Saturn

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 21 februarie 2009, 23260 vizualizari
Saturn

Locul ocupat de planeta Saturn într-o astrogramǎ, precum și aspectele pe care le formeazǎ cu alte planete sau puncte importante, vorbesc despre accesul subiectului la succes, modul de exprimare al potențialului în sensul obținerii unui anumit statut social și profesional, dificultǎțile pe care le întâmpinǎ în realizarea scopurilor, ambiția, responsabilitatea, simțul practic și priceperea în afaceri… Este o planeta care ne pune fata in fata cu propriile tipare, constrangeri, limitari. Pe tema natala, arata domeniul in care e nevoie sa facem eforturi pentru a ne descurca de unii singuri, dar si pentru a ne castiga autoritatea.

Saturn își pune amprenta asupra destinului fiecǎruia, indicând și lecțiile de viațǎ pe care le are de învǎțat individul pe parcursul acestei existențe. Cunoscând modul în care acționeazǎ Saturn asupra noastrǎ, vom ști cum sǎ ne folosim mai bine și mai înțelept șansele cu care ne-am nǎscut și vom reuși sǎ –I deslușim mesajul, astfel încât sǎ trecem prin încercǎrile vieții cu mai puține “cucuie”.

Saturn, numit de cǎtre astrologii moderni și “marele învǎțǎtor” sau ”marele înțelept”, revine o datǎ la 28-30 ani în zodia în care se afla la naștere și rǎmâne acolo pentru doi ani - doi ani și jumǎtate. Aceastǎ perioadǎ aduce de obicei mari încercǎri, dar ajutǎ individul sǎ punǎ temelia obiectivelor ambițioase pe care le are. Este o perioadǎ constructivǎ, chiar dacǎ poate pǎrea extrem de dificilǎ. La fel se întâmplǎ și în perioadele în care Saturn trece prin semnele zodiacale în care se aflǎ Soarele, Luna sau Ascendentul.
 
Latura constructivǎ a lui Saturn se asociazǎ cu perseverența, ambiția, dorința de ascensiune socialǎ, conservatorismul, prudența, tenacitatea, responsabilitatea, construcția, consolidarea.

SATURN ÎN BERBEC

Exclude diplomația din ecuația reușitei în general. Este clar cǎ ești o persoanǎ ambițioasǎ, dar nu prea știi nici sǎ ceri și nici sǎ dai ajutor, preferând sǎ faci totul singur. Cum acest lucru nu prea este posibil atunci când vrei sǎ construiești, va trebui sǎ înveți sǎ lucrezi în echipǎ, sǎ comunici cu oamenii și sǎ fii mai permisiv.
 
Saturn în Berbec poate da încǎpǎțânare și o îngustime de vederi în ce privește cooperarea și conviețuierea în societate, dar și o înclinație cǎtre conflict, generatǎ de sentimentul cǎ nu ești înțeles.
În plan fizic,Saturn poate da dureri de cap frecvente.

Lecție de viațǎ: Toate experiențele prin care vei trece, au scopul de a te face sǎ înveți inițiativa, rǎbdarea, încrederea în tine și simțul practic. De asemenea, ar trebui sǎ te educi sǎ accepți oamenii așa cum sunt, fǎrǎ a-I judeca.
 
SATURN ÎN TAUR

Are nevoie de disciplinǎ, rǎbdare și multǎ muncǎ, pentru a se realiza, mai ales în plan material. Ai o nevoie puternicǎ de stabilitate emoționalǎ și financiarǎ, de aceea tinzi sǎ cauți poziții și circumstanțe sigure, stabile, de lungǎ duratǎ. Domeniile alese cel mai frecvent sunt cele care țin de domeniul bancar, al investițiilor și managementului.
 
Ești econom, prudent și chibzuit, pentru cǎ ai în subconștient o teamǎ de sǎrǎcie, mai ales la bǎtrânețe. De aceea, nativii cu aceastǎ poziție saturnianǎ își strâng bani albi pentru zile negre. În plan fizic, Saturn poate da probleme ale gâtului (laringitǎ,faringitǎ), boli ale dinților și limbii sau tulburǎri tiroidiene.
 
Lecție de viațǎ: Va trebui sǎ înveți sǎ te detașezi din când în când de planul material, sǎ asiguri fluxul firesc al banilor lǎsându-I sǎ circule. De asemenea, ar fi bine sǎ înveți adaptabilitatea și flexibilitatea, sǎ renunți la gelozie și lǎcomie și sǎ acorzi mai multǎ împortanțǎ spiritului.
 
SATURN ÎN GEMENI

Dǎ o minte organizatǎ, logicǎ și practicǎ. Ai o gândire disciplinatǎ și un mod foarte riguros de a-ți calcula fiecare mișcare. Ştiințele exacte sunt cele care ți se potrivesc foarte bine. Ești onest și ții foarte mult sǎ-ți onorezi mereu promisiunile fǎcute. Flexibilitatea este o altǎ calitate a ta.
 
Ești atras de studii și de tot ce înseamnǎ cunoaștere, mai ales în domeniile practice pe care le urmezi. Ai abilitatea de a gǎsi soluții practice ,chiar și în cele mai dificile situații. Toate aceste calitǎți te ajutǎ sǎ devii o persoanǎ cheie în comunitatea din care faci parte. Din punct de vedere fizic, pot exista probleme la nivelul brațelor și umerilor, dar și la nivelul sistemului respirator.

Lecție de viațǎ: Sǎ-ți cultivi simțul moral și onestitatea, sǎ renunți la criticismul exagerat și la suspiciuni.
 
SATURN ÎN RAC

Manifești dificultate în exprimarea emoțiilor și sentimentelor, dintr-o nevoie acutǎ de securitate. Probabil cǎ relațiile cu familia în copilǎrie au fost destul de reci, austere, fǎrǎ cǎldurǎ. Asta te-a fǎcut sǎ te închizi în tine și sǎ manifești rǎcealǎ fațǎ de familie și fațǎ de oameni în general.
 
Este adevǎrat cǎ în cazul unor nativi, emoțiile reprimate pot fi canalizate în sens creativ și artistic. Saturn în Rac dǎ un interes crescut, puțin exagerat, pentru stabilitatea familialǎ și acumularea de averi. Scopul central al existenței este reprezentat de casǎ, familie, bunuri patrimoniale. Drumul pânǎ la toate acestea nu este ușor, ci este presǎrat cu efort și tensiune. Fizic, pot exista probleme care țin de digestie și de metabolism.
 
Lecție de viațǎ: Sǎ înveți sǎ-ți exprimi emoțiile, sǎ aduci cǎldurǎ în relațiile umane, sǎ te apropii de cei dragi.
 
SATURN ÎN LEU

Dǎ o nevoie de recunoaștere și importanțǎ împreunǎ cu o dorințǎ acutǎ de a obține controlul asupra mediului înconjurǎtor. Ești extrem de ambițios, îți dorești sǎ conduci și sǎ deții locul întâi în toate domeniile vieții. Aceste trǎsǎturi pot duce la rigiditate, egoism și încǎpǎțânare.
 
Ceri multǎ atenție și respect din partea celor din jur. Ești aproape obsedat de putere și ai tendința sǎ ignori nevoile celorlalți. De regulǎ, nativii cu aceastǎ poziție a lui Saturn au probleme sentimentale sau în relațiile cu copiii. Reușesc cu succes în domenii legate de educație, divertisment sau afaceri care au la bazǎ specularea tendințelor pieței. Politica este un alt domniu de interes. Din punct de vedere fizic, te poți confrunta cu rigiditate a coloanei și spatelui sau probleme ale ochilor și inimii.

Lecție de viațǎ:
Sǎ -ți cultivi simțul mǎsurii în toate, sǎ ții cont de cei din jur, sǎ fii mai atent la comportamentul tǎu. Sǎ te abții de la a controla destinele celorlalți.
 
SATURN ÎN FECIOARǍ

Da simț practic, hǎrnicie și precizie. Ești foarte atent la detaliu, vrei ca lucrurile sǎ îți iasǎ perfect și ai tendința de a fi foarte critic, mai ales cu colegii sau subalternii. Saturn în Fecioarǎ dǎ nativi care de regulǎ muncesc în exces și cer același lucru de la ceilalți.
 
Afinitatea pentru domeniul medical sau farmaceutic este foarte des întâlnitǎ la acești nativi. La fel și atracția pentru cercetare, științǎ și scris. Ești preocupat tot timpul de sarcinile pe care le ai, motiv pentru care uiți sǎ zâmbești și tinzi sǎ fii mereu îngrijorat și pesimist.
Fizic,te poți confrunta cu probleme de digestie.
 
Lecție de viațǎ: Sǎ înveți sǎ te bucuri de ceea ce ai și de viațǎ în general, sǎ-ți cultivi simțul umorului, sǎ îți acorzi mai multe momente de relaxare și distracție.
 
SATURN ÎN BALANŢǍ

Pentru tine este foarte importantǎ cooperarea și comunicarea interumanǎ. Ești mai conștient decât oricine, cǎ pentru a creea ceva durabil și prețios în viața asta, ai nevoie de oameni în jur, cu care sǎ împarți și sǎ împartǎșești experiențǎ, resurse, responsabilitate, succes. Ești responsabil, integru și disciplinat și ai principii foarte clare, pe care nu-ți permiți sǎ le încalci, fie cǎ este vorba despre societate, familie sau alt domeniu de viațǎ.
Poți reuși cu succes ca judecǎtor, avocat , consultant, mediator.
 
Saturn în Balanțǎ poate semnifica și o cǎsǎtorie tardivǎ sau cu cineva mai în vârstǎ. Este o poziție care aduce succesul prin tact, responsabilitate și seriozitate. La nivel de corp fizic, zonele cele mai sensibile sunt cele de la nivelul rinichilor și zonei lombare.
 
Lecție de viațǎ:
Sǎ înveți sǎ-ți asumi și singur responsabilitǎți, fǎrǎ a exagera în privința așteptǎrilor și pretențiilor de la partener sau colaboratori. Sǎ ai curajul de a acționa și sǎ renunți la comoditatea care te bântuie din când în când.
 
SATURN ÎN SCORPION

Indicǎ responsabilitǎți financiare în afaceri legate de fonduri ale statului, asigurǎri, bǎnci, taxe, moșteniri. Este o poziție care inspirǎ nativii posesori la ascensiune și obținerea unui statut socio-profesional impresionant.
Îți este greu sǎ accepți pe lângǎ tine oameni leneși sau iresponsabili. De asemenea, nu prea știi sǎ accepți ajutor, iar acesta poate fi un impediment în calea succesului tǎu.
 
Una dintre problemele cu care te confrunți este aceea cǎ te implici mult prea intens din punct de vedere emoțional în tot ceea ce faci, ceea ce te poate extenua și epuiza. Dacǎ cineva te trateazǎ fǎrǎ respect, ești capabil de resentimente greu de închipuit. Saturn în Scorpion dǎ o tenacitate de care foarte puține alte semne sunt capabile, iar aceastǎ calitate îți asigurǎ succesul la care visezi.
Zonele anatomice care pot avea de suferit sunt :colonul terminal (constipații), organele genitale, rinichii.
 
Lecție de viațǎ:
Sǎ înveți sǎ fii tolerant, sǎ ierți și sǎ te detașezi de lucrurile mǎrunte. Sǎ înveți sǎ-ți exprimi sentimentele.
 
SATURN ÎN SǍGETǍTOR

Dacǎ te încadrezi în categoria celor cu Saturn în Sǎgetǎtor, atunci interesele tale vizeazǎ în mod special domenii precum filozofia, religia sau educația. Saturn în Sǎgetǎtor conferǎ un intelect strǎlucit, conștiinciozitate, capacitate de concentrare, disciplinǎ mentalǎ.
 
Dorința de putere și autoritate se manifestǎ puternic, mai ales în domeniul profesional. Vrei sǎ fii respectat, admirat pentru ceea ce faci, iar dacǎ auzi cǎ se vorbește urât despre tine, ajungi sǎ porți picǎ pentru asta. Din punct de vedere al sǎnǎtǎții, pot sǎ aparǎ probleme la nivelul șoldurilor și coapselor.
 
