Românie, de ziua ta îți doresc să te iubești și să te respecți. La mulți ani!

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 01 decembrie 2019, 6080 vizualizari

De ziua României, îi doresc să aibă parte de oameni care o iubesc și o respectă.
💙💛❤️

Îți doresc, Ro-mânie, să fii privită și vorbită fără mânie și oamenii pe care-i ții în casa ta să înțeleagă că nu pot urî o țară, dacă nu se urăsc pe ei mai întâi. Așa cum nu o pot iubi decât în măsura în care se iubesc pe ei.

Îți doresc, Românie dragă, să fii purtată în inimile tuturor celor care te știu și să fii onorată cu fiecare cuvânt care este rostit despre tine.

România, îți doresc să ai parte de mai multă bucurie în casa ta și de mai multă conștiență.

Să ai răbdare cu noi, învățăm încet, încet să trăim cu rost, cu bunătate și compasiune. Învățăm să contribuim, să renunțăm la lupte și să fim împreună. Învățăm să nu mai dăm vina pe tine și să trăim cu demnitate și putere. Să ai răbdare cu noi, să ne iubești și să ne aștepți, vom veni mereu la tine, cu inima noastră, oriunde am trăi.

Românie, tu ești noi. Ești în fiecare om pe care l-ai primit, născut, crescut. Putem pleca de lângă tine, dar adevărul este că tu nu vei pleca nicicând din noi. Din inima noastră.

Românie, tu ești mamă. Și tată. Și poarta mea către lumea asta. Și, de-am fost supărată pe tine, de te-am judecat sau respins, a fost din cauza neputinței mele de a te iubi și accepta complet, așa cum ești. Iartă-mă!

Românie, tu ești noi. Ești visele și dorurile noastre. Ești familie. Ești rădăcină. Ești gust și miros de bine, cald și copilărie. Ești acasă.

La mulți ani, România! La mulți ani, oameni buni cu România în suflet!

Cu drag, din România, Nicoleta Svârlefus

***Pictură realizată de Iulia Șchiopu

 

Mai jos, o ediție specială Harta Vieții, emisiune pe care am realizat-o la Antena 2, în 2011.

Invitat: Cornel Svârlefus

 

Astro Shop

Cele mai noi articole