Secretele aromatice ale Cleopatrei

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 07 martie 2018, 6108 vizualizari

Aromele iubirii erau cunoscute din timpuri stravechi. Au fost numite afrodisiace, in cinstea zeitei iubirii si frumusetii Afrodita, care si-a castigat reputatia de seducatoare iscusita.

Este cunoscut faptul ca unele componente ale uleiurilor esentiale detin o structura asemanatoare hormonilor, care le permite sa intervina in functiile psihofizice ale organismului. Uleiurile esentiale afrodiziace au capacitatea de a influenta hipofiza si de a stimula formarea de endorfine (peptide) – substante ce sporesc dorinta sexuala, provoaca euforie si, mai multe de atat, au o actiune anestezica. Feromonii din compozitia uleiurilor esentiale afrodiziace au o proprietate deosebita, atrag atentia celor din jur. Totodata, sa ne amintim ca feromonii sexuali, atat la animale cat si la oameni, asigura intalnirea si recunoasterea indivizilor de sexe diferite si stimuleaza comportamentul sexual.

Actiunea uleiurilor esentiale afrodiziace nu se limiteaza doar la efectul excitant, ci regleaza foarte fin si usor sistemul nervos si endocrin, reduc tensiunea psihoemotionala, inlatura starea de disconfort, neincrederea, sunt eficiente in caz de frigiditate si impotenta, stimuleaza circulatia sangelui, completeaza energia vitala si elimina toxinele.

Componentele aromatice ce intra in compozitia afrodiziacelor pot fi introduse in organism prin 2 cai: prin sistemul respirator si prin piele, ajungand in sange si in limfa (aromadifuzor, bai aromate, masaj).

Toti iubim cu nasul. Subconstientul nostru ne serveste foarte fin prin simtul mirosului, care este de altfel simtul cel mai conectat la subconstient. Se stie ca atat barbatii, cat si femeile se gasesc reciproc dupa miros. Femeile sunt cele care au simtul olfactiv mai fin si mai sensibil decat barbatii, din acest motiv femeile sunt cele care aleg barbatul si nu invers. In timp ce femeile au un plus de senzitivitate olfactiva, barbatii au reactii mai ample, mai intense la mirosurile care ii incanta. Fiecare persoana are propriul sau “miros natural”. Mirosul natural al barbatilor si al femeilor depinde de mai multi factori, insa, in general, el este legat de sistemul hormonal si de cel imunitar, campul bioenergetic si bacteriile ce traiesc pe pielea noastra. Acest miros este unic, la fel ca si amprentele degetelor, si determina, in mare masura, atractivitatea unei persoane. In timp ce principalele celule olfactive permit persoanelor sa se bucure de intreaga gama de arome, perceperea mirosurilor sexuale se realizeaza cu ajutorul unui organ specializat. Acest organ specializat pe simtul olfactiv sexual se gaseste mai aproape de varful nasului, pe peretele despartitor si se numeste vomer sau vomeronazal.

Cateva directii in care mirosurile isi aduc aportul, in relatia dintre parteneri:
- Mirosul natural al partenerului este cel care creeaza impresie si atrage (aproape intotdeauna fara sa fim constienti de acest lucru).
- Uleiurile esentiale ii pot forma partenerului o asociere constanta cu persoana voastra si cu momentele placute petrecute impreuna, creati astfel o ancora olfactiva.
- Uleiurile afrodiziace se pot utiliza in scopul corectarii, mascarii, schimbarii sau amplificarii mirosului propriu. 
- Uleiurile esentiale afrodiziace amplifica dispozitia psiho-erotica.

Pentru persoane diferite afrodiziacele pot avea mirosuri diferite. Unii oameni iubesc traditia – ei prefera muscata, iasomia, altii au gusturi exotice – ulei de trandafir sau de santal.

Cateva ponturi:

 Uleiurile esentiale afrodiziace destinate barbatilor (in general cele de condimente): ghimbir, chiparos, cimbru, cedru, scortisoara, santal, cardamon. Blendul de uleiuri esentiale Passion de la doTERRA este foarte potrivit domnilor (contine condimente, santal etc.)!

 Uleiurile esentiale afrodiziace pentru femei (in general florale): iasomia, muscata, trandafirul, ylang-ylang, migdala amara. Amestecurile de uleiuri esentiale Hope si Whisper de la doTERRA pot avea efecte de natura senzuala. Uleiul esential de trandafir poate fi considerat, pe buna dreptate, uleiul afrodiziac legendar din toate timpurile. Trandafirul era simbolul zeitei frumusetei si era prezent obligatoriu in ritualurile de frumusete sau in ceremoniile de nunta.

Daca exista un dezechilibru estrogen / progesteron, trebuie tinut cont de faptul ca unele dintre aceste uleiuri sunt estrogenice (stimuleaza estrogenul), altele progesteronice (stimuleaza progesteronul). De asemenea, in functie de faza estrogenica sau progesteronica a lunii, vom iubi sau vom respinge unele dintre aceste uleiuri.

 Exista o grupa de uleiuri cu efect afrodiziac care se potrivesc ambelor sexe: bergamota, ienupar, patchouli, rozmarin, lavanda.

 Foarte important: alegeti uleiuri care fac placere ambilor parteneri!

De anul trecut mi-a venit ideea de a face amestecuri pentru povestile feminine din cabinet. Lipsa de incredere in sine, sentimentul ca nu sunt frumoase, lipsa scanteii in cuplu sau indepartarea partenerilor, femei supra-incarcate, cu un nivel ridicat de stres, femei excesiv mentale, femei singure - uleiurile esentiale au produs transformari in realitatea emotionala si in viata acestor femei. Bineinteles ca nu doar uleiurile au lucrat, dar cu ajutorul lor am patruns in zone in care cuvintele ajung mai greu. Ma minunez cata expresivitate aduc uleiurile universului feminin si cum ne ajuta sa oferim echilibru aspectelor acestui univers multicolor, cu tot ceea ce inseamna - sistem nervos, endocrin, implicit plan psihoemotional si senzualitate.

Sper ca v-am trezit si mai mult curiozitatea in privinta aspectelor minunate si subtile ale uleiurilor esentiale! Evit sa va dau retete standard. Va recomand in schimb amestecurile personalizate, pentru sufletul si povestea proprie. Si va recomand psihoaromaterapia, ca modalitate de a va imbraca feminitatea in culori rafinate si implinitoare! 
Mai multe secrete ale Cleopatrei va povestesc in curand, in cadrul seminariilor de psihoaromaterapie.

http://www.bodymindhouse.ro/…/aromele-seductiei-din-secrete…

Autor: Monica Bors - psiholog, psihoterapeut

Surse bibliografice:
"Secretele Cleopatrei" - M. Kendrova
"Aromatherapy for the soul" - Valerie Ann Worwood

Astro Shop

Cele mai noi articole