Treziri bruște și accesarea propriului ADEVĂR: Neptun retrograd în Pești (2 Iulie - 7 Decembrie 2024)

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 30 iunie 2024, 4466 vizualizari

Neptun își începe călătoria de retrogradare în semnul Peștilor pe 2 Iulie și se va afla în mișcare retrogradă până pe 7 Decembrie 2024. Neptun va mai sta în Pești până în 2026, acest tranzit ajutându-ne să ne însușim acele experiențe prin care am trecut din Aprilie 2011, încoace. 

Neptun în Pești (2011 - 2026)

Neptun iubește să tranziteze zodia Peștilor.Neptun este planeta iluziilor, a viselor și a creativității. La cel mai înalt nivel, este conectat la acea iubire profundă, necondiționată, spirituală și unică. La polul opus, Neptun în Pești poate fi despre minciuni și manipulare. 

Retrogradarea lui Neptun în Pești ne încurajează să căutăm adevărul autentic. Iluziile sau ideile, sau chiar visele și dorințele pe care le aveam cândva ar putea să nu mai rezoneze cu ceea ce suntem noi astăzi sau să nu se mai alinieze cu direcția noastră actuală. 

Neptun retrograd în Pești 

Dacă vreți să înțelegeți mai bine ce aduce pentru voi Neptun retrograd în Pești, amintiți-vă acele întâmplări care au avut loc în Decembrie 2023 sau chiar în Aprilie 2011, în special în aspecte ce țin de creativitate, vise, iluzii, intuiție și posibile înșelătorii. 

Sub acest retrograd, ceva care s-a petrecut în perioadele respective se poate încheia sau poate aduce răspunsul îndelung așteptat. 

Neptun retrograd aduce o energie subtilă așa că este posibil să apară multă confuzie și lipsă de claritate. 

Mai jos sunt câteva aspecte cărora să le acordăm atenție pe perioada retrogradului lui Neptun în Pești (2 Iulie - 7 Decembrie): 

Creativitate 

Neptun, planeta creativității, a imaginației și a viselor, ne poate aduce multă creativitate, însă fiind retrograd, este posibil să ne simțim blocați în privința unor proiecte ce țin de creativitate. Indiferent de ceea ce simțim, e important să onorăm această perioadă și dacă este necesar să o folosim pentru a face o pauză de la activitățile creative și să ne concentrăm mai mult pe partea de logistică. 

Uneori, procesele noastre creative au nevoie de o listă de verificare și de un plan, iar retrogradul lui Neptun poate fi moment bun pentru a lucra în acest sens.

Reevaluarea călătoriei spirituale 

Neptun este planeta spiritualității, așa că, pe măsură ce retrogradează, s-ar putea să ne regândim credințele spirituale și propriile adevăruri. 

S-ar putea să ne simțim atrași de  ideologii diferite sau de moduri diferite de a fi. Dacă spiritualitatea nu se regăsește în viețile noastre, Neptun retrograd poate scoate aceste probleme la suprafață, ghidându-ne să le confruntăm. 

Neptun retrograd poate aduce clarificări despre calea spirituală pe care am ales să o urmăm: dacă ne aduce cu adevărat acea stare de pace pe care ne-o dorim sau dacă doar ne hrănește Ego-ul. 

Lecții despre iubirea necondiționată

Planeta Neptun este recunoscută drept planeta iubirii necondiționate, acea iubire care este dincolo de relațiile noastre și este conectată la esența sufletului nostru. Aceasta este iubirea de noi înșine și de ceilalți, acea iubire Divină. 

Pe măsură ce Neptun călătorește retrograd, ne putem simți provocați să practicăm sau să accesăm o parte din această Iubire Divină și să o îndreptăm către noi înșine. 

E posibil să fim tentați să stabilim unele limite și să nu ne mai lăsăm păcăliți. 

Analiza realității

Neptun este planeta evadării. Esența lui Neptun este aceea de a ne lăsa purtați într-o lume de vis. Neptun retrograd ne poate face să devenim mai conștienți de propria realitate. E posibil să fim forțați să ne confruntăm cu realitatea, cu adevărul gol goluț și să stăm față în față cu acele situații incomode pe care le-am tot ocolit. 

Neptun este responsabil și de dependente, așa că nu este exclus să apară unele problemele și în zona dependențelor cu care unii dintre noi se confruntă. 

Secrete scoase la suprafață 

Când Neptun retrogradează este ca și cum am avea acces la acele întâmplări din interiorul culiselor. Din interior, putem vedea mult mai clar ceea ce este real și ceea ce nu este. Neptun retrograd ne facilitează accesul la adevăr. 

Dacă am fost păcăliți sau dacă am ocolit adevărul, Neptun retrograd ne poate forța să-l înfruntăm. Putem avea parte de treziri bruște prin intermediul cărora accesăm adevărul. Deși poate părea dur sau provocator, trebuie să fim pregătiți să facem față. 

Speranțe și vise 

Neptun retrograd ne poate ghida să regândim unele dintre visele și dorințele noastre. S-ar putea să descoperim că unele lucruri la care tânjeam cândva nu mai sunt aliniate cu direcția noastră actuală și cu locul spre care ne îndreptăm. Putem renunța la unele vise sau obiective pentru a merge pe cu totul alte căi. 

Pe perioada lui Neptun retrograd fă-ți un jurnal în care să notezi răspunsul la următoarele întrebări: 

- Care sunt acele vise sau obiective pe care le-ai îndeplinit sau le-ai manifestat din Aprilie 2011 până astăzi? În ce manieră mai rezonezi astăzi cu acele vise? 

- Care este cea mai mare conștientizare pe care ai avut-o din Decembrie 2023 până acum? Care este acel adevăr pe care l-ai accesat și care ți-a arătat ca lucrurile nu erau așa cum păreau la prima vedere? 

- Care este povestea pe care ți-o spui tot timpul? Este posibil să te minți singur/ă? Este posibil să existe o versiune diferită a acestei povești care să fie aliniată cu un adevăr superior?

- Cum poți învăța să ai mai multă încredere și să-ți asculți intuiția?

Sursă articol: www.foreverconscious.comAstro Shop

Cele mai noi articole