Revizuire, regândire și introspecție: Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător (13 Decembrie 2023 - 2 Ianuarie 2024)

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 07 decembrie 2023, 4073 vizualizari

Pe 13 Decembrie, Mercur își începe mișcarea retrogradă în Capricorn iar din 23 Decembrie va revizita și Săgetătorul. Ori de câte ori Mercur retrogradează e ca și cum ne-am întoarce pentru a revizui drumul parcurs până în acel moment. 

Practic din 13 Decembrie până în 2 Ianuarie vom avea această perioadă de răgaz, astfel încât să începem anul cu revizia făcută. Da, e ca și cum intrăm în revizie tehnică: ne revizuim prioritățile, comportamentele, atitudinile, cuvintele, dinamicile relaționale și obiectivele. 

Mercur retrograd în Capricorn (13 Decembrie - 23 Decembrie

Cu Mercur retrograd în Capricorn vom fi ceva mai pragmatici, mai așezați, mai metodici și selectivi. Mercur retrograd in Capricorn ne invită să facem o triere a priorităților. 

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Ce e cu adevărat important pentru noi, ce merită și ce nu merită energia noastră? Ce are valoare pentru noi și spre ce merită să ne îndreptăm atenția? Dacă până acum am fost împrăștiați în mai multe direcții, Mercur retrograd în Capricorn ne așează pe o anumită cale în care înțelegem ce ne folosește și ce nu, în ce merită să investim resurse și în ce nu.  
Calitatea trece înaintea cantității.

Din 13 Decembrie până în 23 Decembrie suntem preocupați de teme ce țin de Capricorn (disciplina, munca grea, ambiția, tradiția și statutul social). Ne-am putea întoarce la proiecte profesionale neterminate, ne-am putea regândi termenii și angajamentele pe termen lung. 

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Capricornul este despre latura serioasă a vieții, despre autoritatea noastră, despre cuvântul nostru, despre credibilitatea noastră. Toate aceste aspecte vor fi revizuite pe perioada retrogradării lui Mercur în Capricorn. 

Mercur retrograd în Săgetător (23 Decembrie - 2 Ianuarie)

Din 23 Decembrie, Mercur se reintoarce în Săgetător. În Săgetător, Mercur nu se simte în largul lui și mai este și retrograd, ceea ce va declanșa un adevărat haos în gândire, comunicare și schimburi de orice fel. Va fi un schimb de energie în toate aspectele ce țin de comunicare, de împărțirea responsabilităților, de modul în care gândim și ne exprimăm iar tendința va fi spre haos, agitatie și gafe de tot felul. 

În plus, tindem să vedem lucrurile doar în ansamblu, uneori superficial sau dogmatic, în consecință e recomandat să fim atenți și la detalii și să fim deschiși către mai multe adevăruri și puncte de vedere.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Pe perioada retrogradării lui Mercur în Săgetător este foarte important să fim prezenți, să fim conștienți și să ne gândim de două ori înainte de a vorbi. E posibil să spunem lucruri doar la impuls, sub imperiul unor emoții pe care nu le putem gestiona și ulterior să nu mai știm cum să ieșim din situația respectivă. 

Va fi extrem de prezentă nevoia de a fi văzut și auzit. Acesta este motivul pentru care foarte multă lume va avea tendința să vorbească mai mult decât e cazul și să spună lucruri lipsite de diplomație. Este important să respectăm spațiul celuilalt și chiar dacă vor apărea conversații aprinse, recomandarea este să ne folosim de tact și diplomație atât cât putem. 

Aroganța si tendința de a le fi superiori celorlalți vor fi extrem de prezente în timpul lui Mercur retrograd în Săgetător. 

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Pe de altă parte, Mercur retrograd aduce foarte multe beneficii pentru că ne ajută să ne uităm la lucruri, din unghiuri care nu au fost posibile, atunci când Mercur a fost în mers direct. Între 13 Decembrie și 2 Ianuarie putem găsi lucruri pierdute, putem relua relații care credeam că s-au pierdut și putem reevalua chestiuni pe care le-am neglijat. 

Ne place sau nu, Mercur retrograd este aici pentru a ne ajuta să fim serioși și să ne întoarcem pe drumul cel bun înainte de sfârșitul anului. Mercur retrograd ne invită la introspecție, prezență, meditație, la regândirea și revizuirea unor aspecte de peste an.

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

-----
 


Astro Shop

Cele mai noi articole