Tu din ce spatiu relationezi?

Autor: AstroCafe.ro - joi, 22 ianuarie 2015, 1980 vizualizari
Tu din ce spatiu relationezi?

Totul in aceasta lume e interconectat, astfel incat nimic nu poate trai sau supravietui fara conexiuni, interactiuni, relationari. 

Relationarea este foarte frumos ilustrata prin jocul celor doua mari principii ale lumii, yin si yang, feminin-masculin. Putem spune ca orice relatie presupune de fapt jocul acestor doua tipuri de energie, un joc foarte dinamic de altfel, astfel incat mereu lasa loc neprevazutului.

Insa atat timp cat cei doi oameni care intra intr-o relatie nu sunt constienti de ei insisi, ei blocheaza inconstient jocul energiilor universale yin si yang. Cu cat devin mai constienti, cu atat acest joc se intampla natural si de la sine, intr-o armonie perfecta, generand o stare de beatitudine sau fericire pe care o mai numim “iubire”. 

Astfel, pentru o relatie armonioasa avem nevoie de multa constienta. Dar ce presupune sa intri sau sa-ti transformi relatia intr-o relatie constienta?

In primul rand, sa fii constient(a) de IMPULSUL care sta la baza atractiei pentru acea persoana. In functie de asta, vei pute determina SPATIUL din care relationezi de fapt. 

Astfel, ca femeie sau ca barbat, e foarte important in ce spatiu te situezi atunci cand vrei sa chemi pe cineva in viata ta si sa co-creezi o relatie. Si pentru a intelege si mai bine de ce e important, iti prezint pentru inceput cateva spatii sau stari care iti vor determina practic relatia. 

1. Spatiul de dependenta

Cel aflat in spatiul dependentei actioneaza dupa sloganul inconstient “Vino ca sunt gol pe dinauntru, vino sa ma umpli”. Daca relationezi din acest spatiu, sa nu te surprinda daca vei atrage pe cineva care sa profite de tine prin intermediul acestei dependente emotionale. 

De obicei, relatiile inchegate in acest spatiu devin relatii de genul calau-victima, fiind foarte daunatoare in timp, lasandu-se cu despartiri extrem de dureroase si cu multa suferinta.  

2. Spatiul de schimb 

In acest spatiu partenerii actioneaza pe principul “Hai sa facem schimb, eu iti dau asta tu imi dai aia”. Aici fiecare constientizeaza ca are ceva de oferit celuilalt, insa aceasta se intampla conditionat. Astfel, relationarea va fi mai mult la nivel egotic decat la nivel de inima. Cei doi nu sunt interesati de relatie in sine, cat de satisfacerea unor “nevoi” prin intermediul celuilalt. De cele mai multe ori se intampla cand cei doi cauta validarea unul prin celalalt. 

Cand relationezi in acest spatiu, se ajunge foarte usor la despartire, in momentul in care unul din parteneri nu mai poate oferi ceea ce “promitea” la inceput. 

Genul acesta de relationare este foarte frecvent intalnit in societatea moderna si din teama ca acest “contract” va inceta, oamenii cauta diverse garantii care genereaza in timp multa minciuna, ipocrizie si implicit suferinta.

3. Spatiul constient de Impartasire

Acest spatiu presupune ca esti deja un om intreg, nu unul incomplet care asteapta sa fie completat. In acest spatiu ajungi daca te ocupi serios de tine insuti, daca esti femeie, de feminitatea ta, iar daca esti barbat de masculinitatea ta, insa fara a neglija si celalalt aspect din tine insati. 

Este un spatiu al acceptarii si al onestitatii (fata de tine si fata de celalalt) totale care va permite relatiei voastre sa creasca si sa infloreasca asemenea unei flori de lotus cu multe petale. 

Din acest spatiu e normal sa atragi un partener la fel de constient ca si tine, bine centrat si cu o inima care te cheama spre explorarea de noi dimensiuni ale relationarii. Abia de aici putem vorbi despre posibilitatea iubirii. 

Inainte sa spui DA unei relatii observa-te in ce spatiu te afli si iti va fi usor sa-ti dai seama de multe lucruri. 

Aceste spatii sunt variabile, ele pot fi de mai multe feluri si nu sunt batute in cuie. Depinde doar de tine sa ajungi sa relationezi cat mai mult din spatiul de impartasire sau, impreuna cu partenerul sa faceti trecerea cat mai usor inspre acesta. 

Daca vrei sa experimentezi pe propria piele cum sa ajungi in acest spatiu al impartasirii care iti schimba cu totul perspectiva asupra relationarii, te astept la urmatorul nostru curs pentru femei in Bucuresti, detalii aici http://lifeinbalance.ro/eveniment/curs-relatia-cu-masculinul/

Cu drag, 

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

Sursa imagine: http://www.ernestmorrow.com/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole