Trezirea femininului la viata

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 02 ianuarie 2015, 4385 vizualizari
Trezirea femininului la viata

Traim vremuri in care consideram ca ne-am modernizat foarte mult in tehnologie si in gandire. Si cum epoca patriarhala da semne ca ar fi pe moarte, femeia e mai libera ca niciodata sau cel putin asa s-ar zice. 

Dar oare e intr-adevar asa? Desi spunem ca ne-am deschis mult orizonturile, reminiscentele credintelor patriarhale inca mai rabufnesc in multe din femei. 

Observ cum femeile inca se victimizeaza foarte usor din orice sau isi asuma responsabilitatea pentru vietile altora si prea putin pentru a lor, se razboiesc sa le demonstreze barbatilor cat sunt de capabile sau fac tot posibilul sa controleze pe toti si tot ce misca in jurul lor, refuza sa fie mame sau traiesc numai pentru copii, fara sa se ocupe de ele insele. 

Unele se bat cu pumnul in piept si refuza orice sprijin din partea barbatului, in timp ce altele isi reneaga autenticitatea  incercand sa faca orice pentru a fi pe placul barbatului. 

Cert este ca aceste credinte devenite “programe” exista inca in foarte multe din femeile de la noi din tara, altfel nu ar exista atata durere si suferinta. 

Feminismul si programele patriarhale

In trecut, femininul a fost puternic suprimat de o societate patriarhala limitata in multe perspective, in care domnea abuzul, violenta, dominatia. Putem afirma ca barbatii au primit un model eronat de masculinitate, care apela la forta (violenta) pentru a obtine orice, inclusiv darurile femininului. 

In astfel de conditii, femininul s-a inchis precum o floare careia i s-au smuls petalele, dar nu a murit. Apoi, dupa o lunga perioada de suprimare, abuz si renegare, femeile au inceput sa resimta in adancul lor ca s-a ajuns la o limita a insuportabilului si ca era nevoie mai mult ca niciodata sa ia atitudine. 

Asa a luat nastere feminismul, curentul care a sustinut femeile in demersul lor de a iesi din victimizare, de a-si lua puterea inapoi, de a-si exprima clar si deschis nevoile si care a “socat” in multe privinte.

Din pacate, feminismul nu a acordat suficient spatiu femininului sa renasca si s-a ajuns ca femeile sa apeleze la acelasi model de lupta precum barbatii. Femeile devenisera precum barbatii in felul de a gandi si de a actiona, ba chiar au ajuns sa considere ca nu au nevoie de barbati.

Intr-adevar victimizarea nu a fost o solutie, dar nici razboiul. A te razboi cu barbatii este o adevarata autocondamnare la suferinta. A incerca sa fii precum barbatul este ca si cum ti-ai renega natura, acesta fiind unul din numeroasele motive pentru care atatea femei au probleme de sanatate specific feminine.

Cert este ca barbatul nu prea a incercat sa fie precum femeia si nici nu ar avea de ce. Dar feminin exista si in barbat, asa cum masculin exista si in femeie. Aceste energii cauta echilibrul in manifestare, iar a renega una dintre ele poate cauza multa dizarmonie si nefericire.

Chemarea Femininului

Din fericire, traim vremuri in care femininul se retrezeste puternic la viata in tot mai multe femei de pe glob. Dupa atatea vremuri de razboaie, dominate exclusive de energia masculina, Mama Pamant cere sa se reechilibreze cele doua energii. 

Astfel, e timpul pentru a renunta la programele vechi patriarhale care ne-au implementat diverse idei si preconceptii legate de “cum ar trebui sa fie o femeie” si sa ne reintoarcem la vocea intuitiei. 

Ca femeie, poti incepe prin a-ti pune urmatoarele intrebari:

Ce vrea sufletul meu de femeie? Imi onorez nevoile emotionale? Ce imi transmite corpul? Ce mesaje primesc prin vise, rugaciune sau meditatie? 

Am incredere in intuitia mea sau ascult doar de ganduri?

Imi onorez trupul, am grija de el? Imi accept sexualitatea? Ma simt libera sa fiu asa cum simt in prezenta celorlalti?

Ce simt in preajma unui barbat? Sunt relaxata sau tensionata?

Cum spuneam, e vremea pentru ca femeia sa se reconecteze la adevarata feminitate, sa-si reia puterea pe care a cedat-o altora si sa inteleaga ca adevarata puterea a unei femei nu sta in lupta, ci in capacitatea ei de a se deschide vietii, de a…iubi!

Daca te intereseaza acest subiect, te astept sa experimentezi femininul pe propria piele la cursurile noastre de feminitate din anul 2015. 

Cu drag, 

Adela Haru 

www.lifeinbalance.ro

Sursa imagine: www.kmadisonmooreportfolio.comAstro Shop

Cele mai noi articole