Saturn în Pești (7 Martie 2023 - 14 Februarie 2026). În căutarea unui sens mai profund al existenței

Autor: AstroCafe.ro - marti, 07 martie 2023, 24000 vizualizari

Acesta este unul dintre cele mai importante tranzite ale anului. Saturn își schimbă semnele doar o dată la 2 ani și jumătate. În zodia Pești, Saturn își va uni forțele cu Neptun, ajutându-ne să transformăm acele vise neptuniene în realitate. Saturn și Neptun nu se vor întâlni într-o conjuncție, dar împărțind  semnul, se vor cunoaște mai bine și vor conveni asupra unei abordări comune. Când Saturn și Neptun se vor întâlni în cele din urmă ,la 0° Berbec, câțiva ani mai târziu, ei vor crea o realitate complet nouăÎn ultimii 5 ani, Saturn a fost „acasă” în Capricorn și Vărsător, muncind din greu pentru a construi noi structuri (Capricorn) și o nouă societate (Văsător). Saturn în semnul Pești are o atmosferă complet diferită! Agenda zodiei Pești nu este centrată pe construcție sau manifestare. Zodia Pești este un semn de apă, asociat cu intuiția, spiritualitatea, expresia creativă.

Saturn versus Pești

Zodia Pești și planeta Saturn sunt FOARTE diferite. Saturn este structurat, planificat și orientat spre obiective. Semnul Pești este fluid, atotcuprinzător si merge cu fluxul... sau cu valul. Pentru semnul Pești, nu există „o singură cale” de a aborda lucrurile. Viața este o călătorie, nu o destinație. Regulile sunt menite să fie puse la îndoială. Nu este vorba despre faptul că zodia Pești nu poate urma regulile, însă pentru acest semn există mult mai multă flexibilitate și șovăială de tipul „învârtit în jurul cozii”. Nativii din zodia Pești sunt foarte perceptivi și sensibili la mediul înconjurător și sunt primii care observă când se schimbă valul. Ca și semn, este ultimul din zodiac. Este zodia care a văzut totul, a făcut totul. Semnul Pești nu este atât de interesat de  realizările lumești, ci de un sens mai profund și cu însemnătate al existenței.

În ultimii 5 ani am muncit din greu. Am construit niște lucruri grozave pe care nu le-am fi putut construi fără determinarea lui Saturn în semnele sale de origine. Și acum? Ce înseamnă de fapt aceste realizări?În Pești, Saturn nu mai este preocupat de urcatul pe scară, ci de găsirea unui sens mai profund al existenței. Zodia Pești este locul în care ne conectăm cu DivinulÎn semnul Pești, singura structură pe care Saturn este interesat să o construiască este o scară către cer. Totul în viață este un soi de istorie care se repetă. Pentru a înțelege la ce să ne așteptăm de la Saturn în Pești în următorii 3 ani, ar trebui să ne întoarcem în timp, pentru a vedea ce s-a întâmplat când Saturn a fost în Pești. Saturn este în același semn la fiecare 29-30 de ani, deci în trecut, Saturn a fost în Pești din 1993 până în 1996 și din 1964 până în 1967.

Saturn în Pești 1964-1967

Legea drepturilor civile din 1964În iulie 1964, a fost semnată Legea drepturilor civile, care a interzis discriminarea rasială în angajare, educație și spații publice. Semnul Pești reprezintă o energie plină de compasiune, incluzivă, iar Saturn a făcut ca includerea, acceptarea (specifice zodiei Pești) să devină  legale.

Războiul din VietnamRăzboiul a pornit la începutul anilor 1960 și a escaladat în timpul lui Saturn în Pești.  Această perioadă a fost marcată de proteste și activism anti-război în Statele Unite și în întreaga lume.

BeatlemaniaThe Beatles a ajuns la un nivel faimă internațional, iar popularitatea lor a fost la apogeu. Printre manifestările de închinare asemănătoare Divinității, fanii s-au apropiat de trupă crezând că membrii acesteia posedă puteri de vindecare supranaturale. În 1966, John Lennon a făcut o remarcă destul de controversată în acele vremuri, cum că, grupul a devenit „mai popular decât Isus”.  Există multe modalități de a ajunge la Divin, iar muzica este un instrument – mai ales când Saturn este în Pești.

Revoluția culturală chineză În aprilie 1966, Mao, fondatorul Republicii Populare Chineze a lansat Revoluția Culturală, o campanie menită să epureze elementele capitaliste și tradiționale din societatea chineză. O lege (Saturn) care modifică cultura (Pești) este un alt exemplu minunat al modului în care acționează Saturn în Pești.

Avertisment MirandaÎn iunie 1966, hotărârea Curții Supreme din Arizona a stabilit avertismentul Miranda, o cerință legală conform căreia, poliția trebuie să informeze suspecții criminali cu privire la drepturile lor constituționale înainte de a-i interoga. “Ai dreptul să taci” este o metaforă foarte evocatoare pentru Saturn în Pești.

Saturn în Pești 1993-1996 

Nelson MandelaÎn mai 1994, Nelson Mandela este inaugurat ca primul președinte de culoare al Africii de Sud.

Muzica grungeLa mijlocul anilor 1990, mișcarea muzicii grunge, care a apărut în Seattle, a devenit din ce în ce mai populară. Trupe precum Nirvana au câștigat faimă pe scară largă și au influențat o întreagă generație de muzicieni. La fel ca și în cazul Beatlemania, Saturn în Pești a reprezentat unul din momentele în care muzicienii și artiștii au obținut un număr mare de fani.

