Uleiul de Jojoba

Autor: AstroCafe.ro - joi, 06 martie 2014, 1883 vizualizari
Uleiul de Jojoba

Uleiul de jojoba este obținut din fructele plantei de jojoba, un arbust veșnic verde, care crește în zonele calde. Aproximativ 54% din greutatea seminței de jojoba este dată de conținutul de ulei. Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă (la temperatura camerei), necomestibilă, dar extrem de benefică în cosmetică. Dacă ai dubii în privința autenticității uleiului de jojoba cumpărat, îl poți pune la frigider. Dacă se întărește în totalitate, este autentic. Este un ulei ușor, de culoare aurie, cu tentă "uscată" și aproape inodor.

Fiind foarte versatil, poate fi utilizat pentru orice tip de ten, aducând beneficii deosebite mai ales tenului gras și acneic, precum și părului/scalpului cu probleme (vom reveni asupra beneficiilor aduse de jojoba pentru par într-un articol ulterior).

Uleiul de jojoba pătrunde în piele rapid, într-un mod interesant: traversează foliculii de par, se amesteca cu sebumul produs de pielea noastră, diluându-l și deblocându-l, putând astfel să ajungă mai ușor în afara pielii. Acesta este unul din motivele pentru care se spune că jojoba permite tenului să “respire”.

Este un ulei hidratant și emolient care, în același timp, ajută la reducerea inflamațiilor și a pruritului și poate atenua efectele psoriazisului și acneei. Poate fi folosit inclusiv pentru tenul sensibil, pielea bebelusilor sau burtica femeilor gravide. Îl puteți folosi și ca ulei de corp, dacă preferați ceva care sa intre ușor și rapid în piele, ori îl puteți folosi topic în zonele unde aveți diverse probleme: dermatite, acnee.

Cum îl folosim?

- Aplicați-l direct pe ten seara, înainte de culcare, pentru ameliorarea problemelor tenului cum ar fi: acneea, eczemele sau psoriazisul.

- Înmuiați o discheta demachiantă în ulei și folosiți-l ca pe un demachiant obișnuit.

- Ca ulei de corp – datorită faptului că e ușor, hrănitor și hidratant. Pentru un miros special îl puteți îmbogăți cu câteva picături de ulei esențial, iar pentru un bonus de efect, utilizați-l imediat după baie sau duș.

- Îmbogățiți-vă crema de corp sau de ten preferată – adăugați-i puțin ulei de jojoba și amestecați-o apoi foarte bine.

- Folosiți-l direct cu rol de contur de ochi. Aplicați 1-2 picături de ulei de jojoba pe vârful degetelor și masați ușor.

- Pentru hidratarea buzelor.

- Cei dintre voi care vor să-și pună imaginația la lucru, pot crea o cremă, un unt de corp sau un balsam de buze folosind acest minunat ulei de jojoba și alte ingrediente naturale.

Monica Lupu

www.ebio.eu

 

 



Astro Shop

Cele mai noi articole