SPIRITUALITATE: Capcana, Fuga de realitate sau Libertate

Autor: AstroCafe.ro - joi, 12 iunie 2014, 3486 vizualizari
SPIRITUALITATE: Capcana, Fuga de realitate sau Libertate

Am vazut ca oamenii vorbesc foarte des despre spiritualitate, dar nu intotdeauna stiu ce inseamna. Cat de multi dintre ei cunosc spiritualitatea in adevaratul sens? Exista foarte putini care stiu cu adevarat ce este spiritualitatea.

In cele ce urmeaza vom vedea si intelege sensul real al spiritualitatii, care ne poate ajuta sa dezvoltam spiritualitatea noastra si sa devenim, de asemenea, persoane mai bune. Din pacate, oamenii cred ca a fi complet pozitivi sau buni inseamna sa fii spiritual, dar pe masura ce facem asta, de nenumarate ori, devenim atat de confuzi, incat numim slabiciunea noastra ca fiind spiritualitate sau bunatate.

Acest lucru nu este corect. Facand asta, continuam sa ne tinem slabiciunea ascunsa de propria noastra minte si continuam sa devenim din ce in ce mai slabi.

Aceasta atitudine nu ne poate ajuta niciodata in a avea succes in viata! Deci, pentru a reusi in viata, trebuie sa intelegem viata, precum si spiritualitatea, in adevaratul sens.

De multe ori, oamenii cred ca a fi religios inseamna a fi spiritual.

Unii cred ca cineva are ceva spirit sfant in el/ea, prin urmare el/ea este spiritual.

Altii cred ca unii oameni fac multe lucruri pentru temple, biserica sau alte lacase religioase, astfe incat ei sunt spirituali.

Unii cred ca niste oameni fac o multime de actiuni caritabile, deci sunt spirituali. Unii cred ca cineva este pur si simplu bun la suflet, deci este spiritual.

Intrebarea este ca, in cazul in care spiritualitatea nu este toate acestea, atunci ce este ea?

Spiritualitatea inseamna a fi deschis catre cunoasterea interioara si a ramane acordat la existenta divina! Aceasta este ce am inteles eu despre spiritualitate in calatoria mea, de mai mult de doua decenii!

De asemenea, am dat peste mai multe moduri de a gandi. Toate aceste idei de spiritualitate, pe care mi le-au transmis oamenii, imi aminteste de povestea unor oameni orbi si un elefant!

Fiecare persoana vorbeste despre unele calitati vazute in persoana spirituala, le interpreteaza in placutul mod propriu si o numeste spiritualitate. Nu doar asta, ci oamenii cred, de asemenea, ca ei au dreptate totalmente si argumenteaza vehement cu alti oameni, care au idei diferite, aparand propriile lor idei de spiritualitate.

Intotdeauna devin amuzat de toate aceste atitudini si astfel, am inceput propia mea sondare in conceptul de spiritualitate, cu ajutorul analizei logice. Indata ce am inceput sa fac asta, am vazut comparatia elefant-orb, acolo, in atitudinea tuturor!

Nici unul dintre acesti oameni nu pare sa stie esenta din spiritualitate, dar a face o asemenea declaratie, poate fi luata ca o grosolanie, de catre unii oameni intelepti!

Deci, eu spun ca sunt prea mic pentru a face o astfel de declaratie!

Eu spun doar ca am inteles ca spiritualitatea este inteleasa si folosita, de oameni, in trei feluri: CAPCANA, FUGA DE REALITATE si LIBERTATE.

Oamenii folosesc capcana din spiritualitate pentru a-i FOLOSI pe ceilalti in beneficiul lor.

Oamenii folosesc spiritualitatea ca fuga de realitate, pentru a evita responsabilitatile lor si a le transfera pe umerii altora.

Oamenii care CUNOSC sinele interior si care sunt NEINFRICATI si INOCENTI, pot INDRAZNI sa se uite in propriul sine interior si sa descopere Spiritualitatea ca o LIBERTATE!

Dr. Rekhaa Kale

http://voices.yahoo.com

Traducere: Cristina Ciobanu

Imagine: images.fineartamerica.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole