Unii oameni înfloresc în a doua parte a vieții. Ești unul dintre ei?

Autor: AstroCafe.ro - joi, 06 martie 2014, 52614 vizualizari
Unii oameni "infloresc" in a doua parte a vietii. Esti unul dintre ei?

Nu toți suntem rapizi și avem succes devreme în viață. Unii dintre noi sunt precum vasele cu fierbere lentă, care au nevoie de timp pentru a aduna înțelepciune și de a găsi sensul lumii din jurul nostru. Dar aveți grijă, atunci când o persoană de acest gen ajunge, în cele din urmă, la capacitatea sa maximă - ele sunt forțele conducătoare în lume, deoarece au petrecut o lunga perioadă de timp pentru a digera idei, informații și cunoștinte, doar pentru a veni cu soluții uimitoare la problemele lumii.

1. Află dacă ești o asemenea persoană. Sunt multe feluri în care "înflorirea" voastră ar putea fi întârziată. 
Educație. Asta poate însemna că notele de la școală au fost mediocre, până când, dintr-o dată, înflorești și îi depășești pe toți ceilalți copii, într-un singur set de examene.

Cariera. E posibil că primii 15-20 ani din viața de adult să-i fi petrecut întrebându-te ce carieră vrei. Apoi, dintr-o dată, te lansezi în ea și o faci într-un mod strălucit.

Viața sociala. Când toată lumea se chinuia să adune premiere, ideea de a-ți face prieteni noi și a merge la întâlniri, ți-a fost străină - probabil înfricoșătoare. Asta până când, într-o zi, ai realizat că a vorbi cu oamenii nu este neapărat înfricoșător, așa cum pare, iar cercul tău social se lărgește.

2. O persoană care ajunge la potențialul său maxim este un gânditor profund și este conectat la lume, într-un mod care este diferit de mulțimea "grăbește-te, grăbește-te și dobândește acum". Ești inteligent. Colegii rapizi suferă dezamăgiri, iar tu ești doar în creștere și gata să preiei conducerea acum. Oamenii au tendința de a lua decizii proaste, atunci când sunt în graba de a ține pasul cu termenele altora; ca urmare, tu iei decizii mai bune și faci mai puține greșeli.

3. Cunoaște-ți punctele forte. Acestea includ reflecția, atenția și răbdarea. Folosește-le pentru a-ți construi încrederea în sine și de a te lăsa dus de curent prin punctele slabe din viață, atunci când simți că înoți împotriva curentului.

4. Păstrează o "Carte de idei" la îndemănă - probabil lângă pat sau în geanta ta. Ori de câte ori ai idei (iar oamenii de acest tip au foarte multe), scrie-le. Ai putea trece prin momente de indecizie, dar acea idee este semnificativă și poate fi foarte folositoare mai târziu, când te întorci la ea.

5. Nu ar trebui să fii invidios pe prietenii sau colegii, care deja "au făcut-o" sau care par să fie mai bine ajustați la lumea înconjurătoare, decât tine. La tine doar durează mai mult decât la alții, pentru că rezultatele contează foarte mult pentru tine. Pentru tine, călătoria contează la fel de mult că și rezultatul. Nu există nici un punct de comparație între tine și ceilalți. Acceptă că tu ești o ființă umană individuală care merge pe un traseu individual către un loc specific.

6. Recunoaște că alții ar putea apela la tine, atunci când au nevoie să se calmeze. Folosește această abilitate pentru a-i ajuta. De asemenea, realizează că aceasta este o abilitate importantă pe care o poți folosi în alegerea vocației, carierei și a stilului de viață.

7. Bucură-te de eventualul succes și construiește. Ți-a luat mult timp pentru a ajunge acolo, dar știi că faci mult mai mult decât cei care au ajuns în același punct mai devreme, iar oamenii vor începe să vina la tine pe măsură ce au o încredere mai mare în experiența ta, în cunoștințe și în faptul că ai o gândire profundă despre tot, și ai ajuns la propriile concluzii, în loc de a le inventa pe ale altcuiva.

8. Înregistreză-ți gândurile. Procesul de a ajunge unde ești, probabil va ajuta și pe altcineva, în special membrii familiei. Trăsături precum aceasta, pot fi moștenite ușor și dacă copiii tăi sau alt membru al familiei poate fi ajutat prin intermediul tău, atunci tu vei face viața mai bună pentru altcineva.

9. Intotdeauna ai în încredere tine și în abilitățile tale, pentru că tu ai ajuns în acest punct și vei depăși dificultățile în moduri la care alții pot doar să viseze. Realizările instant nu sunt întotdeauna un basm devenit realitate - gândește-te la oamenii care se tem atât de mult pentru că ei nu știu ce fac. Oamenii care și-au atins potențialul maxim evită acest sentiment asigurându-se că știu ce fac!

Sursă articol: www.wikihow.com

*Traducere: Cristina Ciobanu 
*Sursa imagine: www.latebloomerwine.comAstro Shop

Cele mai noi articole