Septembrie- deceptie, lumina falsa si evolutie. Partea a II-a

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 20 septembrie 2015, 1648 vizualizari
Septembrie- deceptie, lumina falsa si evolutie. Partea a II-a

Externalizarea puterii

Este de mare ajutor sa vedem ca in fiecare situatie si circumstanta exista un potential de imputernicire sau, dimpotriva, de pierdere a puterii. Aceasta intelegere vine din observarea fiecarei situatii si daca aceasta serveste binelui nostru suprem sau nu. Binele suprem poate fi decis numai de noi insine, pe masura ce fiecare situatie, circumstanta si impuls sunt unice. Si cum toata viata am fost invatati sa acceptam autoritatea externa, descifrarea a ceea ce ar fi pentru binele nostru suprem devine o sarcina grea – insa, din nou, totul se reduce la alegerile pe care le facem.

Doriti sa experimentati mai multa abundenta, crestere si putere emotionala? Sau saracie, constrangere si pasivitate?

Cand ne uitam cu atentie in interiorul nostru, la acele aspecte ale sinelui si la durerile trecutului pe care le-am carat cu noi, traumele si impulsurile de autosabotaj, putem sa ne aliniem cu noi insine si cu enegiile personale, intr-o asemenea maniera care ne ofera noi situatii si experiente, ce ne ajuta sa vindecam acele aspecte. Mergand adanc in ranile noastre emotionale si vindecandu-le prin iubire si intelegere de sine, devenim mult mai puternici, mai intregiti. Si astfel, vom primi si mai multe experiente emotionale pozitive, afirmatoare de viata. Singura cale cu adevarat de a iesi este de a intra, in prima faza.

La pol opus, rolul deceptiei este de a ne tine cat mai departe de ceea ce este adevar. Hranindu-ne traumele si durerile si hranindu-ne, la randul nostru, cu acestea, deceptia permite ca sistemul actual sa persiste. Dand amploare fricii, urii si separarii, in locul iubirii, intelegerii si unitatii, deceptia ne tine prizonieri ai durerii individuale si colective, iar noi nu mai suntem capabili sa ne traim puterea.

Doar tratandu-ne ca suverani energetici de peste timp putem rupe codul matrix-ului si sa transcendem din catusele sentimentului de neputinta. Doar imbratisand acea suveranitate ca realitate proprie, incepem sa interactionam cu sisteme de control si ierarhie, intr-o asemenea maniera in care nu mai sunt sustinute de noi, ci mai degraba folosite pentru a ne imputernici pe noi insine si pe ceilalti.

In aceste momente, ne ajuta sa ne reamintim faptul ca realitatea are o natura ciclica, asa ca vedeti aceste cicluri ale luminii si intrunericului exact asa cum sunt. Actuala noastra trezire nu s-ar fi putut intampla, daca nu am fi fost in prima faza adormiti. Incercari sa nu va lasati furati de suveranitatea si libertatea pe care inainte nu le detineati, in schimb, lasati sa iasa la suprafata bucuria amplificata de a le fi dobandit.

Polaritatea constiintei si diviziunea umana

O alta unealta importanta de folosit pe masura ce integram din ce in ce mai multa lumina in constienta noastra este Legea Universala a Polaritatii. In polaritate ajungem sa ne intelegem pe noi insine si relatiile noastre, atat cu indivizi, cat si cu structuri. Invatam valoarea bunelui experimentand raul, invatam bucuria prin experimentarea durerii, lumin si intuneric et.

Un alt mod de a vedea aceasta este prin polaritatea respiratiei. Expiram si inspiram – amandoua actiunile fac parte din acelasi proces, insa nu pot exista una fara cealalata. Asemeni Legii naturale a involutiei si evolutiei, polaritatea creeaza intreguri, ambele parti trebuind sa fie experimentate pentru a putea trai unitatea.

Unitatea este totul complet. Insa trebuie sa mentionam diviziunea care exista intre stiinta si spirit. Aceasta diviziune apare si persista ca rezultat al dezechilibrului conexiunii dintre partea stanga si cea dreapta a creierului. Persoanele coordonate de partea stanga a creierului pierd din experimentarea magiei pe care sufletul o are, alegand sa investeasca energie numai in detaliile practice ale vietii. La pol opus, persoanele orientate de partea dreapta a creierului au probleme cu ceea ce inseamna pragmatismul si impamantarea in partea fizica a vietii. In realitate, ambele parti au nevoie nu numai sa existe, ci sa co-existe.

Faptul ca ne nastem cu ambele emisfere nu este o pura intamplare, un accident. Si numai prin diviziune impusa, am invatat sa facem aceasta separare, prin indoctrinare, intr-o societate dominata de creierul-stang, de energia yang si de elite patriarhale. 

Fara a integra stanga si dreapta, yin si yang, masculin si feminin, vazut si nevazut, nu vom putea trai decat in neconcordanta cu realitatea completa, cu noi insine si cu ceilalti.

Ca oameni, suntem capabili de lucruri minunate. Suntem creatori. Cu toate acestea, daca alegem sa eludam legile naturale ale Universului, in loc sa le permitem sa curga prin noi, cream fundatii karmice care, eventual, ne vor demonstra ca nu putem trai in afara acestor legi – polaritatea cauza-efect – dupa cum putem vedea in societatea zilelor noastre. Si astfel, stiinta si spiritul, stanga si dreapta trebuie sa invete din nou sa conlucreze. Iar acest lucru il facem intelegand legile naturale si aliniindu-ne cu acestea. Numai asa vom putea construi structuri sustenabile, care vor fi aliniate cu natura si cu ce ne invata aceasta.

Cum e Sus, asa e si Jos

Pe masura ce incepem sa ne chestionam natura propriei realitati si sa descoperim neadevarurile si deceptiile ale caror subiecti am fost, este natural sa ne regasim intr-un spatiu in care nu mai stim ce sa credem. Multi dintre noi am inceput sa luam fiecare aspect al realitatii noastre in parte, pana in punctul in care am inceput sa ne punem intrebari cu privire la propria existenta, de ce suntem aici si, mai ales, unde ne aflam in momentul respeciv. Este un pas esential in trezirea noastra sa inlaturam acele straturi de credinta din constienta noastra, astfel incat sa putem fi deschisi sa percepem realitatea intr-o maniera pura si nedistorsionata, asemeni perceptiei unui copil. De asemenea, pe masura ce facem acest lucru, ne deschidem catre posibilitatea ca orice poate fo adevarat, iar pentru majoritatea dintre noi, acesta deschidere ne face sa e simtim vulnerabili, navigan si mai departe in profunzimile propriei Fiinte.

Asadar, cum ne pastram o minte deschisa, mentinand posibilitatea ca orice poate fi adevarat, fara a ne minti pe noi insine sau a ne pierde in intuneric?

In primul rand, trebuie sa ne dezvoltam abilitatea de a discerne ce anume este relevant pentru noi in acest punct din calatoria personala a vietii noastre. Trebuie sa ne mentinem deschisi fata de informatiile de care ne simtim atrasi si sa ne smerim in fata posibilitatii de a invata mai mult despre noi insine si despre univers, in timp ce nu mai luam in seama nimic din ce nu rezoneaza cu vibratia noastra si pare a fi fals. Pe masura ce ne acordam din ce in ce mai mult cu acest tip de abordare, vom incepe sa vedem ca totul si toti sunt profesorii nostri.

Pentru a ramane impamantati in timp ce ne arucam in „haul” existentei noastre, este vital sa ne aliniem cum legile naturale ale universului, drept ghizi. Modul in care traim colectiv nu este aliniat cu legile naturale si, cu toate acestea, inca traim in el. Realitatea fizica pe care o traim este subiectul legilor cauza-efect si, chiar daca am trait ignorand aceasta lege, realitatea ne prinde din urma, iar ignoranta devine imposibila ca optiune. Si odata ce ne aliniem cu aceste legi universale, prin care ce e sus e si jos, ce e inauntru e si afara, vom descoperi ca raspunsurile la tot ce am reflectat noi de-a lungul calatoriei noastre de involutie si evolutie se afla in noi insine si in natura. Iar raspunsurile din natura se regasesc in noi insine. 

