RITUALUL HO’OPONOPONO

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 20 iunie 2014, 16283 vizualizari
RITUALUL HO’OPONOPONO

Nu aş şti să vă spun dacă cei care au creat Ho’oponopono au considerat că este un ritual sau o tehnică de lucru pentru arderea Karmei şi restabilirea unor legături benefice.

Dar, pentru că tot am vorbit despre ceea ce se produce în timpul său, ar fi cazul să spunem şi cum se procedează (după cum am citit pe net că făcea dr. Hew Len).

Înainte de acest ritual, vă voi sugera o tehnică de psihodramă, cu care eu combin şi recomand ritualul. Fiecare are mari efecte benefice, dar împreună au o putere şi mai mare de vindecare.

Ele se pot folosi împreună sau separat.

Tehnica din psihodramă se numeşte scaunul gol.

Atunci când se folosesc împreună, se începe cu Tehnica Scaunului gol.

Scaunul gol

Stând  cât mai confortabil pe un scaun sau fotoliu, aşezăm un scaun gol în faţa noastră; invocăm Persoana cu care vrem să vorbim, chemând-o pe numele de botez. (Nu contează dacă Persoana trăieşte sau nu, se pot invoca şi Persoane decedate cu care nu ne-am făcut iertările). Va veni o parte din structura spirituală a persoanei. Rugăm Persoana să se aşeze pe scaunul gol din faţa noastră. (Voi folosi majuscula pentru Persoană, ca să înlocuiască numele de botez; şi ca să ne creeze o stare de respect pentru Persoană şi discuţie).

Persoana chemată este cineva cu care am avut diferende, discuţii, certuri, ne-a produs frustrări, suferinţă sau noi  i-am produs ei ceva rău... deci o Persoană cu care avem legături karmice...

Este indicat, mai ales pentru cei care încă nu-şi folosesc  clarvederea, să-şi imagineze foarte clar Persoana invocată, chiar să creeze o stare trăită în preajma Persoanei, cu care să se verifice identitatea celui care vine, pentru a nu da posibilitatea să vină un alt spirit deghizat.

La acest exerciţiu de psihodramă, implicarea energetică nu este foarte mare şi riscul acestei mascări e mai mic. (Este mare implicarea emoţională).

De altfel, l-am făcut şi eu de multe ori, l-au făcut sute de persoane şi nu am auzit pe nimeni să nu fi simţit prezenţa chiar a Persoanei chemate.

Mulţumim Persoanei că a venit şi vorbim deschis, foarte deschis cu ea, tot ceea ce ne-a frământat în relaţia dintre noi, toată suferinţa, toată furia, toată frustrarea, toată vina... tot ceea ce avem de spus şi, de regulă, nu prea spunem în direct, din varii motive.

Este indicat ca această discuţie să fie făcută până când simţim că nu mai avem ce să-i spunem Persoanei. De asemenea, se poate să simţim nevoia să spunem un lucru de mai multe ori. Îl spunem şi de 10 sau 100  de ori, dacă e nevoie; important este să spunem până când descărcân totă tensiunea suferinţei noastre; atrunci simţim că nu mai avem de ce să-l spunem, că nu mai putem să-l spunem...

În urma acestei discuţii, starea dintre noi şi Persoană se schimbă.

Abia acum putem să ne cerem iertare pentru tot ceea ce i-am greşit în toate timpurile, modurile şi locurile şi să o iertăm pentru tot ceea ce ne-a greşit ea în toate timpurile, modurile şi locurile, apoi să ne cerem iertare lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am greşit şi Legile Divine.

Foarte important este să fim FOARTE SINCERI  în tot acest răstimp, pentru că e important să emitem energie poztivă spre Persoană.

La finalul exerciţiului, mulţumin Persoanei că a venit şi am putut vorbi (se întâmplă să se poată simţi şi răspunsuri subtile ale Persoanei), apoi rugăm persoana să se ducă înapoi de unde a venit (astfel se reintegrează în propria structură – deci nu rămâne pe scaunul noastru gol!!!).

Această variantă presupune doar folosirea tehnicii Scaunului gol.

Combinaţia cu Ho’oponopono se face după încheierea discuţiei, în locul rugăciunilor de iertare, se face ritualul Ho’oponopono.

Ho’oponopono

Deja cred că toată lumea a simţit continuarea... asta în condiţiile în care continuăm după Scaunul gol.

Dar dacă nu, tot într-o stare meditativă, invocăm Persoana, pe care ne-o imaginăm foarte clar sau o vedem cu ajutorul  clarvederii.  Poate fi pe scaunul gol sau oriunde.

Îi vom spune fiecare din cele patru propoziţii, simţind  reală în noi încărcătura mesajului. Între ele lăsăm să se scurgă timpul de care simţim că e nevoie, pentru a se produce efectul cererii.

La finalul exerciţiului simţim că ni se umple inima de bucurie şi iubire...

Mental, lăsăm să se dizolve imaginea Persoanei invocate, pentru a se întrerupe legătura.

Poate fi făcut cu persoane în viaţă sau nu, cunoscute sau nu (pe poză), de aproape sau de la foarte mari depărtări (sute sau mii de km), nu are nicio importanţă distanţa.

Da... Simt o întrebare... De câte ori trebuie să facem acest exerciţiu – ritual?

De câte ori e nevoie!...

Sufletul fiecăruia simte când are nevoie de o astfel de purificare, dacă e pregătit pentru aceasta şi îşi asumă sincer responsabilitatea...

E nevoie de mai multe discuţii cu fiecare Persoană în parte?!

Asta tot sufletul spune. De regulă, dacă implicarea a fost reală şi totală, dacă s-a conştientizat foarte clar ceea ce se transmite şi de ce, nu ar mai fi nevoie de reluare...

Dar e posibil să trebuiască reluat...  Sau nu...

Dacă e rezolvată situaţia, simţim o împlinire... şi dacă vrem să-l reluăm, simţim că nu mai are vreun rost... că e capitol încheiat...

Nu e indicat să forţăm nota şi să-l reluăm, dacă nu e cazul...

Dar: pentru cei deprinşi să lucreze cu energiile, e mai simplu de decelat dacă s-a rezolvat; pentru cine încă nu lucrează cu ele, este bine să fie urmate indicaţiile pe care le-am dat şi totul va fi foarte bine!!!

Florentina Mateescu
Psihoterapeut, bioterapeut si hipnoterapeut
www.florentinamateescu.ro

Sursa imagine: www.examiner.com


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole