Soare în Rac: 21 Iunie - 22 Iulie. Solstițiul de Vară aduce energia unor noi începuturi

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 15 iunie 2023, 7532 vizualizari

Solstițiul de Vară coincide cu intrarea Soarelui în Rac, acest eveniment aducând schimbări la nivel de energie. Practic, prin ieșirea Soarelui din Gemeni trecem de la vânzoleala și agitația specifică Gemenilor la energia protectivă și conținătoare a Racului. 

Intrarea Soarelui în Rac marchează Solstițiul de Vară și reprezintă un nou ciclu, noi începuturi. Ori de câte ori Soarele intră într-un semn cardinal se schimbă energia. Racul este un semn cardinal, chiar dacă mulți îl privesc ca pe un timid, introvertit și sensibil. Un semn cardinal este un semn al inițiativei iar Racul, în felul lui este un conducător, preia inițiativa într-un mod foarte subtil. 

Odată cu intrarea Soarelui în Rac suntem invitați să acordăm atenție acelor teme specifice semnului Rac: familie, cămin, căldură, protecție, siguranță. Vom căuta să ne simțim protejați, conținuți și iubiți.

Racul este și despre trecut, așadar în intervalul 21 Iunie - 22 Iulie ne vom lovi de aspecte ce țin de trecutul nostru. Vor reveni în atenția noastră teme ce țin de relația cu părinții, de copilărie. Intrarea Soarelui în Rac ne invită să ne uităm către dinamicile din familie și către familie în general. De asemenea suntem îndemnați, după caz, să inițiem unele acțiuni sau schimbări la nivel familial acolo unde situația impune acest lucru.

În perioada 21 Iunie - 22 Iulie vom căuta să îmbunătățim tot ceea ce ține de mediul casnic, familial dar și sufletesc. Dorința de siguranță și de protecție se va manifesta prin grijă față de cei dragi. Pentru a ne simți noi protejați și susținuți va trebui la rândul nostru să-i protejăm și să-i susținem pe ceilalți așa cum putem. 

Semnul Rac este despre grijă și autoîngrijire, astfel că, în perioada cât Soarele tranzitează Racul va fi nevoie să fim mai blânzi cu noi înșine și cu ceilalți și mai atenți la nevoile noastre emoționale. Ar fi bine ca toți să percepem Racul drept un semn al îmbrățișării și să îi îmbrățișăm mai des pe cei dragi. 

Prin prisma acestei energii a Racului, de blândețe, protecție și căldură sufletească vom avea ocazia să ne vindecăm cu toții mai ușor de tot ceea ce a rămas nevindecat în interiorul nostru.

Racul este semnul mamei, semnul îmbrățișării, al conținerii și al protecției. Racul este despre casă. Așadar, intrarea Soarelui în Rac vizează și aspecte ce țin de amenajări interioare, relocări sau redecorări. Este posibil să simțim nevoia de a redecora și de a reamenaja spațiul în care locuim și nu neapărat din considerente ce țin de estetică, ci pur și simplu, la nivel emoțional ne vom simți mai echilibrați într-un spațiu pe care îl adaptam la nevoile noastre prezente. 

Odată cu Solstițiul de Vară începe o perioadă foarte bună pentru a mai renunța la lucrurile care nu ne mai folosesc și care nu ne mai sunt utile. Este momentul potrivit să le dăm mai departe celor care au cu adevărat nevoie de ele. 

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

-----
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole