Soarele în semnul Scorpionului (23 octombrie- 22 noiembrie 2015). Mai încrezători și determinați pe calea noastră

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 24 octombrie 2015, 1806 vizualizari
Soarele în semnul Scorpionului (23 octombrie- 22 noiembrie 2015). Mai încrezători și determinați pe calea noastră

Între 23 octombrie şi 22 noiembrie Soarele se află în semnul Scorpionului, marcând sfârşitul toamnei şi începutul iernii, de aceea din punctul meu de vedere, este o perioadă în care fiecare dintre noi este mai retras, mai interiorizat, făcându-și analiză interioară profundă.

În această perioadă a anului avem câteva momente importante, dar, este de remarcat, atmosfera destinsă după o perioadă atât de tulbure și agitată. Mi se pare că se vor manifesta primele semne ale unei transformări de lungă durată în care ne aflăm, semne care ne vor face mai încrezători și determinați pe calea noastră.

Soarele intră în semnul Scorpionului în 23 octombrie, la ora 20.46, cu Ascendentul în semnul Gemenilor, acest fapt ne sugerează că va urma o perioadă în care vom rămâne destul de prinși în vechile tradiții, doar că le vom folosi pentru a pune bazele unor noi temelii. Pentru aceasta vom avea o abundență de oferte și oportunități, cel puțin două variante pentru rezolvarea oricărei probleme sau situații.

Iluzia că posibilităţile sunt limitate este cea care îl menţine pe fiecare doar într-un anumit domeniu de activitate sau între anumite graniţe de competenţă şi în anumite grade de libertate. Dar fiecare este liber să aleagă, şi cunoaşterea este cea care dezvăluie continuu o abundenţă de opţiuni aflate la dispoziţia oricui. Înainte ca Soarele să treacă în semnul Scorpionului, Luna se află într-o frumoasă conjuncție cu Neptun dar și în trigon crescător cu Soarele, sugerându-ne inspirația de care vom beneficia și creativitatea care va fi stimulată prin intuiție.

Apoi primul aspect care va sublinia această stare de fapt, va fi revenirea asteroidului Vesta, prin retrogradare, în semnul Peștilor. De aici va avea o activitate și o influență intensă, mai ales legată de nevoia noastră de înțelegere spirituală.

În plan concret și efectiv la lucru în zona materială, va funcționa conjuncția Venus Jupiter din 25 octombrie, un aspect constructiv, este ca un fel de structurare la nivel fizic și nu numai, o implementare la nivel subtil, a unor noi abilități spirituale, necesare fiecăruia pentru a ține pasul concret cu saltul spiritual care tocmai a avut loc. Totul se desfășoară la nivel extrem de fin, de subtil, dar în același timp suntem foarte conștienți de toate acestea. Mi se pare demn de subliniat novilul care susține această conjuncție, dintre Uranus și Neptun, un fel de colaborare la nivel înalt, între informație și rațiune, care generează un efect extraordinar asupra fiecăruia dintre noi. Practic pur și simplu vom ști ce avem de făcut, vom înțelege cum să ne folosim energia în cel mai eficient mod și cât mai constructiv cu putință.

Este o perioadă a anului, probabil cea mai concretă, de salt spiritual - aici conjuncția cu steaua Alcor, ne poate aduce o acuitate deosebită, iar legenda ei legată de ospitalitatea pe care căruțașul Hans Dumkin, sărac fiind, i-a oferit-o lui Hristos, care i-a dăruit steaua Alcor, împuternicindu-l să-şi continue drumul în eternitate, ne sugerează foarte multe. Acestei conjuncții i se opune Chiron, și, de aceea orice fel de activitate care se situează în afara legilor sau principiilor va fi aspru sancționată, contează chiar numai intenția, gândul, atât de intens este acest cumul de aspecte.

Pe 27 octombrie la ora 14.06, este Luna Plină pe axa Scorpion Taur, o Lună Plină care de fiecare dată m-a fascinat pentru că Luna se află în exaltare, și amplifică toate trăirile noastre, aduce la împlinirea sau în faza de înțelegere tot ceea ce facem natural, fără efort, tot ce ne reprezintă valoarea spirituală, iar simpla înțelegere a acestui fapt poate duce la deschiderea unor noi căi sau direcții de acțiune personală, pe termen lung. Tot ceea ce se declanșează la acest moment de Lună Plină este extrem de valoros, și va fi susținut prin informații directe, prin oportunități extrem de interesante, care se deschid prin simpla intenție de a schimba ceea ce nu ne mai este specific și nu funcționează natural.

Pe 2 noiembrie Mercur va trece în semnul Scorpionului pregătindu-se de conjuncția superioară cu Soarele . Este de subliniat că din 31 octombrie este delicat să luăm decizii, există un fel de instinct, care ne împiedică să acționăm conform criteriilor analitice sau ideilor sociale, este ceva care ne determină să așteptăm să apară o rațiune care să determine decizia. În acest sens, Mercur formează cu Uranus o opoziție, chiar în ziua de Lună Plină, aspect care ar trebui să ne avertizeze că impulsul de moment, lipsit de substanță poate genera efecte dure, schimbări radicale fără logică, greu de rectificat apoi. Această opoziție se formează concomitent cu cea dintre Venus și Chiron, această se combină cu cea dintre Mercur și Uranus, iar rezultatul lor poate fi extrem de rapid și fără drept de replică, dacă criteriile noastre se vor baza doar pe necesitățile materiale, pe dorințe sau instincte primitive.

Pe 3 noiembrie Marte și Venus sunt împreună în semnul Fecioarei, unde acțiunile lor conjugate au efecte imediate, practic orice gândim se va transpune cu o rapiditate extraordinară în practică, aici este vorba de idei creative, de inspirație, ca latură benefică, dar și de reacții directe la orice fel de acțiuni care generează suferință în jur, legea karmei funcționând instant, adică acțiunea și reacțiune imediată. Este nevoie, din acest punct de vedere, de foarte multă prudență, căci este un moment delicat, descărcările karmice fiind extrem de dure, cu consecințe fizice dar și cu efecte radicale pe termen lung. Practic este nevoie de sentimentul de bucurie, de  încrederea că ghizii noştri lăuntrici ne vor călăuzi înspre poarta ideală pentru fiecare dintre noi - poartă pe care doar noi o putem recunoaşte, cu simţurile subtile, prin atracţia irezistibilă şi simţămintele inefabile trezite înlăuntrul nostru. Cu siguranță că atunci când mă refer la bucurie, nu mă refer la plăcere, ci la tot ceea ce rațiunea și credința generează în sufletul fiecăruia dintre noi. Aici își spune cuvântul opoziția Jupiter Chiron care se formează concomitent cu conjuncția Venus Marte, aceste aspecte ne vorbesc despre selectivitate spirituală și discernământ.

În năzuinţa şi strădania de a ne trăi împlinirea personală, precum şi de a ne realiza idealurile proprii, noi avem tendinţa de a dezvolta ataşamente, la nivel emoţional, faţă de rezultatele pe care ni le-am dori materializate, transpuse în viaţă. Aceste aşteptări ne pot servi drept o sursă de stabilitate, îngăduindu-ne să întocmim planuri, pe baza viziunii noastre despre viitor; însă, ele ne pot restrânge şi inhiba, totodată, potenţialul de fericire, împiedicându-ne să vedem turnuri de situaţie la fel de îmbucurătoare, însă neaşteptate. În loc de a ne desfăta, valorificând toate ocaziile surprinzătoare ale vieţii, noi ne deplângem speranţele neîmplinite. Atunci când ne propunem să renunţăm la aşteptări, s-ar putea să ne găsim la discreţia unei voci lăuntrice, ce ne îmboldeşte să ne zbatem pentru obiective specifice, chiar dacă acestea par să ne ocolească încontinuu. Cu toate acestea, contrariul aşteptărilor nu este pesimismul. Ne putem păstra optimismul şi ne putem elibera de nevoia de a ne baza pe probabilităţi specifice, prin deschiderea inimii şi a minţii faţă de o gamă amplă, variată, de posibile rezultate.

În 7 noiembrie Venus trece în semnul de domiciliu al Balanței, nu înainte de a forma opoziție cu Vesta retrogradă. Este ca și cum după ce facem o selecție concretă a nevoilor noastre sufletești, în sfârșit putem gestiona și ne vom debloca înțelegerea la nivel relațional. Cred că trebuie subliniat că relaţiile înfloresc, în lumina onestităţii, a comunicării, a grijii unul faţă de celălalt, precum şi a timpului petrecut împreună. În cazul în care unul sau mai multe dintre aceste elemente lipsesc, poate că relaţia, oricât ar fi de pasională, pur şi simplu ... nu merită. Este mult mai bine să punem capăt unei relaţii inadecvate, care ne tulbură pacea lăuntrică şi ne creează disconfort, decât să ne cramponăm de ea şi să lâncezim în resentimente ori mânie. A merge mai departe, fără zbucium, este atitudinea ce ne poate purta paşii către poarta dincolo de care ne aşteaptă Iubirea.

Pe 12 noiembrie Nodurile lunare își schimbă semnul pentru aproximativ un an și opt luni, astfel că Nodul Nord trece în semnul Fecioarei iar Nodul Sud în semnul Peștilor, această poziție schimbă foarte mult la nivel subtil, mai ales pentru că ne mută atenția pe analiza subtilă și concentrarea zilnică asupra problemelor spirituale, prin activități constante, cotidiene. De aceea poate ar trebui să asociem mental schimbările, unor ritualuri zilnice prestabilite! Această procedură integrează mai uşor, în ritmul vieţii noastre, schimbări precum: cultivarea unei deprinderi binefăcătoare, începerea unui nou serviciu, ori adaptarea la un nou cămin. De pildă, dacă ne dorim să medităm acasă, să scriem un jurnal al activităților cotidiene, să ne organizăm ziua, este important să încercăm să împletim această practică, în rutina de dimineaţă! Cred că mai trebuie să înțelegem timp de aproape 2 ani, că intelectul, inima şi sufletul ne sunt încontinuu evaluate de către Univers. Viaţa va născoci noi provocări cu care să ne confruntăm, de fiecare dată când ne vom fi dovedit măiestria în depăşirea obstacolelor şi vom fi triumfat asupra dificultăţilor din trecut. Ceea ce noi considerăm dificil, diferă întotdeauna de ceea ce socotesc ceilalţi, ca fiind dificil. Testele hărăzite fiecăruia vor avea o natură unică, precum şi complexitatea adecvată nivelului său evolutiv. Dacă vom face tot ceea ce ne este cu putinţă - valorificând darurile ce ne-au fost încredinţate, binecuvântările ce ni s-au pogorât în viaţă, atunci roadele năzuinţelor şi strădaniilor vor fi superba reflexie a dedicării personale. în schimb nemulțumirea, frustrările si  trăirea comparativă vor genera și adâncii problemele de sănătate. Aceste aspecte sunt evidente și prin conjuncția Nodului Nord cu Marte în grad anaretic, pentru Marte și aries pentru Nodul Nord, căci ultimatumul pentru anume acțiuni sau evenimente reprezintă un start spre o nouă direcție. De fapt pe 13 noiembrie Marte trece în semnul de exil al Balanței, de unde își va concentra energia pentru a restabili ordinea interioară, echilibrul cu exteriorul. În aceiași zi, cumva coordonat pentru a exista eficiență maximă, Vesta revine la mișcarea directă.

În ultimele zile ale zodiei, Venus formează conjuncție cu Lilith în semnul Balanței, în aceiași zi cu conjuncția superioară dintre Soare și Mercur în semnul Scorpionului. Aceste aspecte atent conjugate, subliniază eliberarea de frică care duce la transformarea mentalităților și a gândirii. Atunci când nu ne simţim în siguranţă, indiferent dacă ne temem de o posibilă judecată, aversiune sau înţelegere greşită, şuvoiul nostru creator se întrerupe - apare oscilația adusă de conjuncția Venus Lilith. Pe de altă parte, atunci când ne simţim în siguranţă, creativitatea noastră înfloreşte, se deschide, fără efort conştient, aidoma unei flori minunate. Trebuie să găsim căile de a transcende înţelegerea noastră mărginită, cu scopul de a surprinde imaginea de ansamblu. O modalitate eficientă, în acest scop, constă în elevarea unghiului de vedere, pentru a contempla situaţia dintr-un alt punct de vedere şi, în cazul ideal, din perspectiva tuturor celor implicaţi, despre asta ne vorbește conjuncția superioară Mercur Soare.

Neptun revine la mișcarea directă și cumva ne deblochează sau mai bine spus ne reorganizează înțelegerea spirituală la nivel subtil. Iar Mercur formează trigon cu Vesta tocmai pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm vederea spirituală, și gândirea adecvată acestei vederi holisitice, înainte de a trece în semnul de exil al Săgetătorului, pe 21 noiembrie.

În 22 noiembrie, când Soarele își încheie periplul prin semnul Scorpionului, putem spune că vom fi înțeles că existenţele noastre constau în tot ceea ce ne investim timpul, implicându-ne, de la duşul de dimineaţă, la odihna din timpul nopţii, dar şi în multă muncă frenetică, care ne distrage şi ne împiedică să ne contemplăm viaţa. A ne trăi existenţa dinspre interior către exterior, înseamnă a ne acorda un răgaz, în fiecare zi, pentru a sta tăcuţi, liniştiţi, în prezenţa propriului Suflet. Mulţi dintre noi într-atât ne-am pierdut această obişnuinţă, încât ni se pare aproape enervant ori deprimant să petrecem câteva clipe, în solitudine. Dar, în aceste clipe de solitudine, și numai în ele are loc cu adevărat transformarea. Aceasta nu înseamnă să urmărim un film sau să citim o carte, ci să ne acordăm un răgaz, în fiecare zi, pentru introspecţie, cu scopul de a evita ... evitarea de sine, de a fi cu noi înșine, în mod sincer şi deschis.

Gabriela Apostol

Mirabilys Magazin www.mirabilys-magazin.ro

Sursa imagine: www.pyreaus.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole