Unii oameni infloresc in a doua parte a vietii. Esti unul dintre ei?

Autor: AstroCafe.ro - joi, 06 martie 2014, 46470 vizualizari
Unii oameni "infloresc" in a doua parte a vietii. Esti unul dintre ei?

Nu toti suntem rapizi si avem succes devreme in viata. Unii dintre noi sunt precum vasele cu fierbere lenta, care au nevoie de timp pentru a aduna intelepciune si de a gasi sensul lumii din jurul nostru. Dar aveti grija, atunci cand o persoana de acest gen ajunge, in cele din urma, la capacitatea sa maxima - ele sunt fortele conducatoare in lume, deoarece au petrecut o lunga perioada de timp pentru a digera idei, informatii si cunostinte, doar pentru a veni cu solutii uimitoare la problemele lumii.

1. Afla daca esti o asemenea persoana. Sunt multe feluri in care "inflorirea" voastra ar putea fi intarziata.

2. O persoana care ajunge la potentialul sau maxim este un ganditor profund si este conectat la lume, intr-un mod care este diferit de multimea "graba-graba, dobandeste-acum". Esti inteligent. Colegii rapizi sufera de dezamagiri, iar tu esti doar in crestere si gata sa preiei conducerea acum. Oamenii au tendinta de a lua decizii proaste, atunci cand sunt in graba de a tine pasul cu termenele altora; ca urmare, tu iei decizii mai bune si faci mai putine greseli.

3. Cunoaste-ti punctele forte. Acestea includ reflectia, atentia si rabdarea. Foloseste-le pentru a-ti construi increderea in sine si de a te lasa dus de curent prin punctele slabe din viata, atunci cand simti ca inoti impotriva curentului.

4. Pastreaza o "Carte de idei" la indemana - probabil langa pat sau in geanta ta. Ori de cate ori ai idei (iar oamenii de acest tip au foarte multe), scrie-le. Ai putea trece prin momente de indecizie, dar acea idee este semnificativa si poate fi foarte folositoare mai tarziu, cand te intorci la ea.

5. Nu ar trebui sa fii invidios pe prietenii sau colegii, care deja "au facut-o" sau care par sa fie mai bine ajustati la lumea inconjuratoare, decat tine. La tine doar dureaza mai mult decat la altii, pentru ca rezultatele conteaza foarte mult pentru tine. Pentru tine, calatoria conteaza la fel de mult ca si rezultatul. Nu exista nici un punct de comparatie intre tine si ceilalti. Accepta ca tu esti o fiinta umana individuala care merge pe un traseu individual catre un loc specific.

6. Recunoaste ca altii ar putea apela la tine, atunci cand au nevoie sa se calmeze. Foloseste aceasta abilitate pentru a-i ajuta. De asemenea, realizeaza ca aceasta este o abilitate importanta pe care o poti folosi in alegerea vocatiei, carierei si a stilului de viata.

7. Bucura-te de eventualul succes si construieste. Ti-a luat mult timp pentru a ajunge acolo, dar stii ca faci mult mai mult decat cei care au ajuns in acelasi punct mai devreme, iar oamenii vor incepe sa vina la tine pe masura ce au o incredere mai mare in experienta ta, in cunostiinte si in faptul ca ai o gandire profunda despre tot, si ai ajuns la propriile concluzii, in loc de a le inventa pe ale altcuiva.

8. Inregistreaza-ti gandurile. Procesul de a ajunge unde esti, probabil va ajuta si pe altcineva, in special membrii familiei. Trasaturi precum aceasta, pot fi mostenite usor, si daca copii tai sau alt membru al familiei poate fi ajutat prin intermediul tau, atunci tu vei face viata mai buna pentru altcineva.

9. Intotdeauna ai incredere in tine si in abilitatile tale, pentru ca tu ai ajuns in acest punct si vei depasi dificultatile in moduri la care altii pot doar sa viseze. Realizarile instant nu sunt intotdeauna un basm devenit realitate - gandeste-te la oamenii care se tem atat de mult pentru ca ei nu stiu ce fac. Oamenii care si-au atins potentialul maxim evita acest sentiment asigurandu-se ca stiu ce fac!

Sursa articol: www.wikihow.com

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Sursa imagine: www.latebloomerwine.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole