Schimbarea intentionata

Autor: Nicoleta - duminica, 13 decembrie 2009, 1443 vizualizari
Schimbarea intentionata

Imi place sa joc un joc foarte amuzant (uneori enervant:) ) si anume, la inceputul zilei, ma gandesc ce pot schimba, ce pot face altfel? Ce anume pot sa aduc nou, pentru a iesi din zona de confort si a ma provoca sa schimb contextul de viata?

La ce bun, o sa intrebe unii dintre voi?...

Pai, eu cred ca rezultatele pe care le avem in viata, atat de monotone si mediocre uneori, se datoreaza faptului ca facem lucrurile mereu la fel. Gandim la fel, vrem sa actionam la fel, vorbim la fel, tocmai pentru a fi in siguranta si a sti la ce ne asteptam.

Insa in acest fel, ne inchidem singuri usile, punem stavila miracolelor si experientelor magnifice, care ne pot provoca, dar ne fac sa ne simtim vii si prezenti in viata noastra. In acest fel doar supravietuim si nu traim cu adevarat.

"Cand faci ce ai mai facut, o sa ai tot ce ai mai avut"

Uneori, aleg sa-mi beau cafeaua la alta ora. Alteori aleg sa merg pe alt drum decat de obicei. Iar alteori merg mai departe si aleg sa consider ca n-am dreptate, chiar si despre lucruri pe care cred ca le stiu foarte bine. Atunci cand faci loc surprizelor, noului, necunoscutului, ajungi sa fii surprins de felul in care vezi lucrurile dintr-odata, de vigilenta de care esti in stare si mai ales, de creativitatea pe care o dovedesti mereu, fara exceptie.

Sigur ca uneori e complet inconfortabil, dar tocmai in asta consta secretul miracolelor. Sa faci mereu lucrurile altfel, sa iesi din zona de confort. Pentru ca atunci vezi lucrurile diferit, iar ceva nou poate sa apara. Esti prezent, esti vigilent si poti gasi solutii ingenioase.

Schimbarea vietii incepe de la schimbarea obiceiurilor.

Imi amintesc de un film "La 20 de ani o sa ma sinucid" (sau ceva de genul), in care un baiat de 20 de ani, nemultumit de viata lui, pentru ca se simtea nevalorizat si invizibil in lumea in care traia, si-a propus sa-si curme zilele de ziua lui, cand avea sa implineasca 20 ani. Numai ca intr-o zi, doar pentru ca a ales sa mearga pe alt drum decat o facuse mereu, a cunoscut iubirea vietii lui, care era, culmea, vecina cu el. N-o vazuse nicicand, pentru ca mergea mereu pe o alta alee decat aceea pe care statea ea. Si...ati ghicit, nu s-a mai sinucis.

Tu ce vei schimba astazi?

Nicoleta SvarlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole