Uranus

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 20 februarie 2009, 21955 vizualizari
Uranus

 

Guvernator al zodiei Varsatorului, Uranus este cel care aduce schimbari neasteptate in viata noastra. Ne invata sa acceptam noul, originalul, utopicul. Nativii cu un Uranus puternic aspectat pe harta natala dispun de un dezvoltat simt al libertatii. Au o gandire progresista, originala, inventiva. Sunt de cele mai multe ori avangardisti si excentrici.
 
Atunci cand Uranus este aspectat negativ poate aduce o dorinta exagerata de libertate, o inclinatie catre negarea oricarei legi sociale si o lipsa in asumarea responsabilitatii.
Tot el poate predispune la accidente si intamplari neprevazute, atunci cand este in cuadratura sau in opozitie cu Marte.
 
Fiind o planeta transsaturniana, cu o deplasare lenta pe cercul zodiacal (are nevoie de 84 de ani pentru a parcurge intregul cerc zodiacal), astrologii o iau in considerare atunci cand doresc sa studieze predispozitia unei generatii si mai putin cea a unui singur individ.
 
 
Uranus in Berbec
 
Nativii cu Uranus in Berbec sunt adevarati initiatori si deschizatori de drumuri. Dispun de o energie extraordinara, iar dorinta lor de a depasi limitele impuse de societatea in care se afla ii poate transforma in lideri veritabili.
Traiesc cu pasiune fiecare moment prezent, sunt dornici de exprimare, libertate, si inlaturarea oricarei granite, fie ea in plan fizic sau intelectual.
 
Aceste persoane nu tolereaza sa lucreze in subordine, ci doresc o libertate totala in manifestarea propriilor dorinte si sentimente. Simt o atractie deosebita pentru satisfacerea dorintei de adrenalina. Generatia cu aceasta pozitie a lui Uranus pe harta poate da sportivi de exceptie. Tot in aceasta perioada, pot aparea noi sporturi si activitati de gen.
 
Uranus disonant in Berbec ii poate face pe indivizi vulcanici, violenti, drastici in manifestarea propriei libertati si intoleranti la orice forma de subordonare, agresivi in exprimarea ideilor si gandurilor. Pot fi predispusi la accidente, in special in zona capului, pot avea tulburari nervoase, sau pot fi luati prin surprindere, de o moarte violenta.
 
 
Uranus in Taur ( cadere)
 
In acest caz, ingeniozitatea lui Uranus se detaseaza de sentimentul de utopie atunci cand vine vorba de concretizarea unu vis si se transforma intr-unul practic, realizabil. Gandirea acestei generatii este mai putin abstracta si mai mult centrata pe logica.
 
Uranus in Taur se poate manifesta in doua feluri relativ diferite. In timp ce nativii Taur devin mult mai deschisi catre tot ceea ce inseamna nou si extravagant, natura lor conservatoare devenind mai flexibila, nativii celorlalte zodii devin pragmatici, practici si refractari cu privire la lucrurile noi.
 
O alta forma de manifestare a lui Uranus in Taur este aceea a nevoii de a concretiza orice lucru care initial parea utopic, imposibil de realizat. Este stimulat instinctul proprietatii si sunt cerute drepturile proprii.
 
In timpul tranzitului lui Uranus in Taur, pot aparea schimbari in plan artistic, culinar, financiar, sau chiar in planul muncilor agricole. Nativii cu Uranus in Taur pot fi adevarati inovatori in domeniile mentionate mai sus.
 
 
Uranus in Gemeni
 
In acest caz, gandirea logica se intalneste cu gandirea abstracta. Originalitatea lui Uranus nuanteaza dorinta de cunoastere, comunicare si informare, a Gemenilor.
 
Nativii generatiei cu Uranus in zodia Gemenilor se bucura de o semnificativa energie intelectuala, curiozitate fara margini, nevoia unei stimulari intelectuale constante, originalitate in comunicare si in miscare. Apare o dorinta accentuata de libertate pe toate planurile. De asemenea, interactiunea cu ceilalti si cu mediul inconjurator este la fel de importanta.
 
Este o perioada in care pot aparea noi cuvinte si expresii. Se calatoreste mult, se inventeaza noi tipuri de masini sau mijloace de locomotie, apar noi modalitati prin care se faciliteaza comunicarea cu ceilalti.
 
In cazul in care Uranus este afectat, nativii pot avea inclinatie catre barfa, inselatorie, minciuna. Pot avea loc mai multe accidente cu masina decat sunt in mod obisnuit, raniri in zona mainilor, sau probleme la plamani.
 
 
Uranus in Rac:
 
Uranus in Rac aduce fluctuatii semnificative la nivel emotional si sentimental. Gandirea colectiva a acestei generatii se concentreaza pe segmentul ce vizeaza familia, traditia, amintirile, datinile. Nativii pot avea parte de schimbari neasteptate in plan familial, indiferent ca este vorba de schimbari de domiciliu, renovari repetate, sau chiar divorturi.
 
Femeile cu Uranus in Rac au un potential foarte mare in a schimba perceptia publicului larg, cu privire la statutul lor in societate. Cateva exemple de acest gen sunt Marie Curie, Condoleezza Rice sau Angela Merkel. Atat femeile cat si barbatii cu aceasta pozitie astrala se pot implica in politica, din dorinta de a aduce o schimbare in societatea in care traiesc.
 
Atunci cand Uranus este afectat, nativii pot fi extrem de sensibili si pot simti o dorinta profunda de libertate in plan familial, care daca nu le este satisfacuta, ii poate face sa treaca de mai multe ori, prin experienta unui divort. In ceea ce priveste santatea, vizata este zona stomacului.
 
 
Uranus in Leu ( exil ):
 
Nativii acestei generatii sunt creativi, stralucitori, au calitati artistice si sunt dornici de afirmare. Simt o nevoie profunda de a face numai lucruri care ii inspira, iar dorinta de a-si depasi conditia ii va motiva sa reuseasca ceea ce isi propun.
 
Sunt firi altruiste, darnice, cu o inima calda si deschisa fata de cei care au nevoie de ajutor. In acelasi timp, sunt capriciosi, exigenti si au placerea de a ajuta, numai atunci cand simt si nu atunci cand sunt obligati de imprejurari. Tanjesc dupa admiratie si apreciere din partea celorlalti.
 
Iubirea lor este puternica, sincera, spontana, lipsita de interes.  Sunt genul de oameni care se indragostesc la prima vedere, insa dat fiind natura independenta, incapatanata, insubordonata, se poate ajunge deseori la divort.
 
Nativii cu Uranus in Leu pot fi originali in domenii precum: cinematografia, muzica, arta. De asemenea, se pot dedica in mare parte copiiilor. Pot da nastere unei noi modalitati de studiu pentru acestia, o noua structura de predare mult mai facila, sau se pot implica in activitati ce tin de protectia copilului.
 
 
Uranus in Fecioara:
 
Uranus in Fecioara poate aduce o reformare a muncii, o noua atitudine in relatia cu subordonatii si o noua viziune cu privire la domeniul sanatatii. Este o perioada in care atmosfera de la locul de munca este “improspatata” cu obiecte de ultima generatie ( un exemplu ar fi utilizarea calculatoarelor la serviciu), care sa faciliteze activitatea angajatilor.
 
Cu ocazia acestei pozitionari a lui Uranus, generatia se bucura de un puternic spirit de observatie, atat al detaliului cat si al ansamblului, gandirea este analitica, spiritul critic.
 
Exista preocuparea pentru sanatate, fitness, medicina naturista, sau mediu. Pot aparea noi modalitati prin care oamenii vin in ajutorul celorlalti. Interesul pentru ecologie, capata proportii uriase.
In aceasta perioada, pot avea loc noi descoperiri in medicina, chimie, stiinta.
 
In cazul in care Uranus este afectat, nativii acestei generatii pot fi extrem de critici, maniacali, ipohondri, sau pot intampina probleme cu patronii ori subalternii.
 
 
Uranus in Balanta:
 
Uranus in Balanta aduce schimbari majore in ceea ce priveste perceptia casatoriei si a ideii de parteneriat. Apar noi tipuri de relatii neconventionale, cum este de exemplu relatia intima intre doua persoane de acelasi sex sau uniunile libere in care fiecare partener invata sa respecte libertatea celuilalt.
 
Nativii acestei generatii doresc o viata stabila, echilibrata. Sunt dispusi sa-si desfasoare activitatea intr-un domeniu ce vizeaza justitia, corectitudinea fata de semeni sau diplomatia. Apar inclinatii artistice, atractia pentru literatura, muzica, frumos, sau estetic.
 
Nativii cu Uranus afectat pot avea parte de o viata nefericita in cuplu, divorturi, procese si probleme de sanatate pe fond nervos, din cauza faptului ca nu-si gasesc niciodata acea jumatate pe care o cauta la nesfarsit.
 
 
Uranus in Scorpion ( exaltare ):
 
Nativii cu Uranus in Scorpion sunt perseverenti si dispun de o vointa puternica. Au capacitatea de a vedea potentialul celor din jurul lor, sunt intuitivi si receptivi. In cazul in care sunt mintiti sau neindreptatiti, nu vor uita niciodata atitudinea ta fata de ei si vor plati cu aceeasi moneda, atunci cand te astepti mai putin.
 
Sunt atrasi de latura misterioasa, secreta, a vietii. Sunt curiosi, dornici sa descopere, sa afle, sa cerceteze. In acelasi timp, au un apetit sexual dezvoltat. Astfel ca, pentru ei relatia intima si compatibilitatea cu partenerul, pe acest plan, sunt foarte importante.
 
In perioada tranzitului lui Uranus prin Scorpion, pot aparea schimbari in domenii cum sunt: medicina, psihologie, detectivistica, stiinta. In acelasi timp se pot naste copii care mai tarziu vor avea calitati pentru astfel de activitati si vor aduce chiar o gura de aer proaspat in aceasta directie.
 
In cazul in care Uranus este aspectat negativ, nativii vor avea tendinta de a fi mult prea posesivi, razbunatori, obsesivi, invidiosi, distructivi, sau chiar autodistructivi.
 
 
Uranus in Sagetator:
 
Nativii cu Uranus in Sagetator au aptitudini pentru filosofie, literatura, muzica, limbi straine, istorie sau chiar politica. Spiritul lor este liber, independent, expansiv, progresist. Sunt persoane care nu cunosc si nu accepta limitele. Optimismul lor ii ajuta sa-si indeplineasca vise, care ar putea parea altora de necuprins. Desi sunt firi spirituale, ar putea sa nu accepte usor dogmele religioase. Din contra, pot opta mai de graba, pentru respectarea legilor universale si libertatea de a-si urma convingerile personale.
 
Este o perioada a explorarilor si cercetarilor. Au loc dezvoltari si schimbari neasteptate in domenii cum sunt: filosofia, studiile superioare, calatoriile, religia, politica sau istoria.
 
In cazul in care Uranus este disonant, dorinta de libertate, poate fi dusa la extrem, pot fi habotnici, fanatici si pot sustine prea intens o credinta religioasa. Studiile superioare pot avea de suferit, pot aparea accidente la drum lung, iar conceptul de dreptate sau corectitudine, poate fi inteles gresit.
 
 
Uranus in Capricorn:
 
Perioada de tranzit a lui Uranus prin Capricorn este marcata de evenimente pe plan politic si guvernamental. Nativii cu aceasta amprenta astrala pe harta lor de nastere, vor avea un cuvant greu de spus cu privire la atmosfera politica din epoca lor. Sunt cei care vor aduce schimbari in acest domeniu, vor indeparta structurile invechite si le vor inlocui cu altele noi.
 
Schimbari vor mai avea loc, de asemenea, in plan economic, in arhitectura si urbanizare. Apar conceptii si idei originale, in domenii tehnice si practice. Este o perioada in care tot ceea ce parea candva utopic, devine in prezent realizabil, posibil. Vor aparea multi lideri si persoane dispuse sa ia in maini fraiele propriei vieti, neacceptand sa lucreze in subordinea altor persoane.
Nativii cu Uranus in Capricorn sunt perseverenti, ambitiosi, au un spirit matur si sunt dornici de reusita.
 
In cazul in care Uranus are aspecte tensionante poate face nativul dur, extrem de incapatanat, intolerant la parerea celorlalti, posesiv si foarte autoritar.
 
 
Uranus in Varsator ( domiciliu ) :
 
Uranus in Varsator este in domiciliu. Astfel ca puterea sa este exprimata la maximum. Tranzitul lui Uranus prin aceasta zodie poate aduce schimbari neasteptate mai mult la nivel colectiv si global, decat la nivel individual.
 
Oamenii invata sa fie toleranti, altruisti si deschisi noului. De asemenea, se acorda un interes sporit ONG-urilor. Au loc descoperiri in stiinta, astronomie si in oricare alt domeniu progresist. Astrologia incepe sa fie apreciata; este acceptata si inteleasa cu adevarat.
 
Este o perioada in care se nasc multi vizionari, oameni cu o gandire mult avansata timpului, dornici sa descopere, sau ca creeze lucruri prin care sa aduca schimbari pozitive in viitorul semenilor lor. Dat fiind ca spiritul acestor persoane este unul extrem de liber, simt o repulsie pentru tot ceea ce inseamna control sau privare de libertate.
 
In cazul in care Uranus este afectat, este posibil ca cei cu Uranus in Varsator sa nu-si gaseasca niciodata locul in randul celor contemporani lor. Se simt marginalizati, neintelesi de catre societate si pot impune cu forta propriile idei despre libertate si drepturi personale.
 
 
Uranus in Pesti:
 
In perioada tranzitului lui Uranus prin Pesti, are loc o reconsiderare a religiei, filosofiei si spiritualitatii. Oamenii incep sa inteleaga credinta si altfel decat prin prisma dogmelor.
Religia poate trece prin schimbari radicale. De altfel, pot aparea noi tipuri de credinta, sau noi religii.
 
Nativii cu Uranus in Pesti, vor avea o inuitite extraordinara, sensibilitate, senzitivitate. Vor fi persoane spirituale, care vor simti o inclinatie puternica spre a veni in ajutorul celorlalti.
 
In perioada acestui tranzit, atmosfera generala perceputa poate fi pe de o parte una spirituala, in care vor aparea multe carti ce trateaza acest domeniu, sau una extrem de confuza pentru intreaga umanitate.
 
In cazul in care Uranus este aspectat negativ pe harta natala, nativul poate avea o inclinatie excesiva catre visare, poate intelege gresit spiritualitatea si credinta, poate avea diverse fobii, dependente, sau chiar probleme de natura psihica.
 
~Alina Marcu
 
 


Astro Shop

Cele mai noi articole