Relația cu banii nu e despre bani. E despre tine

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 07 aprilie 2023, 4472 vizualizari

Majoritatea oamenilor pe care i-am întâlnit se raportează la bani ca și cum sunt ceva în afara lor, separat de ei, ceva ce trebuie să aducă în viața lor. Se uită la bani dintr-un loc lipsit de putere, ca și cum nu au un cuvânt de spus în privința asta.

Sunt și oameni care consideră că banii sunt motivul pentru care fac anumite alegeri dar și cauza care stă la baza multor neîmpliniri. “Nu am bani să fac asta”, “nu-mi permit”, “n-am atâția bani câți au alții”, “banii sunt o problemă”, “aș face multe, dacă aș avea bani”, “viața mea ar fi altă dacă aș avea mai mulți bani”, “n-am încotro, trebuie să plătesc facturile, deci voi continua să fac acest lucru chiar dacă nu mă împlinește”.

Și câte si mai câte convingeri care răsar în felul în care gândim și vorbim despre bani. Alți oameni consideră banii “un rău necesar” sau îi văd chiar ca fiind “murdari”, “ochiul dracului”, ce să mai, cauza tuturor conflictelor și a nefericirii pe Pământ. Gândurile și convingerile pe care le ai despre bani îți influențează situația financiară. Toate asocierile mentale despre bani sunt strâns legate de relația pe care o ai cu finanțele.

Ei bine, te invit să explorezi puțin ce se află în mintea ta legat de bani. Pentru că de acolo pleacă totul. Ia-ți câteva minute și uită-te ce e acolo. Ia ceva de scris și o foaie de hârtie și scrie tot ce-ți vine în minte.

Scrie: Banii sunt…

Nu citi mai departe, până nu termini acest exercițiu. Abia după ce termini de scris și observi apoi ceea ce ai scris, poți trece mai departe. Pentru că ceea ai scris reflectă probabil realitatea ta financiară. Și scrie tot ce vine, fără să te cenzurezi, fără să judeci și fără să încerci să repari/schimbi ceva. Este o explorare care te va ajuta cu atât mai mult, cu cât eșți mai sincer/a.

Pentru mine, totul s-a schimbat când am schimbat percepția, convingerile și apoi atitudinea față de bani. Când am înțeles ce sunt de fapt BANII.

Tu ce crezi că sunt banii?

Ei bine, BANII sunt doar energie. De fapt, tu ești banii tăi. Sunt o extensie a ta și un rezultat al alegerilor pe care le faci, din spațiul din care le faci. Și felul în care  gândești și vorbești despre bani (îți vorbești ție sau le vorbești altora, e același lucru) determină calitatea vieții tale materiale și financiare.

Doar gândește-te la asta. Și vezi ce se întâmplă în interiorul tău când spui “Eu SUNT BANI”. Poți să folosești acest instrument mai multe zile la rând, repetând această afirmație de mai multe ori pe zi (50-100 de ori) și vezi ce se întâmplă.

----- 

Îți ții darurile la păstrare, ai resurse interioare și exterioare pe care nu le pui la treabă și nici măcar nu mai știi ce știi, ce ai, ce poți? Te lipsești de siguranță și control (există haos în buget și cheltuieli peste pragul de confort și stare de bine) în ce privește zona financiară, pentru că încă simți că nu meriți să AI, să fie banii la tine? Vrei să treci la nivelul următor cu banii și ai nevoie de instrumente care să te sprijine să faci o schimbare?

Programul BANIVERS este pentru tine, dacă vrei să miști lucrurile și să te bucuri de bani! Nu mai pierde timpul și înscrie-te aici.

Sursa foto: Gîlmeanu Răzvan  

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole