Uleiuri esentiale pentru afectiuni ale aparatului genital feminin

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 28 august 2013, 17659 vizualizari

Femeile se confrunta, din pacate, cu multe afectiuni ale aparatului genital. Cele mai frecvente afectiuni sunt: dismenoreea (menstruatie dureroasa), candidoza vaginala, vaginita, anexita. In astfel de situatii este foarte folositor uleiul de arbore de ceai, ca si cel de lavanda sau mirt. Acestea se pot combina si sunt eficiente pentru vaginite si candidoze, si in general pentru ameliorarea simptomelor caracterizate prin scurgeri, arsuri si mancarimi.

Uleiul esential de arbore de ceai- Este antifungic, antiseptic, puternic antibacterian, antimicotic, antiviral potent, detoxifiant, insecticid, stimulent, dezinfectant. Este uleiul care, dupa parea multor specialisti, nu ar trebui sa lipseasca din casa. Excelent remediu pentru cistita, infectii vaginale, prurit.

Uleiul esential de lavanda- Antiseptic, echilibrant, calmant, curativ. Reduce manifestarile sindromului premenstrual, durerea menstruala si problemele specifice menopauzei.

In ceea ce priveste problemele urinare, uleiul de lavanda stimuleaza productia de urina, ajutand la restabilirea echilibrului hormonal și reducerea cistita sau inflamatie a vezicii urinare si crampe asociate acesteia.

Uleiul de lavanda grabeste nasterea, avand rolul de a calma pacienta.

Uleiul esential de mirt- Este un ulei echilibrant, eficient in tratarea cistitei si a altor infectii. Tonic pentru uter.

Uleiurile esentiale pot fi aplicate cu usurinta ca o spalare locala sau in baie. Pentru o spalare locala, se fierbe și se raceste un litru de apa, adaugand un maximum de sase picaturi de uleiuri . Alternativ adauga sase picaturi de uleiuri esentiale in cada plina. 

O baie de sezut este, de asemenea, foarte eficienta. Acest tratament poate fi efectuat de doua-trei ori pe zi, în timp ce simptomele persista.

Uleiurile esentiale, atunci cand sunt utilizate in acest fel, fac un tratament naturist eficient pentru infectiile de acest fel. 

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Farcasanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com


*Bibliografie:

http://suite101.com/

http://www.beeyoutiful.com/

“Aromaterapia” Denise W. Brown

*Sursa imaginii: www.oneclickbeautycare.comAstro Shop

Cele mai noi articole