Ce e sus e si jos

Conform legii „ce e inauntru e si afara”, aceeasi ierarhie exista si in noi insine. Suntem invatati sa nu punem intrebari cu privire la notiunea de ierarhie, insa sa ne straduim sa atingem cel mai inalt loc din cadrul ei si facand acest lucru, invatam sa ne hranim din ceilalti asa cum ne hranim cu noi insine, mentinand practic, aceleasi structuri. Invatam ca prin socializare, copilul nostru interior trebuie sa cedeze in fata autoritatii si a societatii. Invatam ca trebuie sa ne comportam intr-un anumit fel, sa urmam reguli, sa mergem la munca etc...si invatam ca a trai o viata plina de libertate creativa, abundenta naturala si explorare a copilului din noi este un act iresponsabil, egoist si ridicol.

Daca iti vine greu sa iti imaginezi ca ar putea exista asemenea intentii malefice de a tine umanitatea inrobita, rapindu-ne si manevrand intreaga noastra energie (reprezentata material de bani si datorii), atunci nu trebuie sa mai cautati, ci doar sa observati cum si voi insiva faceti acelasi lucru, utulizand acelasi tip de structuri in beneficiul si pentru confortul propriu. Ganditi-va cum contribuiti la mentinerea structurilor ierarhice din societate in viata voastra de zi cu zi. Intrebati-va cum v-ati simti daca, brusc, acestea nu v-ar mai fi la indemana. Acest tip de structuri nu sprjiina un schimb echilibrat de energie, ci mai degraba ne forteaza sa ne hranim cu energia celor aflati pe treapta mai joasa in ierarhia respectiva. Pe acest principiu este construita legea facuta de om numita si „supravietuirea celui mai puternic”. Si pentru a ne acomoda in aceasta structura, invatam sa ne suprimam sinele nostru creativ, liber si curios, deprinzand in schimb „abilitati” precum aceea de a ne altera pana in punctul in care sa ne mulam si sa devenim „acceptabili”, din punctul de vedere al societatii.

Asadar, in aceasta calatorie in cautarea adevarului, cel mai bun lucru pe care il putem face este acela de a sta impamantati in propria intelegere a legilor naturale. Acestea ne dau unelte prin care sa distingem distorsiunile si informatiile contaminate de adevar – de adevarul natural. Si, pe masura ce invatam sa ne traim adevarul, vom reflecta o modalitate diferita de a fi fata de cei din jurul nostru si vom rezona cu noua vibratie a campului. Ni se va cere sa impartasim cunostintele  si experientele noastre cu ceilalti care sunt pregatiti, creand efectul de curgere, flux, inspirand schimbarea, in loc sa incercam in van si sa fortam asupra cuiva care nu este gata.

Indiferent de ce aduce viitorul, putem sti ca suntem aici ca sa ajutam in aceasta transformare a constientei si ca tot ce facem in interiorul nostru se reflecta si la exterior, atat prin actiuni, cat si prin vibratia personala. Suntem liderii unei noi paradigme. Si cel mai bun lucru pe care il putem face acum este de a ne imputernici propriile vieti, prin cultivarea celor mai profunde cunostinte pe care le detinem, integrand intuitia (dreapta) si logica (stanga), dezvoltand abilitatile noastre de a invata si ghida si gasind curajul sa iesim din turma.

Nu asteptati schimbarea...fiti schimbarea pe care doriti sa o vedeti in lume.

Partea I a articolului, aici...

Sursa: http://wakeup-world.com/2015/08/23/september-2015-deception-false-light-and-our-collective-evolution/

Autori: Simon Vorster & Jennifer Langstone

Traducere: Alice Danila

Sursa imagine: walkingcheerfully.comAstro Shop

Cele mai noi articole