AmazonÎn iulie 1994, a fost fondat “Amazon.com”, cel mai mare retailer online din lume.  Amazon vine ca o metaforă pentru oceanele Peștilor: “puteți găsi totul pe Amazon”, în timp ce Saturn vine cu infrastructura (piață, logistică etc.)

OMCÎn ianuarie 1995, a fost înființată prima Organizație Mondială a Comerțului (OMC).  Comerțul, îndeosebi comerțul global, este specific zodiei Pești (primii comercianți au fost navigatori). Și încă o dată, Saturn a venit să oficializeze aceste schimburi de mărfuri, făcându-le comerciale.

MP3În iulie 1995, a fost introdus formatul audio MP3, revoluționând muzica digitală. Avem muzica în stilul zodiei Pești, care găsește noi forme de exprimare și livrarea acesteia în diferite formate (Saturn).

WindowsÎn august 1995, a fost lansat Windows 95, sistemul de operare revoluționar al Microsoft. Software-ul este o temă a zodiei Pești, iar Saturn aduce structura. Conceptul de “Ferestre”(Windows) este o metaforă pentru cadrul lui Saturn, însă se face referire și la vastitatea și posibilitățile nesfârșite specifice semnului Pești.

Saturn în Pești 2023-2026

Saturn face lucrurile reale, așa că atunci când se află în Pești, Saturn va încerca să ofere spiritualității o sursă de manifestare concretăOamenii din întreaga lume – chiar și cei care nu sunt neapărat căutători ai adevărului spiritual, pot deveni mai interesați de practici spirituale precum meditația, muzica, rugăciunea, yoga și de explorarea conexiunii lor cu Divinul. Saturn în Pești va încuraja expresia artistică. Pestii sunt artiștii zodiacului. Saturn ne va invita să ne concretizăm impulsul creator. Dacă ai visat dintotdeauna să te apuci de pictură sau muzică, atunci când Saturn este în Pești, este timpul să faci ceva concret în acest sens: să cumperi un set de acuarele, să urmezi cursuri de muzică sau să te înscrii la un atelier de olărit. Saturn reprezintă, de asemenea, un moment minunat pentru a merge în retreat-uri, pentru a călători în locuri îndepărtate și pentru a învăța despre diferite practici spirituale.

Saturn în Pești – Raiul pe Pământ

Ca și reprezentare, zodia Pești este formată din 2 pești care înoată în direcții diferite, dar legați împreună printr-un cordon ombilical.  Acesta este un simbol pentru faza de gestație când suntem cu un picior în 3D, aproape de ieșire și cu un alt picior în 5D, în spațiul liniștit, autosuficient, unde nu este nevoie de acțiune. Semnul Pești are câte un picior în două lumi, își amintește încă, și chiar tânjește după paradisul pierdut, reprezentat de spațiul sigur din pântecele mamei. Realitatea materială 3D este complet diferită. Nu mai suntem conectați la origini, la suport. Trebuie să supraviețuim, să muncim din greu și să avem grijă de noi înșine. Dar încă tânjim după 5D. În realitatea 3D, ne conectăm cu acel spațiu 5D de unde ne-am îndrăgostit ascultând muzică, scufundându-ne în artă sau angajându-ne în practici spirituale. Dependența și abuzul de substanțe sunt alte modalități de a te deconecta de la realitate și de a te „rătăci” în oceanul zodiei Pești, cel al unității.

Dar Saturn? Modul de operare al lui Saturn este prin construcție și prin manifestare. Scopul lui Saturn este să facă lucrurile reale. Când se află în Pești, Saturn va încerca să aducă Raiul aici pe PământDesigur, nu totul este soare și trandafiri. Există o contradicție intrinsecă între Pești și Saturn. Saturn este uscat și solid. Semnul Pești este umed și fluid. Saturn nu este în elementul său în Pești. Saturn este o energie de tipul: “ceea ce vezi este ceea ce primești”. Cu Saturn, știm unde ne aflăm. Când Saturn intră în Pești, este posibil să nu mai știm unde ne aflăm.

Cu Saturn în Pești, s-ar putea să ne luptăm să reconciliem nevoile noastre practice cu cele spirituale. Încercările noastre de a „medita mai mult” sau de a „face mai multă practică yoga”, în speranța că structura și munca grea (Saturn) ne vor ajuta să găsim iluminarea (Pești), ne pot lăsa epuizați, confuzi și dezamăgițiDar fiecare tranzit este o oportunitate. Zodia Pești poate învăța multe din abordarea practică a lui Saturn, „ceea ce vezi este ceea ce primești”. Și semnul Pești îl poate ajuta pe Saturn să se relaxeze puțin. Dacă abordăm zodia Pești într-o manieră practică saturniană, orientată spre obiective „Voi medita 2 ore timp de 3 luni pentru a-mi vindeca anxietatea”, este posibil să nu ajungem nicăieri. Dar dacă suntem smeriți, dacă, dintr-un loc din care nu știm, aplicăm disciplina și angajamentul lui Saturn și îl luăm drept ucenic – nu drept maestru – atunci s-ar putea să ajungem să simțim gustul Paradisului. Când Saturn este în Pești, scopul final nu este scopul. Este actul de a ne preda necunoscutului, care ne va ghida către locuri în care nu am mai fost niciodată. 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre influența lui Saturn în Pești, în funcție de harta ta natală, solicită un studiu astrologic personalizat aici.

Sursa:Astro Butterfly 

 Astro Shop

Cele mai noi articole