Saptamana 29 aprilie- 5 mai. Repozitionare fata de experiente trecute si fata de noi insine. Recastigarea stimei de sine, valorificarea calitatilor si experientei

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 28 aprilie 2013, 1168 vizualizari

O saptamana plina, intensa, cu reglari de conturi, repozitionari, lectii servite de catre Destin fara a ne putea opune. Inceputul acesteia este tensionat in ce priveste acumularile materiale, asocierile, bunurile comune. Dupa opozitia  Soare-Saturn din weekendul trecut, mentinandu-si influenta si luni, urmeaza miercuri, opozitia Marte-Saturn, pe axa Taur-Scorpion. Aceste aspecte ne forteaza mana si mintea, astfel incat sa identificam blocajele personale in cadrul unor afaceri sau in ce priveste relatia cu finantele castigate din munca proprie. Teama de a pierde ceva sau de insecuritate materiala este accentuata acum, prin urmare avem nevoie de solutii practice, de o schimbare de perspectiva si de o organizare mai eficienta.

Mercur pune umarul, incepand de miercuri, odata cu intrarea in Taur, la acest proces de crestere a eficientei in tot ce facem. Mercur in Taur este pragmatic, atent la posibilitatile de castig din orice actiune. Intretine discutii care urmaresc un anumit profit, este orientat catre beneficii si atragerea prosperitatii. Nu se mai risipeste in tot felul de idei, ci incepe sa le trieze atent.

Conjunctia Venus- Nodul Sud lunar (in curand lui Venus ii vor lua locul, pe rand, Soarele, Marte si Mercur) arata ca ne aflam intr-o perioada de rezolvari ale unor situatii ramase incomplete in trecutul nostru. Apar oameni pe care nu i-am vazut de mult, se reiau relatii vechi, din punctul in care au fost lasate. Nu neaparat pentru a ne continua drumul impreuna, ci pentru a intelege ceva nou dintr-o situatie veche, pentru a ne repozitiona fata de acele experiente, fata de oamenii implicati si mai ales fata de noi insine. De fapt, e posibil ca egoul nostru sa fie momit, cu propuneri venite dintr-un spatiu similar cu cele prin care am mai trecut, de la oameni pe care i-am cunoscut candva, dar acestea pot fi tentante doar in ideea de a fugi de altceva, de a ne aseza intr-un loc caldut dar neimplinitor, de a ne adaposti temporar, reprimand ceea ce simtim sa fim si sa facem cu adevarat.

Provocarile acestor zile, avand iz de reiterare a trecutului, sunt in masura sa ne ajute in evolutia noastra, prin transformarea unor resentimente, inhibitii, regrete, frustrari, complexe. E ca si cand ni se aduc in fata segmente ale vietii noastre trecute, bucati de puzzle experiential, tocmai pentru a capata o viziune de ansamblu asupra unor moduri in care am functionat, unele constructive, altele nu. Sa vedem la ce ne-au folosit anumite experiente si cum putem sa le folosim in avantajul nostru. Sa intelegem ca ne sunt disponibile cai prin care sa atragem bunastarea, dar pentru asta e necesar sa stim cine suntem si ce putem. Iar reamintirea unor etape din viata noastra ne poate ajuta sa constientizam unde suntem, cat am crescut, ce am invatat.

Daca suntem atenti, putem observa un tipar vechi care apare, dar in care nu mai e cazul sa stam, daca nu mai corespunde punctului in care ne aflam acum si nu se mai potriveste cu aspiratiile noastre. Putem culege ce ne este folositor (mai ales oportunitatea vindecarii a ceva) si apoi suntem liberi sa ne continuam drumul, dupa cum simtim si, mai ales, dupa cum suntem ghidati de inima noastra. 

Pluto sustine si incurajeaza abandonarea egoului in cadrul acestor experiente, astrul fiind denumit si "vointa divina". Prin urmare, sa acceptam ce vine, sa ramanem prezenti, atenti la ce au sa ne reveleze conjuncturile care apar. Sa fim dispusi sa ne debarasam de trecut, in mod lucid, smerit, cu iubire si respect de sine, exatragand darurile lui pentru a le folosi intelept mai departe. Sa avem incredere ca nu exista situatie provocatoare fara de solutii si binecuvantari, asa ca sa fim rabdatori pentru a le vedea si primi.

Cele mai tensionate zile e posibil sa fie joi si vineri, cand tindem sa fim rigizi, osificati in propriile convingeri si "adevaruri", foarte putin dispusi sa acceptam o noua viziune si sa vedem caile colaterale. Pot aparea foarte usor ciocniri la nivel de convingeri si puncte de vedere rigide, tensiuni, blocaje relationale. De aceea, e recomandat ca in aceste zile in special si pe parcursul intregii saptamani in general, sa fim ceva mai introspectivi, flexibili, receptivi. Sa lasam lucrurile sa vina la noi, in loc sa le fortam sau sa le impingem. Sa ne luam ragaz pentru clarificarea unor alegeri pe care urmeaza sa le facem. Sa actionam doar dupa ce ne devine clar ce ne dorim pentru noi si viata noastra, pe mai departe (cel mai indicat este sa actionam incepand de saptamana viitoare).

Finalul de saptamana vine ca o binecuvantare, un ragaz pentru suflet, un timp pentru liniste, iubire si lumina. Luna in Pesti, semn al iubirii cristice, neconditionate, este parte dintr-un context astral armonios, care aseaza energia, linisteste "apele", ideile, gandurile si emotiile, stimuland intuitia si facand loc revelatiei. Sambata si duminica sunt zile cu o vibratie magica, un spatiu al regasirii de sine si a esentei divine din fiecare, un moment cum nu se putea mai potrivit pentru a spune si simti ca "Hristos a inviat" in... fiecare inima.

O saptamana binecuvatata si sarbatori luminoase!

Cu drag, Nicoleta Svârlefus


Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole