Previziuni pentru 5 ianuarie. Opozitie Soare- Jupiter in Capricorn. Ajunul Bobotezei

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 05 ianuarie 2014, 1315 vizualizari
Previziuni pentru 5 ianuarie. Opozitie Soare- Jupiter in Capricorn. Ajunul Bobotezei

Ziua de astăzi se află sub semnul opoziţiei Soare Jupiter, aspect prin care fiecare dintre noi se confruntă cu propriile exagerări, cu propriile idei care au avut la bază excesul, indiferent de natura lui. De aceea ziua aceasta ar trebui folosită pentru a medita şi a face o retrospectivă a acţiunilor noastre de acum 12 ani, tocmai pentru a evita repetarea aceloraşi greşeli dar şi pentru a renunţa la bagajul inutil din viaţa noastră. Aspectul se formează la ora 23.11, iar Ascendentul este în gradul anaretic 30 din semnul Fecioarei; el ne vorbeşte despre un fel de situaţii complicat de înţeles, pentru că ele sunt oarecum karmice, adică trebuie înţelese şi rezolvate, cu maximă atenţie şi concentrare pentru a înţelege exact care sunt. Este important să decidem ce este cu adevărat important în viaţa noastră, evenimentele din jur fiind o oglindire a ceea ce ar trebui schimbat sau susţinut în fiecare dintre noi.

Când ne facem timp să descoperim de ce nu suntem în armonie cu viaţa, vom afla adesea că nu punem în prim plan ceea ce este pentru noi mai important şi astfel nu reuşim să intrăm în linişte şi să aflăm pacea şi calmul necesare. Acest lucru cere timp, răbdare, credinţă, încredere şi înseamnă că trebuie să învăţăm să fim liniştiţi.

Este important să medităm asupra ceea ce înseamnă eşecul pentru noi, să încercăm să aflăm ce ne determină teama faţă de el, dacă vom descoperi, atunci el va dispărea ca prin farmec din viaţa noastră.

Să nu uităm că fiecare se ocupă cu ceva. Dar puţini sunt cei care îndeplinesc lucrul respectiv în cel mai bun mod cu putinţă. Aceia sunt oamenii care ating succesul. Crede şi înfăptuieşte – aceasta este marea lege a succesului! Jupiter ne aduce credinţa şi ne creează premisele pentru a realiza cu succes tot ceea ce este just, corect şi plin de înţelepciune.

Astăzi este Ajunul Bobotezei, întîmplător sau nu; în această zi se ţine post, obicei venit demult, din trecut, când oamenii se pregăteau pentru primirea Botezului, postind. Există o mulţime de superstiţii dar şi de obiceiuri legate de această zi. Astfel, în Ajunul Bobotezii se botează copii născuţi morţi, sau „perduţi”, care nu au apucat să fie botezaţi cât timp au fost în viaţă. Botezul acestora se face cu agheazmă de la şapte biserici, în şapte şipuşoare (astfel strânsă agheazma, aceasta trebuie amestecată, cu ea stropindu-se mormântul copilului. La acesta se foloseşte şi o bucăţică de pânză ca de trei coţi). În felul acesta copilul părăseşte starea de Moroi. Tot în Ajunul Bobotezei se face de ursită. Fetele trebuie să nu mănânce nimic până seara, apoi se închină Maicii Domnului, rugând-o să le arate ursitul. Sunt consemnate câteva descântece de acest gen, care se spun numai după ce s-a pus busuioc în vatra plină de jăratic, descântat cu un cuţit.

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

Totul se va întâmpla exact la timpul potrivit pentru binele suprem al fiecăruia şi asta înseamnă că adesea trebuie să avem răbdare. Aceasta înseamnă că anumite piese din puzzle trebuie mai înainte puse la locul potrivit înainte ca altele să vină în sprijinul realizării. Fiţi atenţi la uşile care vi se deschid şi la cele care vi se închid în prezent fiindcă toate experientele vor fi importante pentru voi în viitor. Nimic nu se petrece din întâmplare, totul lucrează către un plan divin în care noi avem rolul conducător.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  15 CAPRICORN

ÎNTR-UN SPITAL, SALONUL COPIILOR ESTE PLIN CU JUCĂRII

Oricât de tristă sau de deprimantă poate fi o situaţie, atitudinea ta faţă de ea o poate înlocui cu lumină şi bucurie, daca nu te laşi copleşit de gravitate şi pesimism. Jocul vieţii poate fi trăit cu seriozitate şi sobrietate, şi atunci zilele sunt mai mult cenuşii, sau poate fi trăit cu seninătatea şi inocenţa copiilor, şi atunci şi cele mai sumbre momente pot fi rezolvate prin lumina care izvorăşte din sufletele noastre.

GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 4 SCORPION

UN TÂNĂR ŢINÂND O LUMÂNARE APRINSĂ ÎNTR-UN RITUAL DEVOŢIONAL

Există momente când trebuie să înveţi să ţii aprinsă lumina idealului tău. Oricât de sumbre ar părea condiţiile vieţii, şi oricât de greu ar părea să-ţi urmezi calea, trebuie să înveţi să-ţi păstrezi sensul şi să depăşeşti obstacolele cu lumina emanată din propriul tău suflet. Părerile celorlalţi pot să se opună, în aparenţă, sau pot să apară piedici, dar dacă idealul tău este curat şi cu adevărat valoros, atunci vei găsi resurse, în tine însuţi, pentru a merge mai departe în lumină.

ASPECTELE ZILEI

Soarele în Capricorn în opoziţie cu Jupiter aflat în Rac în mişcare aparent retrogradă

Iată că suntem la jumătatea ciclului anual dintre planetele Jupiter şi Soare, opoziţia, moment echivalent la nivel subtil, cu Luna Plină, în care toate activităţile noastre se află la un maxim, exagerând sau chiar exacerbând evenimentele din viaţa noastră.

Acest aspect mai poate vorbi de vanitate, de ego, de conflicte cu legile, mai ales dacă acestea nu sunt respectate. Personalitatea noastră este mult extinsă, orientată spre exterior, cu toate că Jupiter în mişcare aparent retrogradă ar trebui să ne facă mai atenţi la necesităţile sufletului.

Lecţia ar fi că trebuie să ne precizăm foarte exact scopurile, şi să ne definim dorinţele personale. Este important să şi selectăm din prezent ceea ce nu ne mai este necesar şi să renunţăm.

Gabriela Apostol

Citeste mai mult pe Mirabilys-magazin.ro


*Imagine: www.astrologerbillattride.typepad.com 

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!



Astro Shop

Cele mai noi articole