Saptamana 20- 26 mai 2013. Cuadratura Uranus- Pluto, Soare in Gemeni, Eclipsa de Luna in Sagetator

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 19 mai 2013, 1391 vizualizari

O saptamana memorabila, care incepe provocator cu refacerea cuadraturii Uranus (Berbec)- Pluto retrograd (Capricorn). Aceasta este a 3-a cuadratura din seria de 7 care a inceput in iunie 2012 si se va incheia abia in 2015. Ultimul aspect de cuadratura intre Uranus si Pluto a fost in septembrie 2012, iar urmatorul va fi anul acesta in noiembrie.

Ca orice aspect astrologic, mai ales cand are o asemenea anvergura, e bine sa privim contextul in ansamblu. Ne aflam intr-un punct important si puternic, in cadrul unui proces urias de transformare care se intinde pedurata a 3 ani (2012-2015).

Uranus reprezinta progresul, schimbarea, inovatia. In Berbec, astrul incurajeaza initiativele curajoase. Insa in aceasta perioada, potentialul lui Uranus in Berbec poate fi accesat doar daca intelegem si ne insusim lectiile lui Pluto in Capricorn care provoaca la dizolvare a egoului indiferent de forma sa. Cele doua planete conlucreaza pentru a ne face atenti la aspectele pe care tindem sa le perpetuam in viata noastra, desi nu mai sunt de mult in acord cu cine am devenit. Indiferent  ca vorbim de personalitate, relatii, sanatate, cariera, bani sau de orice alta zona care acum este adusa in prim plan (in functie de horoscopul personal alfiecaruia), daca suntem atenti, vom sesiza ca "ordinea", asa cum o stiam noi, dispare. 

Observam acum ca un anumit segment de viata se clatina, devine neclar, stagneaza, este supus incercarilor si probelor. Asta atrage dupa sine o criza interioara accentuata, cu emotii intense si chiar durere.

Trebuie subliniat faptul ca acest aspect astrologic nu actioneaza superficial sau pe o durata determinata, asadar e nevoie sa fim atenti la esenta si la detalii, sa privim lucrurile in profunzime si mai ales sa ne privim pe noi si alegerile noastre trecute, sincer. Doar cei ce vor vedea esenta, vor intelege procesul si vor culege roadele acestei transformari. Daca ne incapatanam sa mentinem un punct de vedere rigid, sa ne agatam de obiceiuri sau compromisuri, in incercarea de a ne convinge ca totul poate merge ca si pana acum indiferent ce se intampla, ne inselam si ne ingreunam procesul. Adevarul este ca nu putem continua ca inainte, ca nu e in avantajul nostru sa persistam in aceleasi alegeri si actiuni din trecut, iar provocarea majora este sa constientizam ce e nevoie sa schimbam. Din interior catre exterior. 

Intrebarile adresate sinelui sunt esentiale acum. Iata cateva, care ne pot ajuta sa aducem claritate in privinta a ceea ce necesita sa fie transformat:

- Care este zona de viata pe care o percep ca fiind tulbure, in acest moment?

- Care au fost alegerile care m-au adus aici?

- La ce refuz sa ma uit? 

- Ce nu vreau sa accept in privinta realitatii prezente?

- De ce ma tem?

- Ce alegeri imi iau din putere? Ce alegeri as putea face, astfel incat sa-mi recapat puterea si increderea?

- Ce schimbari stiu ca mi-ar fi benefice, desi aman sa le initiez?

Introspectia neingradita de ego, profunda si asumata, ne poate ajuta sa gasim in interior resursele de care e posibil sa ne fi deconectat: credinta, responsabilitatea, puterea, autoritatea, bucuria, pasiunea.  

Ori de cate ori este activ acest aspect de cuadratura intre Uranus si Pluto, schimbarea nu e deloc politicoasa, nici la nivel micro, nici la nivel macro, ci da buzna in viata noastra, fara sa avem vreun drept de apel. Nimeni nu e scutit de acest al 3-lea val al schimbarii, cu totii suntem atinsi pe anumite paliere si cu diferite intensitati. Fiecare are prilejul sa vada unde se complace, ce atasamente are, care este domeniul "virusat" de compromisuri sau credinte false. Nu se pune problema daca vrem sau nu schimbarea, ci suntem fortati sa o facem. Asa ca e mai intelept sa primim experienta aceasta transformatoare, sa-i cream loc renuntand la incapatanare si idei fixe, si sa ne aliniem astfel cu intreg ciclul transformator al intervalului 2012-2015, la finalul caruia credintele noastre de acum vor fi complet altele. Sa intelegem ca totul e trecator si ca, oricat ne-am agata de un "adevar" conferindu-i titlul de"absolut", sau de un context pe care l-am vrea imuabil, acesta va suferi mereu modificari, pe masura ce inaintam pe drumul nostru. 

Pe 21 mai, la scurt timp dupa miezul noptii, Soarele intra in Gemeni, semn in care se afla deja Mercur, Venus si Jupiter. Vorbim de un semn mobil, care sustine schimbarile si ne ajuta sa ne adaptam mai usor la acestea. Este o perioada in care sunt incurajate studiile, schimburile, miscarea, acumularea de informatii, invatarea. De altfel, e posibil sa ne devina clar care este domeniul in care am putea sa aducem un plus valoare prin continuarea procesului de invatare. Mesajele primite si transmise sunt numeroase, insa e important sa stim sa le triem, intrucat nu toate ne sunt utile si mai ales nu toate sunt expresia integritatii. E important sa ne facem timp pentru relaxare si sa ne exprimam creativitatea. Putem invata, de exemplu, de la copiii din preajma, cum sa ne jucam si sa privim mai senin viata.

Ziua de 21 mai are un accentuat potential conflictual, asa ca e bine sa fim atenti mai ales in cadrul relatiilor apropiate. Cuvintele au incarcatura energetica puternica si pot lasa urme adanci, asa ca e importanta intentia din spatele lor. Daca le vorbim celorlalti urmarind sa le desfiintam opiniile si alegerile e una, iar daca le comunicam pozitia noastra avand intentii constructive, e cu totul altceva.

Pe 25 mai, in jurul orei 7:24 ora Romaniei, are loc Eclipsa partiala de Luna in Sagetator, in faza de Luna Plina din apropierea Nodurilor Lunare. Mai exact, Soarele se afla in Gemeni (casa 12-a), in apropierea Nodului Sud Lunar din Taur, in timp ce Luna se afla in Sagetator (casa a 6-a), in apropierea Nodului Nord Lunar din Scorpion. Ca orice eclipsa, si aceasta aduce schimbari substantiale de traiectorie, mai ales ca avem de-a face cu semne mutabile. 

Evident, semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) si cei care au Ascendentul intr-unul din aceste semne sunt cei mai afectati. Insa toti primim aceste influxuri in anumite zone de viata, in functie de harta natala. Influenta eclipsei se simte din 24 mai si pana in 26, dar efectele se vor mentine cateva luni de zile. 

Aceasta eclipsa vorbeste despre iminenta de a renunta la ceva (Soarele in apropierea Nodului Sud in Taur), fie ca e vorba de vicii, relatii, atasamente materiale, aspiratii inadecvate. Practic, avem prilejul unei renasteri (Luna in apropierea Nodului Nord in Scorpion), dar pentru asta trebuie sa fim dispusi sa renuntam la niste obiceiuri, la o zona de confort. Putem face un salt de credinta, un salt in constiinta, desprinzandu-ne de o zona familiara care ne ofera doar iluzia sigurantei si stabilitatii, a confortului sau bucuriei, blocandu-ne de fapt implinirea. Provocarea consta in a continua sa mergem inainte, chiar daca nu stim unde ajungem. Sa facem acele alegeri pe care intuitia ni le dicteaza pentru binele nostru. Sa avem incredere in revelatiile din aceste zile si sa le privim cu deschidere si permisivitate. 

Luna Plina formeaza un careu in T cu Neptun din Pesti, ceea ce indica prezenta neclaritatii, confuziei, tendintei de a ne victimiza sau izola, gandurilor negre. Totusi, exista suport de la Saturn, care ne ajuta sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa alegem drumul corect, cu conditia sa ne raportam strict la resursele proprii si la cine suntem cu adevarat.

Aceasta Luna Plina poate fi un moment de implinire, de culegere a unor roade. Insa aceste roade sunt in functie de ceea ce am semanat pana acum. Primim ce meritam, in zona activata de Luna Plina in harta noastra natala. Rezultatele ne indica acum daca si in ce masura avem incredere in calea si adevarul nostru, ce mesaje avem de ajustat, ce piedestaluri am faurit pentru noi sau pentru altii, daca suntem siguri de cine suntem si ce vrem.

Sunt zile cu agitatie, framantare, iritabilitate, impulsivitate, exaltare, imprudenta. E nevoie de cumpatare, flexibilitate si intelepciune, atat in comunicare, cat si in toate celelalte aspecte ale vietii. E important sa fim atenti la detalii, iar daca e sa actionam in sensul unor schimbari majore, sa optam pentru pasi mici, tocmai pentru ca exista inca destul de multa confuzie. Sa invatam sa acceptam alegerile si viziunile altora, chiar daca nu se potrivesc cu ale noastre. 

In concluzie, avem o saptamana plina, intensa,provocatoare. Sa nu uitam insa ca provocarile ne ajuta sa crestem si sa ne re-cream, iar uneori doar ne testeaza increderea in noi insine.

Saptamana inspirata si revelatoare!

Cu drag,

Nicoleta SvârlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole