Previziuni pentru opozitia Pluton- Lilith

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 30 august 2013, 2601 vizualizari
Previziuni pentru opozitia Pluton- Lilith

Acest aspect aduce faţă în faţă două, să spunem planete, cu toate că Lilith este un punct virtual, care vorbesc despre profunzime, despre adâncime, adică al căror efect trece neobservat pe moment, dar de fapt declanşează situaţii pe care le vom înţelege abia mult mai târziu.

Această opoziţie care se formează exact pe 30 august la ora 3.54, aduce cumva la apogeu anumite situaţii care s-au declanşat în 21 ianuarie 2009, şi aici fiecare ar trebui să-şi facă un remember. Oricum din punct de vedere mundan, atunci se anunţa începutul crizei, aveam semnale exacte să încercăm să ne limităm, să ne oprim din jocurile bancare şi imobiliare, să ne ordonăm finanţele; dacă stau să mă gândesc era un avertisment şi pentru sistemul bancar, în sensul că este o vorbă care spune că “cine sapa groapa altuia cade singur în ea”. Oricum simţul măsurii trebuia readus la realitate în toate domeniile, ceea ce evident nu s-a întâmplat decât în puţine cazuri, restul fiind confruntaţi până în prezent cu acţiunile propriilor exagerări şi supraevaluări. Atunci, aspectul exact a avut loc la ora 3.07, în casa a II-a, cu semnul Capricornului interceptat, iar cele două planete în conjuncţie erau neaspectate, adică nu primeau ajutor sau influenţă din altă parte, acţionau în forţă, dar extrem de subtil, invizibil, apăsând pe resortul dorinţelor personale, care ne-au orbit, ne-au făcut să vedem imaginea deformată.

Saturn, guvernatorul semnului, se afla în mişcare aparent retrogradă, în semnul Fecioarei, un semn bun, de pământ, care practic ne-a determinat să privim frânele şi blocajele ca nişte obstacole care trebuiau depăşite cu orice preţ, cumva ambiţionându-ne şi mai mult. În plus Saturn era în inconjuncţie cu Neptun aflat în cădere în Vărsător, ceea ce cu siguranţă ne-a blocat intuiţia dar şi legătura subtilă cu Dumnezeu şi Îngerii săi, în acest fel minimalizând avertismentele subtile pe care le-am primit. Apoi septilul dintre Neptun şi conjuncţia Pluton-Lilith, un aspect considerat minor şi luat în calcul de puţini astrologi, ne avertiza că dacă nu ascultăm vocea sufletului, vom genera karmă (septilul este un aspect extrem de subtil, el ne vorbeşte de momente importante, în acest caz legând casa a II-a de a III-a, de înţelegerea sau măcar de informarea corectă asupra unor acţiuni financiare, despre superioritatea dată de ”ideea noi ştim tot”,  care odată folosită în plan material, a declanşat adevărate dezastre. Poate că atunci era cel mai potrivit moment să ne depăşim frica, să ne descoperim adevăratele resurse şi să ne gândim să le folosim – adică să folosim verbul „a avea” în adevăratul lui sens. Simbolul sabian al gradul 2 Capricorn – O colivie mare, poate spune extrem de multe, căci provocarea cea mai mare pe care o aduce Lilith în Capricorn este ambiţia, de multe ori împinsă la extrem generând astfel, aşa cum spuneam, karmă.

Acum, cu Lilith în semnul Racului suntem forţaţi să ne confruntăm cu karma, să trăim dar mai ales să înţelegem ceea ce ar trebui din trecut, pentru a transforma prezentul.

Opoziţia aduce la apogeu, în sensul că măcar acum să înţelegem, ceea ce am greşit, am exagerat, am acţionat din ambiţia de a nu pierde controlul, atunci în 2009, de fapt acum este vorba de o criza morală, ca o consecinţă a celei materiale. Ea se formează pe casele VI – Pluton, XII – Lilith, case ele însăşi cu o puternică conotaţie karmică, practic cumva cea mai potrivită atitudine fiind acea de a dedica timp pentru a studia în amănunt anumite acţiuni care în prezent au devenit presante. Apoi, gradul 9 din Capricorn ne vorbeşte despre dezvăluirea sensului şi ţelului spiritual din miezul oricărei situaţii de viaţă, acordându-ne la ritmul vieţii universale. Cât despre Lilith în semnul Racului, la gradul 10, ne spune că suntem într-un stadiu preliminar evolutiv, referitor la conştiinţa noastră şi implicit legat de personalitatea noastră. Acest stadiu este dureros, pentru că el aduce ajustări şi şlefuiri necesare, dar, din păcate, din exteriorul nostru, practic fiind lipsiţi acum de decizie, mai ales dacă am folosit-o greşit sau nu ne-a păsat, trăind la întâmplare, prinşi de jocul social. În acest proces ne vom confrunta cu proprii demoni pe care i-am creat, tocmai pentru a ne elibera de ei; procesul este simplu, ei nu există dacă nu-i alimentăm cu mintea noastră. Confruntarea poate aduce amărăciune, deşi ea ar trebui să arate efemeritatea majorităţii lucrurilor prin care societatea îşi pune amprenta asupra mentalităţii colective, porvocându-ne să înţelegem relativitatea valorilor sociale, versus cele personale, interioare, REALE, în faţa lui Dumnezeu.

Plecând de la aceste idei s-ar putea scrie un adevărat discurs spiritual şi metafizic, dar sunt sigură că fiecare o va face personal şi individual. Oricum avem încă timp să schimbăm, acum în al 12-lea ceas, căci, sunt două etape, una până pe 15 septembrie, iar cealaltă până în luna octombrie a anului 2014, de aceea este important să acţionăm, întâi să evaluăm şi să înţelegem, apoi să schimbăm cu Liberul nostru Arbitru, ceea ce avem de schimbat.

Următorul aspect, conjuncţia Pluton - Lilith, va avea loc tot în semnul Capricornului în 18 mai 2018, atunci practic închizându-se ciclul deschis în 2009 – al cărui apogeu îl simţim la opoziţia de acum - până atunci fiecare dintre noi va fi complet schimbat, sau aşa ar trebui, ca atitudine faţă de ceea ce este cu adevărat valoros în ceea ce ne priveşte. Pregătirea ar trebui să înceapă de acum, pentru a nu fi forţată şi brutală aparent, din exterior.

Ceva din ceea ce este Dumnezeu ne-a diferenţiat ca ”noi”, ne-a făcut unici, iar ceva din energia nelimitată, care este Dumnezeu, rămâne nediferenţiat, aşteptând ca noi să diferenţiem, cumva spus să ne facem treaba, să ne îndeplinim Menirea. Cred eu că despre acestea vorbeşte acest aspect, despre diferenţiere, în cel mai conştient mod, care, să fiu bine înţeleasă, nu înseamnă superioritate, ci doar locul potrivit fiecăruia, aşa încât să fie mulţumit, împlinit şi fericit. Dar pentru a pune în practică toate acestea avem nevoie de Gând, Cuvânt şi Faptă. Acum, în prima etapă să lansăm gândul corect legat de ceea ce este fiecare – în urma unei analize atente – iar abia apoi  să folosim Cuvântul, urmând Fapta după 2014.

Acum pentru că prima etapă este atât de presantă am să enunţ câteva idei. Concentrarea mentală intenţională este puternică şi vitală în procesul Redobândirii a ceea ce suntem, căci prin gândirea cu intenţie şi simţire profundă obţinem vindecarea spirituală ( ”Eu îţi voi fi răspuns, înainte chiar ca tu să întrebi” – Isaia 65:24). Adeseori, înţelegerea acestui lucru are loc abrupt, din senin, pe neaşteptate am realizat ceva ce era acolo din totdeauna.

Aşa cum, de exemplu, o descoperire ştiinţifică este manifestarea a ceva deja latent în ordinea lui Dumnezeu, doar noi trebuia să fim pregătiţi pentru a se întâmpla. Aici intervine simţirea, căci este modalitatea prin care identificăm şi amplificăm energia a cărei experienţă vrem să o trăim, devenind în acest fel tot mai conştienţi, înţelegând astfel cum funcţionează procesul Materializării, adică a concretizării evidente în viaţa noastră nu doar a banilor ci şi a experienţei numită Viaţă Onestă, Iubire, Înţelepciune.

Gabriela Apostol

Citeste mai multe pe pagina Mirabilys Magazin: www.mirabilys-magazin.roAstro Shop

Cele mai noi articole