Saptamana 1-7 octombrie 2012, bogata in evenimente astrologice. Conjunctie Marte- Destin, Saturn in Scorpion, Venus in Fecioara, Marte in Sagetator

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 30 septembrie 2012, 1566 vizualizari

Saptamana incepe in forta cu o conjunctie a planetei Marte cu axa Nodurilor Lunare, mai exact cu Nodul Nord, in semnul Scorpionului. Este inceputul unei perioade in care trebuie sa demonstram faptul ca suntem in stare sa ne respectam promisiunile, sa ne onoram indatoririle si responsabilitatile, sa respectam autoritatea, de orice fel ar fi aceasta. Suntem sustinuti in cazul in care decidem sa ne asumam riscuri pentru a creste, in special spiritual. Este indicata evitarea agresivitatii, nefericita folosire a vointei proprii si a liberului arbitru, iar spaima nejustificata este pedepsita fara tagada.

Influentele Scorpionului revin in forta. Lumea complicata si intensa a acestui semn se va dovedi a fi cel putin evidenta de acum incolo, pentru o perioada de aproximativ doi ani si jumatate. Cuvintele cheie sunt limitarea, controlul, consolidarea, structura, granitele, conservarea, puterea, disciplina, directia, intelepciunea, rezilierea, karma, umbra, auto-condamnarea, timpul, frica, negarea, responsabilitatea si mentorul.

In Scorpion plasat, incepand din aceasta saptamana, Saturn intervine in cazul emotiilor noastre, acestea fiind reprimate si controlate. Secretele sunt prezente mai mult decat in oricare alte perioade de timp, iar iertarea este dificil de obtinut. Latura intunecata a acestei perioade predispune la fobii, maladii, temeri si obsesii. Partea buna a acestei configuratii astrale este aceea ca la mijloc se afla determinare si energie launtrica, elemente la care se face apel atunci cand trebuie eliminate obstacolele. Sinceritatea emotionala este foarte importanta, iar prudenta este acea calitate pe care nu trebuie sa o pierdem in astfel de momente. Schimburile emotionale sunt intensificate. Siatemul financiar sufera transformari, in special banii altora (conturi, fonduri financiare etc), nu cei personali. Expansiunea este intotdeauna urmata de o contractare, o solidificare a sistemelor implicate.  

Ingresul planetei Venus in semnul Fecioarei se intampla tot in aceasta saptamana, pe 4 octombrie. In Fecioara situata, Venus nu este exaltata, din contra. Nu se simte bine deloc, fiind in detriment. Energia produsa de aceasta combinatie nu este confortabila, producand o serie de “valuri” energetice care ne provoaca latura discrimnatoare, existand ulterior si efecte adverse. In acelasi timp, suntem impinsi catre lucrurile atractive, in timp ce in cazul relatiilor noastre, avem tendinta de a ne indrepta doar catre lucrurile care merg prost. Exista riscul ca, atunci cand acordam un ajutor care nu a fost cerut sa ranim, de fapt, in loc sa producem efecte pozitive. Schimbarea este binevenita, atat timp cat sunt implicate actiuni si nu doar vorbe. Sunt incurajate activitatile care au legatura cu organizarea, detaliile, curatenia, planul intelectual si discernamantul.

In aceeasi zi (4 octombrie), Jupiter intra in miscare aparent retrograda si invita la revizuirea unor crezuri si idei. Suntem mai prudenti in exprimare, avem ocazia sa reparam greseli facute pana acum in comunicarea cu ceilalti si sa ne ponderam tendinta spre excese verbale, exprimari haotice, denaturarea adevarului sau apararea excesiva a propriului punct de vedere, agatarea de iluzii. Este momentul in care facem un pas inapoi, triem sursele de invatare si informare, suntem mai atenti la oamenii pe care-i ascultam si credem, ne ajustam mesajul si aspiratiile.

La finalul acestei saptamani, Marte ajunge in zodia Sagetatorului. Prezenta unei planete de Foc intr-un semn zodiacal de Foc impune manifestarea libera a spiritului, spirit care se poate indragosti de Lume. Disciplina si ordinea sunt uitate, trairea clipei devenind principala preocupare, insa, spre deosebire de manifestarea la care Marte predispune cand se afla in semnul Berbecului, de data aceasta ni se cere sa privim catre viitor, planificand si organizand fiecare actiune ulterioara prezentului. Calitatea semnului Sagetatorului face ca optimismul nostru sa fie nelipsit. Cuadratura formata de Marte cu Neptun predispune la a visa fara un fundament real. Pofta de aventura este din ce in ce mai intensa, iar dorinta pentru victorie are ca efect ignorarea celor cazuti pe margine. Pentru orice descoperire si implementare a unor concepte trebuie timp si premise favorabile. Traim o perioada in care acestea exista.

*Click aici pentru a citi horoscopul saptamanii.


Alina Cârciumărescu
Astro Shop

Cele mai noi articole