Saturn retrograd in Scorpion (18 februarie- 8 iulie 2013). Inventarul dorintelor

Autor: Nicoleta - miercuri, 20 februarie 2013, 2258 vizualizari
Saturn retrograd in Scorpion (18 februarie- 8 iulie 2013). Inventarul dorintelor

In perioada 18 februarie- 8 iulie 2013, Saturn se va afla in prima sa miscare aparent retrograda, in semnul fix al Scorpionului. Dupa ce, din octombrie, ne-a provocat cu tot felul de lectii, care mai de care mai greu de acceptat si asumat, acum ne forteaza sa ne uitam la limitele noastre. 

Odata cu pasii inapoi ai lui Saturn, noi facem pasi catre interior, catre centrul fiintei. Nu mai putem sta departe de noi, nu mai putem fugi de responsabilitati. Este o perioada de inventariere a alegerilor de pana acum, spre a afla cate dintre ele sunt aliniate cu sufletul, mintea si corpul nostru. Sunt cateva luni de evaluare emotionala si de ajustare interioara, astfel incat cine suntem sa fie aliniat cu ce vrem. 

Deseori, ne dorim lucruri si experiente care nu sunt in acord cu cine suntem. Hranim ambitii ale egoului, fara sa luam in calcul costurile. Unele dorinte sunt inadecvate nivelului evolutiv, convingerilor, puterii personale, intuitiei. De aceea, ele nu se pot indeplini, intrucat rezultatele urmarite nu sunt articulate cu ceea ce transmitem in exterior ca vibratie. Sau se indeplinesc, dar sunt departe de a ne aduce implinirea si bucuria asteptate. Asadar, Saturn ne-a rezervat un timp pentru introspectie, autoanaliza, meditatie. Si ar fi bine sa-l folosim intelept si cu smerenie, daca vrem sa primim recompensa, din iulie incolo. 

Mai exact, Saturn ne intoarce privirea catre responsabilitatile pe care le-am neglijat sau respins, catre alegerile pe care le-am urmat superificial, catre proiectele pe care le-am abordat fara claritate si disciplina. De asemenea, ne determina sa fim mai atenti la focarele emotionale nevindecate, la ancorele trecutului pe care inca nu le-am lasat sa plece si in care ne complacem inca. In tot acest interval (februarie- iulie), putem avea senzatia, deseori, ca suntem legati de maini si de picioare, ca nu putem inainta. Este o provocare imensa, mai ales pentru aceia dintre noi, care de regula sunt mai dinamici si precipitati si tind sa-si fixeze obiective in cascada. Intr-un fel sau altul, vom fi nevoiti sa renuntam la unele dorinte, cel putin sa le punem in asteptare. Ca si cand am dori sa construim o casa, sa o vedem cu acoperis cu tot, iar acum e necesar sa oprim lucrarile pentru a verifica si intari fundatia sau chiar a aduce modificari proiectului initial. Unii vor fi nevoiti chiar sa renunte de tot la acest proiect si la dorinta de a finaliza casa. Aceasta este, poate, lectia esentiala a lui Saturn retrograd: daca vrei sa ajungi la facultate, ai nevoie sa parcurgi toate etapele precedente, cu rabdare, seriozitate si disciplina. Altfel, esti trimis din nou la liceu, pentru a-ti umple lacunele. 

Se stie ca Saturn nu agreeaza succesul venit peste noapte dar il sustine negresit pe cel care rezulta din munca sustinuta si responsabila. De aceea, pentru a se asigura ca-l meritam, ne intoarce inapoi, pentru a revizui si ajusta pasii de pana acum. Unii dintre noi vor constata, in aceasta perioada, ca mai au de invatat si asimilat informatie, altii vor descoperi talente de care nu au fost constienti, vor realiza ca au facut alegeri inadecvate sau si-au cedat puterea altora lasandu-i sa faca alegeri pentru ei. 

De asemenea, in aceasta perioada, pana in iulie, avem ocazia sa ne vindecam de atasamente, de tendinta de a face proiectii si a crea asteptari. Fiind vorba de Scorpion, nu putem sa nu ne referim si la atasamente. In zonele de viata unde acestea sunt puternice (sanatate, relatii, cariera, bani etc), provocarile vor fi mai puternice, tocmai pentru a realiza ca libertatea, puterea si succesul nu pot co-exista cu atasamentele, obsesiile, controlul. Daca nu facem noi schimbarile, ne fac ele pe noi. Cu alte cuvinte, relatiile toxice pot fi rupte cu sau fara voia noastra, un loc de munca generator de frustrare poate disparea daca nu renuntam la el de buna voie, un drum nepotrivit se infunda, un stil de viata daunator isi poate arata mai clar consecintele, o manifestare inadecvata a sexualitatii este somatizata (prin afectiuni genitale, de exemplu), gelozia si controlul sunt sanctionate prin frictiuni si chiar rupturi.

"Supa" emotionala in care ne vom scalda nu va fi mereu confortabila, mai ales daca pana acum am reprimat frustrari, resentimente, temeri. Insa vindecarea este posibila (Pluto, aflat in sextil cu Saturn, ne promite asta), daca suntem dispusi sa ne privim fara perdea, lucid, onest, si daca avem curajul sa ne lasam in voia Divina, fara a ne mai opune evenimentelor, schimbarilor, realitatii. Nu avem de ce sa ne temem, ci dimpotriva, e timpul sa na asumam cu curaj calatoria in adancurile fiintei, caci intunericul vine la pachet cu lumina, o lumina care ne poate revela drumul optim pe care sa mergem pentru mult timp de acum incolo.

Cei mai puternic vizati de retrogradarea lui Saturn sunt, evident, Scorpionii, care se redefinesc profund si isi reconsidera atitudinea fata de ei si de tot ce ii inconjoara. Apoi, Taurii pot intampina tensiuni in relatiile conjugale si parteneriale, pe post de teste date de Saturn pentru a suda aceste relatii sau chiar a le rupe acolo unde exista incompatibilitati de nerezolvat. Leii si Varsatorii sunt provocati in zona sufletului si familiei, a carierei si statutului, in scopul reinstaurarii autoritatii. Berbecii si Balantele au de rezolvat si vindecat blocaje emotionale si probleme de sanatate din trecut. Gemenii si Sagetatorii  primesc probe pe axa finantelor si acumularii materiale, fiind nevoiti sa-si asume greselile din trecut si sa accepte o serie de pierderi pentru a se echilibra. Racii si Capricornii au de triat relatii, de reconfigurat anturajul si de clarificat sentimente. Fecioarele si Pestii sunt testati pe axa cunoasterii si e posibil sa reia studii, sa aprofundeze anumite domenii in care au lacune si sa revina asupra unor idei mai vechi sau contracte.

Recomandari:

Nicoleta Svârlefus
Astro Shop

Cele mai noi articole