Raindrop, masajul revolutionar al Aromaterapiei

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 11 iunie 2014, 4640 vizualizari
Raindrop, masajul revolutionar al Aromaterapiei

Asa imi place sa denumesc aceasta tehnica de masaj, revolutionara. De ce? Pentru ca intruneste o serie de beneficii pentru corpul nostru si actioneaza pe toate nivelurile: fizic, psihic si emotional.

Denumirea acestei terapii, Raindrop ( picatura de ploaie), este data de catre dr-ul. Gary Young, in anii 1980, iar sursa inspiratiei survine de la  metodele vindecatoare folosite de samanii indienilor nativi Lakota. Scopul acesteia este de a stimula, cu ajutorul uleiurilor esentiale, fiecare organ, muschi si os al corpului, la nivel celular, prin sustinerea sistemului imunitar, aducand corpul in echilibru si permitand eliberarea toxinelor sau a bolilor.

Raindrop, este o combinatie de mai  multe tehnici holistice pe care Gary Young le-a descoperit ca fiind sinergice pentru organismul nostru. Aromaterapia si Vitaflex ( refloxoterapie) fac parte din aceasta tehnica si presupune aplicarea uleiuri esențiale de grad terapeutic la nivelul coloanei vertebrale, la nivelul gatului si al  picioarelor.

Uleiurile sunt distribuite în picături mici, de la o inaltime de aproximativ sase centimetri mai sus de spate, iar faptul ca sunt distribuite picatura cu picatura, i-a adus si denumirea de Raindrop Technique.

Odata ce uleiurile sunt picurate pe corp, terapeutul aplica o tehnica de masaj numita Vitaflex, care sporeste beneficiile uleiurilor esentiale. Aceasta tehnica de masaj înseamnă "vitalitatea prin reflexe," si stimuleaza punctele reflexogene. Dupa masarea ”pacientului”, corpul este acoperit cu un prosop cu apa calda.

Sesiunea dureaza aproximativ o ora si jumatate, iar beneficiile acestui masaj sunt multiple:

• Reduce durerile de spate;

• Reduce stresul si anxietatea;

• Reduce tensiunea musculara;

• Reduce inflamatiile;

• Relaxeaza si revigoreaza organismul;

• Sprijina sistemul imunitar, respirator, nervos, și alte sisteme ale corpului;

• Ajuta la detoxifierea organismului.

Uleiurile folosite sunt bogate in antioxidanti, ridica vibratia, si sunt antiseptice. Dupa cum v-am mai povestit si in articolele trecute, uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru faptul ca stimuleaza vitalitatea si energia, te ajuta sa te relaxezi, ajuta la gestionarea stresului si frustrarii si „promoveaza” starea generala de sanatate, vitalitate si longevitate. 

Principalele uleiuri esentiale folosite sunt: Cimbru (Thymusvulgaris), Oregano (Origanumcompactum), Salcia himalaiana sau mesteacan galben (Gaultheriaprocumbens), Chiparos (Cupressussempervirens), Menta (Menthapiperita), Busuioc (Ocimumbasilicum), Maghiran (Origanummajorana) si 2 amestecuri de uleiuri esentiale create de Gary Young!

Multi profesionisti, inclusiv chiropracticieni, terapeuti maseuri, osteopati, reflexoterapeuti, aromoterapeuți certificati, au găsit tehnicile Raindrop si Vitaflex a fi un excelent plus in practicile lor.

Documentatia stiintifica referitoare  la rezultatele Tehnicii Raindrop, a fost compilata într-o publicație intitulată "Studiul Raindrop” pe care o gasiti pe acest site: www.raindroptraining.com

Va recomand sa incercati macar o data acest rasfat pentru voi si sufletul vostru!

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

 

Cristina Fărcășanu - terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

 

*Bibliografie:www.raindroptraining.com, www.naturesgift.com, www.massagetherapy101.com

*Sursa imagine: www.natural-health-well.com

 

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole