Relația de cuplu este o școală de creștere personală și de autodescoperire

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 26 noiembrie 2023, 1306 vizualizari

Femeile au devenit în ultimii ani foarte puternice, pregătite să facă multe lucruri, inteligente, independente și din aceste considerente au impresia că se descurcă singure. Uneori, chiar mai bine decât cu un partener alături de ele. 

Parțial, acest lucru poate fi adevărat, însă dintotdeauna o femeie a avut și va avea nevoie de protecția unui bărbat. Pentru că aceasta este menirea bărbatului să protejeze femeia din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Așadar, un bărbat are nevoie de o femeie și o femeie are nevoie de un bărbat. Fiecare energie, atât cea masculină cât și cea feminină se completează reciproc și au nevoie una de cealaltă. 

Vrei să construiești relații împlinite? Intră AICI pentru detalii.

Suntem tentați să facem alegeri care ne sunt comode, care ne țin într-o anumită zonă de confort, iar o relație de cuplu este oricum, numai comodă nu. 

Relația de cuplu este, poate cea mai grea școală de autodescoperire, de creștere personală și de evoluție. Nu suntem dispuși în orice moment al vieții noastre să intrăm într-o relație și să construim alături de celălat, pentru că o relație presupune, înainte de toate, o muncă permanentă cu noi înșine. 

Igiena emoțională, auto-observarea și conștiența de sine sunt cheile creșterii și transformării interioare. Eu lucrez la acest proces de aproape 23 de ani fără încetare, deși au fost multe momente în care am simțit să mă opresc, de fiecare dată am reluat procesul mai determinată și mai hotărâtă. 

Vrei să construiești relații împlinite? Intră AICI pentru detalii.

Dacă observi că unele experiențe se repetă în viața ta, chiar dacă schimbi partenerul/partenera, este momentul să îți îndrepți privirea către tine. Cu toții cărăm propriile bagaje, unde suferința a fost elementul cheie. 

În momentul în care îți asumi 100% responsabilitatea pentru ceea ce trăiești și încetezi să cauți vinovați în exterior, iese la lumină acea conexiune de suflet pe care ne-o dorim cu toții în relații. Cât timp dăm vina pe celălat, cât timp așteptăm ca celălat să facă ceva pentru ca noi să ne simțim ceea ce ne dorim, trăim în relații disfuncționale. 

Te-ai surprins și tu comportându-te în relația de cuplu precum un copil neajutorat?  
------ 
Pentru că relațiile sunt cel mai transformator și vindecător "teren" pe care îl avem disponibil în viața asta. Sunt monitoare ale suferințelor noastre trecute, dar și rezervor nesfârșit de resurse, binecuvântări și oportunități de a ne descoperi, cunoaște, conecta, iubi. O relație ne arată întotdeauna cine suntem, unde suntem și mai ales ce avem încă de confruntat în noi înșine. O relație deschide nenumărate posibilități pentru expansiune și conexiune profundă, iubire și creștere personală, cu condiția să fim conștienți, deschiși și responsabili pentru ce aducem noi în relație. 
Dacă ești hotărât/ă să aduci mai multă ușurință și bucurie în relația ta de cuplu si în toate celalalte relații din viața ta, am o veste bună pentru tine.

Vrei detalii despre programul ConstRelații?
Apasă: AICI.

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe 
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole