Sfânta Lene ia o palmă de la Mâna Destinului! Conjuncția Jupiter – Nodul Nord

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 03 februarie 2016, 7379 vizualizari
Sfânta Lene ia o palmă de la Mâna Destinului! Conjuncția Jupiter – Nodul Nord

Cunoașteți oameni care sunt mult prea deștepți ca să și muncească? Rectificare: oameni care se cred atât de deștepți încât consideră că munca este sub nivelul lor și că lor li se cuvine totul de-a gata? Sunt cei care nu au înțeles că nu contează niciodată ce și cât știi, ci contează ce faci cu ceea ce știi. Și nu au înțeles nici că nu contează ceea ce faci, indiferent de meserie, ci contează cum faci ceea ce faci.

Respectul pentru muncă și implicarea în propria muncă sunt subiectele pe care le aduce în discuție conjuncția Jupiter – Nodul Nord, care se repetă la aproximativ 7 ani. Oare o fi vorba despre cei 7 ani de acasă, în care copilul, pe lângă dragoste, trebuie învățat că există reguli, că e nevoie de disciplină, că lucrurile nu pică din cer și că trebuie să faci și tu ceva ca să meriți ceea ce primești? Mi-a rămas întipărit un dialog proaspăt între o mamă, aflată în vizită la o mănăstire cu copilul, și părintele stareț:

‘- Câți ani are fetița ta?

- 9 ani.

- S-o pui la treabă! S-o lași să muncească de mică! Îi vezi pe cei doi oameni de acolo? Sunt soț-soție, au amândoi peste 60 de ani și vin să-și plângă de milă că nu și-au învățat copiii să muncească. Nu i-au lăsat să facă nimic, i-au obligat doar să învețe. Îi întrețin și acum, chiar dacă ei de mult și-au terminat studiile.’

Când vezi un om la ananghie, se spune că e creștinește să-l ajuți. Dar dacă el e din ‘Povestea unui om leneș’ a lui Ion Creangă și, în loc să-ți fie recunoscător, te mai întreabă și dacă posmagii sunt moi, să nu-l doară cumva dinții când mestecă? Săracul! Dacă după ce-i dai, tot el face pe nebunul? Tot creștinește, spun Sfinții Părinți, înțelegem că generozitatea nu înseamnă prostie. Și că degeaba te rogi să-ți pice de sus.

Conjuncția Jupiter – Nodul Nord în semnul Fecioarei instituie o nouă religie pentru cei ce n-au crezut în ea până acum: Munca! Energia cosmică  îi sancționează dur pe cei ce nu vor să facă nimic și doar caută vinovați sau se plâng. În schimb, aceia care nu o pomenesc în calendar pe Sfânta Lene, au drum deschis. Conjuncția dintre cele două astre a venit peste noi la grad perfect în 23 și 29 ianuarie, repetându-se pe 20 iunie. Iată intervalul în care cei ce pun tot sufletul în ceea ce fac, cei ce nu se mulțumesc decât cu cel mai înalt nivel, cei perfecționiști pe teritoriul lor, au șanse de afirmare neprevăzute.

S-a zis cu treaba de mântuială și cu indiferența. Nu, nu mai e la modă clișeul ‘Lasă, e bine și așa, ziua trece, leafa merge.’ Cei ce-și disprețuiesc locul de muncă, meseria, colegii, cei ce numesc serviciul ‘scârbici’, sunt disprețuiți, la rândul lor, de oportunități, care îi ocolesc cu desăvârșire. Celor ce nu se mulțumesc cu puțin și care dau tot ce pot, dând dovadă de etică profesională, respect pentru ierarhie și seriozitate, astrele le-au pregătit un pachet de bonusuri. Celor ce nu muncesc pentru bani, ci cu dărurire, înțelegând că banii sunt o recompensă ce vine firesc.

Jupiter este o planetă interpersonală, care ne conectează la conștiința grupului. Zodia Fecioarei ne cere ordine, disciplină și slujirea altora. Nodul Nord anunță că, în această ecuație astrologică, intervine Mâna Destinului în viața tuturor celor care știu că, prin munca lor, sunt de folos semenilor și își asumă toate responsabilitățile față de meseria pe care o prestează, prin care, oricare ar fi ea, ajută alți oameni.

Cei care au demonstrat că merită favorurile acestei conjuncturi au parte de recunoaștere, de un serviciu mai bun, de o poziție mai bine plătită, de oferte de muncă avantajoase. Până pe 9 mai, Jupiter este retrograd (așa cum a fost și pe 23 și 29 ianuarie, la primele două conjuncții la orb perfect cu Nodul Nord). Perioada este favorabilă pentru a rectifica, pentru a corecta, pentru a umbla la acte, hârtii, documente, forme legale, pentru a da examene, pentru a obține competențe, pentru a schimba serviciul, pentru a încheia contracte de muncă, pentru a reorganiza activitatea. Este plin sezon de închideri ale unor proiecte pe care le-am amânat. În sfârșit se întâmplă ceea ce aveam de gând să facem cu mult timp în urmă și ori n-am apucat, ori am tot amânat (că tot e și an numerologic 9). Tot ceea ce nu am rezolvat din urmă devine o prioritate.

Pe urmă, din 10 mai încolo, culminând cu data de 20 iunie (a treia conjuncție exactă) și cu finalul lunii iunie, unii vor avea impresia că Dumnezeu le pune mâna în cap, dar asta se poate întâmpla încă din februarie, Destinul nu are nici el răbdare și oferă din timp ce are de oferit. Abundența, bunăstarea, șansa, norocul sunt de partea lor. Ele se pot revărsa nu doar profesional, ci și și în planul împlinirii afective. Desigur, munca este doar o componentă a vieții! Astrele nu-i încurajează în niciun caz pe cei ce ‘o viață au și pe aia o muncesc’, pe cei ce se refugiază în muncă uitând de ei. Conjuncția Jupiter – Nodul Nord în Fecioară facilitează restabilirea echilibrului între viața personală și viața socială, unde  ne facem utili și unde, prin contribuția noastră, punem o cărămidă la starea de bine a tuturor.

La capitolul superlative, pentru cei familiarizați cu astrologia, această conjuncție îi vizează în primul și în primul rând pe cei ce au Jupiter, Nodul Nord sau Pars Fortunae (Punctul Norocului) în Fecioară în harta personală și pe toți cei în a căror astrogramă natală Jupiter face un aspect major cu Nodul Nord.

Acum, li se iau din daruri inclusiv acelora care îi întrețin pe alții care nu vor să muncească (exceptând aici cazurile de forță majoră, problemele medicale, de exemplu). Uneori, pofta de muncă se stimulează prin tăierea subvențiilor. Am avut un caz cu o soră care întreținea de peste un an familia fratelui mai mic, căsătorit, cu o cumnată care nici ea nu muncea, și doi copii de școală, într-unul din cele mai dezvoltate economic orașe din țară, nicidecum în vreo zonă defavorizată. Fratele, după ce a pierdut o afacere și a rămas suspendat în orgoliile trecutului, era dintre cei mult prea mândri de cine sunt și ce au făcut ei ca să se înjosească și să mai pună osul la treabă. I-am explicat surorii că nu e treaba ei, nu e familia ei, că își asumă responsabilități care nu îi aparțin și că sunt la mijloc cel mult niște vinovății ale ei și un orgoliu care o împinge să se facă indispensabilă în familia celor doi trântori adulți. Să nu credeți cumva măcar că fratele îi este recunoscător surorii! Cumnata nici atât. Lor i se cuvine, doar!

Calitatea vieții crește numai prin muncă.

În primele 6 luni din 2016, astrele nu dau de pomană.

Valeriu Mihai Pănoiu

http://valeriupanoiu.blogspot.de

Imagine: "Please"- www.pinterest.com


Astro Shop

Cele mai noi articole