Prima Lună plină în Vărsător, 24 iulie 2021. Schimbări radicale, viziune nouă

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 21 iulie 2021, 55837 vizualizari

Prima Lună plină în Vărsător din acest an are loc pe 24 iulie la ora 5:37, fiind urmată de o a doua, pe 22 august. Dat fiind că avem două Luni pline în semnul Vărsătorului, energia acestui semn este amplificată și ne cheamă la conștientizare și schimbare în stilul radical care îi este caracteristic (semn fix, de aer, guvernat de Uranus).

Având în vedere că Luna plină din 24 iulie se formează la gr 1 Vărsător, se activează din nou momentul 21 decembrie, când a avut loc Marea Conjuncție Jupiter-Saturn, numită și Marea Mutație, care a deschis un ciclu de 20 de ani și a marcat începutul unei noi ere.

Las aici câteva însemnări despre ciclul Jupiter-Saturn:

CICLUL DE 20 DE ANI AL LUI JUPITER ȘI SATURN

O conjuncție marchează un ciclu care implică dinamica a două planete, care se încheie și începe. În Vărsător, conjuncția Jupiter - Saturn marchează zorii unei ere noi, cu o reorganizare socială majoră, accentul fiind pus mai mult pe Umanitate (Vărsător) decât pe individ.

De la Pământ, la Cer (Aer)
Tranziția de la vibrația elementului PĂMÂNT la elementul AER (pentru următorii 200 ani) marchează o schimbare uriașă la nivel de conștiința și în modul în care ne trăim viețile. Dacă până acum, vreme de 200 de ani, reperele existenței noastre au fost mai mult fizice, materiale, iar viața a fost în mare despre siguranță, stabilitate, control, putere, acumulare și avuție materială, de acum vă fi despre intelect, comunicare, libertatea spiritului, creativitate, conștiență și conștiință, inteligență, cunoaștere și informație folosită pentru progres, tehnologie, umanitate, comunitate...

Așadar, acum revine tema Vărsătorului (a umanitățîi) în forță.

Și înainte de a face analiza acestei Luni pline și a potențialului sau de schimbare, poate ar fi bine să aruncam o privire înapoi, la tot ce am trăit, schimbat, inițiat în urma cu 6 luni sau mai mult, pentru că acum este încheierea unei etape începute atunci sau, mai bine spus, coacerea sa.
Cu luni în urma, mulți au fost sceptici cu privire la schimbările care erau anunțate și previzionate, sperând că totul vă reveni la forma cunoscută, veche, obișnuită. Sunt voci care spun că nimic nu s-a schimbat și că viața va merge înainte ca și până acum un an.

Dar, dacă suntem atenți și privim în profunzime, dacă dam la o parte știrile, proiecțiile, așteptările, frica, blocajele de tot felul pe care le vedem în lume, putem observa că multe s-au schimbat și încă se schimbă.

O noua lume se conturează. Și într-adevăr, totul se schimbă în aliniere cu energia Vărsătorului. Spre exemplu, suntem tot mai dispuși să cooperăm, să ne punem abilitățile într-un efort comun de a crea și a contribui. Există mai multă simplitate, sunt mulți oameni care au renunțat la poleiala cu care își împachetau sinele și viața, se simte și se vede un efort conștient al din ce în ce mai multor oameni de a înțelege, de a cunoaște și a se vindeca de trecut, traume, limitări. Și, da, se simte și un salt în conștiință, o evoluție accelerată și o căutare spirituala mai ferventă ca niciodată. Tot mai mulți oameni caută conexiune reală cu semenii, sunt mai autentici, mai sinceri și mai deschiși. În fine, și la nivel macro, sunt în derulare schimbări la nivel de structuri care altădată păreau indestructibile și nașterea unora noi, acordate la schimbările care se produc în mintea colectivă.

Luna plină în Vărsător ne pune față în față cu cine suntem în lume, ce rol avem, care este atitudinea noastră față de ceilalți, din ce spațiu creăm și ne arătam, cum contribuim. Suntem concentrați doar pe noi înșine și pe interesele noastre sau ne considerăm parte din comunitate și din lume, iar astfel acțiunile noastre devin altruiste și conștiente?
E un moment în care putem conștientiza că nu suntem prea mici pentru a schimba ceva, ci fiecare poate contribui la schimbarea colectivă prin energia sa, alegerile sale, respectul pe care îl manifestă pentru mediul înconjurător, pentru natură și pentru oameni.

Luna plină în Vărsător pune lupa și pe limitările noastre. Ne ajută să vedem, prin contextul energetic creat, unde ne limităm, cum ne oprim să fim mai mult, care sunt structurile pe care le hrănim cu atenția noastră, astfel încât ne simțim prinși că într-o închisoare, în ce mod birocrația, dar și o serie de informații sau legi ne limitează. E vorba însă și despre propriile crezuri, despre teoriile pe care le glorificăm și cunoașterea pe care uneori o folosim doar pentru a crea sisteme rigide de gândire.

Așadar, e un moment de contemplare, de confruntare cu consecințele alegerilor și acțiunilor noastre din ultimele luni și, probabil, un spațiu extraordinar de revelator și deșteptător pentru cei atenți și sinceri cu ei înșiși.

Luna plină poate marca un final de etapă, o completare a unui process, încheierea unui blocaj în care mulți (mai ales cei născuți în semne fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) s-au simțit captivi în ultima vreme. Însă, a fost de fapt o etapă de macerare, de transformare și “upgrade”, de evoluție, în care a fost nevoie de aliniere interioară, de un proces de conștientizare și de înțelegere a unor aspecte în ce priveste funcționarea fiecăruia în noua lume. Și cum semnele fixe sunt recunoscute pentru travaliul de care se folosesc înaintea unei schimbări (care mereu e majora, radicală), se pare că mulți oameni, cu semne fixe activate în harta lor în mod semnificativ, au trecut prin acest travaliu transformator care nu s-a încheiat, dar care începe să-și arate roadele.

Să nu uităm că suntem încă sub influența aspectului vedetă al anului 2021, careul Saturn-Uranus, care se referă în special la progres, dar cu păstrarea structurilor funcționale, la evoluție dar fară a pierde din vedere valorile consolidate în ani de muncă, la nou, dar fară a arunca tot ce e vechi pe fereastră. Pentru că o idee nouă (Uranus) nu are nicio valoare dacă nu exista o structură (Saturn) pe care să se așeze și prin care să fie elaborată și materializată.

Saturn și Uranus sunt cei doi guvernatori ai Vărsătorului (tradițional, respectiv modern), prin urmare aspectul amintit mai sus capătă o și mai mare forță acum, sub influența Lunii pline. Ceea ce înseamnă că avem de-a face cu niste cutremure în profunzime, la propriu sau la figurat, care au rolul de a ne trezi, de a ne motiva să ne ridicăm și să punem energia în mișcare, pentru noi și pentru alții. Schimbările pe care avem nevoie să le facem sunt radicale, fară preaviz și e posibil să ne vedem cumva forțați să înaintăm în miezul lor.

Relațiile sunt vizate în mod special, prin prezența celor doua Luminarii pe axa caselor I-VII, Luna aflandu-se în casa a VII-a și întărind ideea de a ne îndreptă atenția către celălalt, de a fi atenți la mesajele și viziunea celuilalt, de a lua mereu în considerare ideea de parteneriat în loc să ne concentrăm doar pe propriile nevoi și dorințe.

Probabil că unele relațîi vor fi răscolite, revizuite. Iar unele vor trece prin momente de criza care au rolul de a-i provoca pe cei care le alcătuiesc să fie autentici, să-și revendice libertatea (Vărsător), să-și declare viziunea și ideile, să-și manifeste originalitatea și unicitatea.

Pentru a parcurge cu cât mai multă ușurință intervalul esențial și puternic 24 iulie- 22 august, e nevoie
- să fim cât mai sinceri cu noi,
- să fim atenți la revelațiile care apar,
- să fim dispuși să alegem o direcție noua,
- să acceptăm cu curaj provocările care vin,
- să lucrăm cu noi, să cerem sprijin sau să-l oferim, după caz, unde și când e nevoie,
- să rămânem conectați cu oameni care ne înțeleg și ne primesc exact așa cum suntem,
- să ne protejăm de informațîi toxice și să facem tot ce e enecesar pentru a ne menține în echilibru psihic și emoțional.
- Să căutam să mișcam energia, să ne mișcam corpurile, să fim în contact cu natura cât mai mult.
- Să medităm, să contemplăm, să fim prezenți.
- Să învățam lucruri noi și să exploram posibilități noi.

Lună plină revelatoare, tuturor! Inima sus!

 Astro Shop

Cele mai noi articole