Spectacol astral puternic transformator

Autor: Nicoleta - joi, 06 mai 2010, 1347 vizualizari
Spectacol astral puternic transformator

Din 21 aprilie, Saturn retrograd in Fecioara este din nou in opozitie cu Uranus in Pesti. Este cea de a patra “confruntare” dintre cele doua planete, din cele cinci ce se desfaoara in perioada 2008-2010. Este un aspect astrologic foarte rar, motiv pentru care are si semnificatii profunde.
Haideti sa analizam elementele de “puzzle”.

In primul rand avem zodia Fecioarei, o zodie caracterizata de “eu analizez”. Este o zodie a puritatii, a castitatii, a timiditatii, a analizei profunde pana la cele mai mici detalii, a curateniei din toate punctele de vedere, a medicinei. Sa nu uitam ca cea mai mare personalitate a lumii crestine nascuta in aceasta zodie este Sfanta Fecioara.

Apoi avem zodia Pestilor, caracterizata de “eu cred”. Este semnul cu care se incheie “un ciclu” zodiacal, pentru a incepe un altul. Este o zodie a interiorizarii, a sacrificiului de sine, a sensibilitatii, a peceptiilor fine, a capacitatilor extrasenzoriale, a misterelor, a credintei profunde, a clarviziunilor.
Il avem si pe Saturn, Marele Intelept, cel care tine evidenta tuturor evenimentelor, a tuturor faptelor oamenilor, fara exceptie. Este planeta care nu ne lasa sa trandavim, ne cere sa fim corecti, asa precum si el este, sa nu pierdem timpul si sa trecem la treaba, chiar si atunci cand suntem sfarsiti de oboseala. Saturn este guvernatorul zodiei Capricorn. Cea mai mare personalitate crestina nascuta in acest semn este Iisus Hristos.

Iata cum Mama si Fiul se reintalnesc “simbolic” in aceasta perioada pentru  a aduce schimbarea.

Apoi il avem pe Uranus, planeta a carei ideograme contine “Crucea Materiei”, intre cele doua semiluni ale constiintei, care rasare din cercul spiritualitatii. Este planeta noului, a libertatii, a originalitatii, a revolutiei, a fraternitatii, a altruismului, a paranormalului.
 
In  urma cu 2000 de ani, Fecioara Maria dadea nastere lui Iisus Hristos, Mantuitorul omenirii, cel ce avea sa aduca o Noua Viziune, o Noua Lege – Legea Iubirii, a sacrificiului de sine pentru o viata in armonie. Acelasi lucru cer de la noi, oamenii, aceste doua planete aflate in aceste doua zodii ale transformarii. Nu ne cer sa ne rastignim la propriu pe cruce. Ne cer in schimb o rastignire interioara a propriilor orgolii, a ego-urilor.

Saturn in Fecioara ne cere sa ne analizam in profunzime, in detaliu, cu aceeasi detasare si fara judecata aspra, precum o face si el. Corectitudinea lui Saturn ar trebui sa ne-o insusim si sa o aplicam in propriile noastre analize. Saturn nu ne lasa sa trandavim. Ne cere sa facem introspectii adanci in propria noastra fiinta. Ne cere sa ne uitam la felul nostru de a fi, la felul nostru de a ne manifesta, de a vorbi si de a actiona. Ne cere sa fim corecti cu noi si cu cei din jur. Ne cere “sa facem curatenie” in emotiile noastre din intreaga noastra viata.

Si o face cu un scop, acela de a lasa loc liber “noului” sa vina in noi. Sa acceptam “curati” schimbarea. Curati insemnand in acest caz:  eliberati de vechile moduri de gandire, eliberati de efectele traumelor pe care le-am suferit fie in copilarie, fie ca tineri adulti, fie, in unele cazuri, in alte vieti.
Ne cere sa nu judecam, ci sa iertam. Sa ne iertam pe noi pentru “presupusele” greseli si sa-i iertam si pe ceilalti care, “apparent”, ne-au facut rau.  Saturn ne cere sa “curatam locul” pentru a se putea construe Omul Nou, pe noi fundamente.
Pentru ca vine Uranus si ne aduce o noua viziune despre viata, noi forme de a fi, plini de iubire neconditionata pentru tot ceea ce este Viu, ne aduce Credinta profunda in puterile noastre si in capacitatile noastre. Uranus vine sa “implementeze” la nivel de umanitate toate calitatile zodiei Pesti.

In  acest spectacol astral, un rol important il joaca si Jupiter. Marele Benefic, cum este cunoscut in astrologie, vine sa ii dea o “mana de ajutor” revolutionarului Uranus. Jupiter se afla la cateva grade in fata Uranus in Pesti, zodie pe care odinioara a guvernat-o. Carevasazica, Jupiter se simte ca la “el acasa” si, in consecinta, stie exact cum sa faca lucrurile sa functioneze. Stie pe ce butoane sa apese astfel  incat “sa se aprinda” lumina spirituala in fiecare dintre noi, “sa deschida” ferestrele sufletului, “sa dea cu aspiratorul” prin cotloanele cele mai intunecate ale constiintei fiecaruia dintre noi. Jupiter ne sporeste intuitia si ne va scoate mereu in cale acele informatii de care avem nevoie pentru a merge pe “cararea cea buna”.

Se spune ca ‘A Doua Venire” a lui Iisus este la nivel individual. Poate exact asta inseamna spectacolul “astrologic” pe care ni-l ofera aceste planete mari. Ne cer sa “schimbam” vechea lege, sa o invatam, sa ne-o insusim si sa o practicam pe cea noua: Legea Iubirii.
De remarcat este faptul ca planetele nu ne lasa sa dam din colt in colt cautand solutii, sau mai ales, cautand “startul”. Tot in aceasta perioada Pluto in Capricorn (despre care am mai scris) este intr-o frumoasa relatie cu Mercur retrograd in Taur. De remarcat ca aspectele au loc in toate cele trei zodii de Pamant. Ce poate fi mai “clar” de atat?  Schimbarile care ni se cer sunt in stransa legatura cu spiritul analitic, cu schimbarile la nivel de fundament interior, oferind raspunsurile la intrebarea “Cine sunt?”.

Este o perioada extraordinar de frumoasa, care ne ajuta sa ne analizam in profunzime, sa vedem ce vrem si ce putem schimba, la ce din caracterul nostru putem renunta si il putem inlocui cu ceva nou, inaltator, cu ce oameni vrem sa mergem mai departe in evolutie, la ce relatii sa renuntam, dar carora sa le fim recunoscatori pentru toate lectiile care ni le-au oferit.
Doar fiti atenti, cinstiti cu voi insiva, corecti cu voi insiva, nu fiti aspri, nu va certati, nu va suparati pe voi. Iubit-va asa cum sunteti. Tratati-va viata ca pe o experienta frumoasa. Va va fi simplu sa observati cate lucruri minunate ati invatat chiar si acolo unde vi se pare ca ati gresit sau ati fost tratati cu nedreptate.

Pregatiti-va interior pentru un nou inceput, un inceput ce isi va pune bazele, va cladi o noua fundatie la nivel interior, o data cu opozitia lui Saturn cu Uranus pe axa Berbec-Balanta, ce se va produce in iulie 2010.

Andreea Talmazan

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole