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 06 februarie 2020, 17726 vizualizari

Varsatorul este un fel de extraterestru al zodiacului, o fiinta care pare sa opereze cu principii si idei diferite de ale majoritatii, de multe ori receptionate prin canale cosmice numai de el accesate.

Varsatorul varsa, nu apa, ci cunoastere, in lume si mai departe de ea. In timpul vietii si dupa ea.

Aduce pe pamant idei traznite, nascute din propriile intrebari existentiale, iar uneori din placerea de a-i provoca pe ceilalti, punand totul sub semnul intrebarii si cautand mereu drumuri colaterale, necalcate de semenii sai. 

Varsatorul, nu doar ca-I surprinde pe altii cu comportamentul si ideile sale, ci deseori reuseste sa se surprinda si pe sine. Uimirea nu-l paraseste niciodata, asta si pentru ca nu stie ce inseamna sa te plictisesti, pe un pamant si intr-o existenta care are atatea culoare de explorare, unde sunt atatea de descoperit si mai ales de inventat. 

Nu-l preocupa ceea ce poate oricine, ci ceea ce nimeni inaintea lor nu a reusit. Cu cat mai complicat, cu atat mai incitant. Cu cat mai ciudat pare un lucru, cu atat mai atractiv pentru el.

Varsatorul face deseori alegeri socante, neasteptate. E imprevizibil, original, greu de inteles si de controlat. Considera ca mintea e cel mai de pret dar, o foloseste fara oprire, in cele mai multe cazuri cu succes. E ca o fabrica de idei, de solutii si posibilitati. E o imensa agentie cosmica a umanitatii, un fel de bilbioteca digitala pentru pamanteni.

Sa nu ne asteptam ca Varsatorul sa traiasca dupa norme traditionale, in colivii si structuri rigide sau acceptand cuminte rutina si banalul. Si sa nu-i cerem sa-si ocupe timpul cu lucruri marunte, subiecte lumesti, conversatii insipide, care i se par extrem de plictisitoare si obositoare. In schimb, il vom vedea cu ochii sclipind de entuziasm, cand se afla in mijlocul unei comunitati preocupate de progresul omenirii sau cand e acaparat de subiecte care vizeaza cunoasterea inalta, a legilor universului sau a cine stie carei teorii noi, sofisticate, avangardiste.

Varsatorul e judecat mai mereu din cauza detasarii sale, pare prea putin implicat emotional in relatii si uneori complet absent, ba chiar pus pe fuga, mai ales cand simte iz de cerinte care-l incorseteaza si ii iau aerul la propriu. Asta pentru ca simte in adancul fiintei, ca dreptul sau principal e independenta. Si unicitatea. Nici nu ajung multi oameni la el cu adevarat, desi e considerat semnul umanitatii, de fapt el nu doreste sa se identifice cu nimeni si nici sa fie influentat de parerile si conditionarile altora.

Din acest punct de vedere, Varsatorul e paradoxal: iubeste umanitatea, dar de multe ori ii e greu sa inteleaga oamenii si chiar pe el insusi.

Varsatorul functioneaza in salturi, nu are continuitate, consecventa sau fluiditate. Ba vrea cu oamenii (ii place sa aiba multe relatii), ba nu vrea sa vada pe nimeni. Ba e de un curaj inimaginabil si face schimbari greu de conceput de catre alte semne, ba dispare in lumea sa interioara, in laboratorul propriilor ganduri si viziuni, deseori coplesitoare. Urca si coboara, apuca si se desprinde, cu acelasi elan, derutand cu usurinta pe oricine.

Varsatorul nu are o viata liniara, pentru ca gandirea sa nu e liniara. Tocmai de aceea, e considerat semnul geniului, al originalitatii si unicitatii absolute. Si poate din acest motiv, Varsatorul are menirea de a impulsiona oamenii sa evolueze, sa creasca si sa traiasca dincolo de limite si sabloane. 

Fara Varsator, lumea ar sta pe loc, probabil plictisita de aceleasi si aceleasi alegeri.Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole