Receptivitatea sau de ce nu primim ceea ce ne dorim

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 27 martie 2015, 17997 vizualizari
Receptivitatea sau de ce nu primim ceea ce ne dorim

Una din atitudinile feminine de baza pe care pun mult accent la cursurile noastre de feminitate este atitudinea de receptivitate. Dar pentru a fi receptiv, nu conteaza ca esti barbat sau femeie, e mai degraba o stare decat o calitate cu care sa te identifici. 

De cand ne nastem pe planeta asta primim in continuu…fie ca vrem, fie ca nu vrem. Receptivitatea e o stare preponderant yin care nu prea are legatura cu vointa. Nu poti sa primesti doar ce vrea mintea ta si cum ai tu chef, caci ai sfida insasi viata. In timp ce egocentrismul te face sa crezi ca esti buricul pamantului, smerenia in fata vietii te face intotdeauna mai intelept. 

Atunci cand primesti cu adevarat, esti intr-o stare de acceptare si totodata de incredere…in existenta, in fluxul vietii, in divin. Astfel, nu poti primi cu adevarat ce ai nevoie daca nu ai incredere. Si nu poti primi daca ramai ancorat prea mult in ceea ce vrei, pentru ca s-ar putea ca ceea ce vrei sa nu fie ceea ce ai de fapt nevoie. 

Multi oameni isi cauta partenerul potrivit, jobul potrivit, locul potrivit, prietenii potriviti, dar nimeni nu isi cauta parintii potriviti sau copilul potrivit. Pur si simplu ai acceptat familia pe care o ai din primul moment de respiratie, chiar daca dupa ce ai crescut te-ai intrebat “Ce caut eu in familia asta?”. 

Cand ti-ai vazut prima data copilul, nu te-ai gandit daca e sau nu potrivit, daca iti place sau nu de mutrisoara lui, l-ai luat asa cum ti l-a oferit Universul: ca pe un adevarat dar! Si copilul a facut la fel: a luat viata asa cum i s-a oferit, fara sa interfereze. 

Dar am fost invatati ca pentru a fi fericiti trebuie sa punem cat mai multe conditii, neglijand faptul ca tot ce vom obtine asa va fi sa ne limitam si mai mult, creandu-ne tot mai multe probleme. Un mare intelept spunea ca nu exista probleme, doar posibilitati. 

Cand te afli intr-o stare de receptivitate, esti racordat automat la ritmul universal si nu iti mai pui problema potrivirii sau impotrivirii la ceea ce este. Ceea ce primesti, este exact ce ai nevoie in acel moment. 

Astfel, esti asemenea unui vas transparent care capteaza si emite la randul lui energie. Vasul nu se identifica cu ceea ce primeste, nici cu ceea ce emite. Si atunci de ce sa spui despre tine ca esti intr-un anume fel, doar pentru ca te-a “vizitat” un anumit tip de energie? 

Iar daca intr-adevar iti doresti ceva cu tot sufletul tau, e nevoie sa fii deschis(a) la energia pe care o inviti in viata ta, fie ca e vorba de un om care sa o contina (iubit, copil, coleg, etc), fie ca e vorba de ceva ce nu are forma (starea de fericire, de compasiune, de intelepciune, etc.). 

Ceea ce ai parte in acest moment este exact ceea ce ti se potriveste, pe masura nivelului tau de deschidere si de receptivitate. Daca te nemultumeste, este pentru ca inca nu te-ai deschis mai mult la ceea ce poti primi. 

Pe scurt, daca nu ai parte de ceea ce simti tu in adancul tau ca ai merita de la viata, poate ca e momentul sa iti indrepti mai mult atentia inspre starea ta de receptivitate. Caci daca nu poti primi cu inima curata, fara pretentii si fara remuscari nici macar un buchet de flori, atunci pe unde crezi ca viata va avea loc sa-ti ofere ce e mai bun pentru tine? 

Intreaba-te “Ce primesc acum in viata mea si ce anume resping cu inversunare? De ce anume am parte? Imi e usor/greu sa primesc sau sa resping?" 

Atunci cand esti in starea de receptivitate, ii permiti Divinului sa-si faca treaba, iar dorintele inimii tale se materializeaza inainte sa le mai rostesti. Chiar daca starea aceasta nu e permanenta, de fiecare data cand te zbati, te lupti, cand nu te simti bine in corpul tau, in mintea ta…adu-ti aminte ca de fapt doar ai iesit din ritm. Respira profund si incet-incet…revino! 

p.s. Daca vrei sa inveti instrumente practice de accesare a acestei stari, te astept la cursurile noastre sau sa ma contactezi pe www.lifeinbalance.ro/contact

Cu drag, 

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

Sursa foto: www.ego-alterego.comAstro Shop

Cele mai noi articole