Vărsătorul, o fabrică de idei și soluții

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 06 februarie 2020, 85877 vizualizari

Vărsătorul este un fel de extraterestru al zodiacului, o ființă care pare să opereze cu principii și idei diferite de ale majorității, de multe ori recepționate prin canale cosmice numai de el accesate.

Vărsătorul varsă, nu apă, ci cunoaștere, în lume și mai departe de ea. În timpul vieții și după ea.

Aduce pe pământ idei trăznite, născute din propriile întrebări existențiale, iar uneori din plăcerea de a-i provoca pe ceilalți, punând totul sub semnul întrebării și căutând mereu drumuri colaterale, necălcate de semenii săi. 

Vărsătorul, nu doar că-i surprinde pe alții cu comportamentul și ideile sale, ci deseori reușește să se surprindă și pe sine. Uimirea nu-l părăsește niciodată, asta și pentru că nu știe ce înseamnă să te plictisești, pe un pământ și într-o existență care are atâta culoare de explorare, unde sunt atâtea de descoperit și mai ales de inventat. 

Nu-i preocupă ceea ce poate oricine, ci ceea ce nimeni înaintea lor nu a reușit. Cu cât mai complicat, cu atât mai incitant. Cu cât mai ciudat pare un lucru, cu atât mai atractiv pentru el.

Vărsătorul face deseori alegeri șocante, neașteptate. E imprevizibil, original, greu de înțeles și de controlat. Consideră că mintea e cel mai de preț dar, o folosește fară oprire, în cele mai multe cazuri cu succes. E ca o fabrică de idei, de soluții și posibilități. E o imensă agenție cosmică a umanității, un fel de bilbiotecă digitală pentru pământeni.

Să nu ne așteptam ca Vărsătorul să trăiască după norme tradiționale, în colivii și structuri rigide sau acceptând cuminte rutina și banalul. Și să nu-i cerem să-și ocupe timpul cu lucruri mărunte, subiecte lumești, conversații insipide, care i se par extrem de plictisitoare și obositoare. În schimb, îl vom vedea cu ochii sclipind de entuziasm, când se afla în mijlocul unei comunități preocupate de progresul omenirii sau când e acaparat de subiecte care vizează cunoașterea înaltă, a legilor universului sau a cine știe cărei teorii noi, sofisticate, avangardiste.

Vărsătorul e judecat mai mereu din cauza detașării sale, pare prea puțin implicat emoțional în relații și uneori complet absent, ba chiar pus pe fugă, mai ales când simte iz de cerințe care-l încorsetează și îi iau aerul la propriu. Asta pentru că simte în adâncul ființei, că dreptul său principal e independența. Și unicitatea. Nici nu ajung mulți oameni la el cu adevărat, deși e considerat semnul umanității, de fapt el nu dorește să se identifice cu nimeni și nici să fie influențat de părerile și condiționările altora.

Din acest punct de vedere, Vărsătorul e paradoxal: iubește umanitatea, dar de multe ori îi e greu să înțeleagă oamenii și chiar pe el însuși.

Vărsătorul funcționează în salturi, nu are continuitate, consecvență sau fluiditate. Ba vrea cu oamenii (îi place să aibă multe relații), ba nu vrea să vadă pe nimeni. Ba e de un curaj inimaginabil și face schimbări greu de conceput de către alte semne, ba dispare în lumea sa interioară, în laboratorul propriilor gânduri și viziuni, deseori copleșitoare. Urcă și coboară, apucă și se desprinde, cu același elan, derutând cu ușurință pe oricine.

Vărsătorul nu are o viață liniară, pentru că gândirea să nu e liniară. Tocmai de aceea, e considerat semnul geniului, al originalității și unicității absolute. Și poate din acest motiv, Vărsătorul are menirea de a impulsiona oamenii să evolueze, să crească și să trăiască dincolo de limite și șabloane. 

Fară Vărsător, lumea ar sta pe loc, probabil plictisită de aceleași și aceleași alegeri.

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programeAstro Shop

Cele mai noi articole