Lecție de viațǎ: Sǎ înveți sǎ respecți convingerile celorlalți, sǎ le dai spațiu și sǎ renunți la a-ți impune crezurile. Sǎ descoperi în tine forța interioarǎ și sǎ evoluezi spiritual.
 
SATURN ÎN CAPRICORN

Indicǎ ambiție puternicǎ orientatǎ spre reușita în afaceri, științǎ sau politicǎ. Simți sǎ faci ceva important și notabil în carierǎ, ai o viziune clarǎ asupra viitorului și scopuri înalte bine stabilite. Preferi structurile bine organizate, cu o ierarhie bine stabilitǎ, în care sǎ urci lent , dar sigur.
 
Ai o atitudine practicǎ și conservatoare, ești onest și extrem de riguros pe toate planurile. Seriozitatea pe care o arborezi poate friza uneori rǎceala și lipsa de sentimente. Nu te dai în lǎturi de la muncǎ, pentru cǎ ești conștient cǎ lucrurile bune și frumoase se obțin doar cu efort susținut. Numai cǎ tinzi ca atunci când ajungi acolo sus, sǎ uiți de unde ai plecat și sǎ-I folosești pe cei mai slabi ca pe niște unelte.
Saturn în Capricorn poate sǎ dea probleme ale dinților și oaselor.
 
Lecție de viațǎ: Sǎ înveți sǎ primești și sǎ dǎruiești iubire, sǎ fii înțelegǎtor și cu cei mai puțin dotați intelectual sau financiar și sǎ nu uiți cine ești cu adevǎrat sau cine ai fost odatǎ.
 
SATURN ÎN VǍRSǍTOR

Dǎ o imensǎ capacitate de concentrare, putere mentalǎ și inventivitate, mai ales când vine vorba despre descoperiri științifice sau de altǎ naturǎ. Saturn în Vǎrsǎtor conferǎ abilitate în matematicǎ și arhitecturǎ. Loialitatea este extrem de importantǎ pentru tine, mai ales în relațiile cu prietenii. Devotamentul în aceste relații, atrage oamenii în jurul tǎu ca un magnet.Totuși, la extrema cealaltǎ, poți fi foarte rece, dur și insensibil (dacǎ Saturn este disonant).
Din punct de vedere fizic, pot exista sensibilitǎți la nivelul sângelui, sistemului nervos, coloanei vertebrale.
 
Lecția de viațǎ : Sǎ îți dai voie sǎ iubești, sǎ împartǎșești emoțiile și sentimentele cu ceilalti și sǎ renunți la ideile fixe și judecǎțile implacabile.
 
SATURN ÎN PEŞTI

Este o poziție dificilǎ pentru cǎ și Peștii și Saturn sunt indicatori karmici. Este posibil sǎ te lași prins în hǎțișul amintirilor, sǎ dezvolți temeri și obsesii, care te conduc spre depresii. Ești capabil sǎ empatizezi cu oamenii, sǎ-I ajuți pe aceștia, mai ales dacǎ sunt nevoiași sau bolnavi.
 
Ai nevoie de multǎ liniște și de meditație profundǎ, pentru a-ți reîncǎrca bateriile. În cazurile fericite, aceastǎ poziție saturnianǎ îi ajutǎ și îi inspirǎ pe nativi sǎ se punǎ în slujba unor cauze nobile. În cazurile mai puțin fericite, poate da detenție, boli psihice sau handicap.(depinde foarte mult de horoscopul personal).
Din punct de vedere medical, Saturn în Pești poate da tulburǎri de circulație perifericǎ, acumulare intensǎ de toxine, anemie.
 
Lecție de viațǎ: Sǎ încerci sǎ te desprinzi de traumele trecutului,sǎ te ferești de cufundarea în stǎrile de melancolie prelungite.Şi sǎ eviți viciile și dependențele.
 

Nicoleta Svârlefus

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole