Timpul

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 07 decembrie 2013, 3359 vizualizari
Timpul

Multi dintre noi sunt prinsi sub vraja timpului. Ganditi-va la basmele copilariei, si la ce i se intampla protagonistului atunci este aruncata o vraja asupra lui. Acesta nu mai este el insusi, devine servil, previzibil si controlabil.

Vrajile imi reamintesc de sistemele de operare. Ele poarta o formula de date codificata  si opereaza pe pilot automat. Aceasta este lipsita de entuziasm, autenticitate, spirit, si mai presus de toate, constiinta. 

Eu cred ca, notiunea de "importanta a timpului" a prins omenirea. Traim dupa ceas: calendare, planificatoare de evenimente, agende. Avem ceasuri in fiecare camera, pe telefon, laptop, in masina. Nu vedem niciodata oameni decat daca am prestabilit o intalnire, si cand ne ciocnim cu cineva din intamplare, nu avem timp pentru a vorbi sau pentru a-l ajunge din urma, deci planificam un moment specific in viitor.

Deoarece am reflectat asupra acestui lucru, si am inteles, multumita lui Eckhart Tolle, ca timpul este o iluzie si nu exista decat acum, ma simt imputernicit, si mai mult decat atat, ma simt constient. Conceptul de timp ne fereste si ne inseala sa traim pentru viitor, pacalindu-ne in a NU trai in prezent. Daca acum este tot ce exista, atunci "sinele viitorului" traieste in prezent, de asemenea. 

Noi devenim co-creatori ai vietii noastre prin folosirea imaginatiei in prezent, deoarece ea ne serveste la a avea incredere in destinul nostru, prin urmare, "de a trai viata pe care ne-o imaginam". Dovada ca timpul este un sclav pentru oameni, este non-existenta sa pentru animalele si plantele din jurul nostru. Cainii sau pisicile nu poarta ceasuri, ratele nu intarzie niciodata, iar caii nu stiu in ce luna suntem. Oamenii sunt singura specie care este un slujitor pentru timp. Impreuna cu aceasta drama, vine si una din cele mai mari temeri cunoscute de om: criza de timp. 

Eu cred ca, daca putem rupe vraja timpului din viata noastra, constiinta va creste, si ne putem da seama de sinele nostru inalt, iar in acelasi timp, ego-ul se va dezintegra, caci dualitatea perceptiei noastre fuzioneaza cu unica forta care este tot; iubirea.

 

*Sursa: www.collective-evolution.com

*Imagine: web41.its.hawaii.edu

Tradus de: Cristina Ciobanu

 Astro Shop

Cele mai noi articole