Previziuni astrologice pentru saptamana 6-12 aprilie. Evenimente greu de controlat!

Autor: AstroCafe.ro - luni, 07 aprilie 2014, 1258 vizualizari
Previziuni astrologice pentru saptamana 6-12 aprilie. Evenimente greu de controlat!

Această săptămână este guvernată de Soare, care se află în exaltare în semnul Berbecului, el este încă sub puternica influenţă uraniană, declanşând în fiecare dintre noi tendinţa de a riposta sau de a regla lucrurile când simţim că ne este încălcată independenţa.

Soarele este considerat creatorul tuturor lucrurilor, deci astrologic Soarele reprezintă chiar viaţa noastră, inima şi spiritul nostru. Cele 12 zodii sunt ca nişte capitole din viaţa de un an a Soarelui, acum aflându-ne la capitolul de început - Berbec, al emoţiilor intense, al trăirilor spirituale. Nu trebuie să ne lăsăm cuprinşi de dorinţa de a ne manifesta doar în exterior, este bine să ne bucurăm de viaţă, să avem grijă de noi şi de ceilalţi, să visăm la iubire şi linişte, dar este important să ne regăsim cu sufletul nostru, să ţinem cont de necesităţile şi semnalele lui.

Soarele reprezintă forţa vitală, puterea vitalizatoare şi integrantă şi de aceea putem spune că în săptămâna guvernată de el, ne vom putea reface forţele şi ne vom putea manifesta întreaga creativitate şi personalitate. Fiind considerat forţa şi  centrul întregului sistem solar, noi vom avea mai puternică tendinţa de a ne manifesta egoul şi de a fi în centrul atenţiei.

În plus se află în opoziţie cu Marte în mişcarea aparent retrogradă şi în exil, aflat, evident, în semnul Balanţei. Din acest motiv întreaga săptămână are o tentă de impulsivitate şi o puternică amprentă violentă, explozivă, greu de controlat. Marte pare slăbit, în realitate el se află orientat spre problemele interioare, reglând în general activităţile prin care am ajuns în dizarmonie cu exteriorul. La nivel fizic el acţionează acutizând anumite probleme mai vechi sau declanşând purificări importante ale organismului, forţat să elimine tot răul din interior, atât la propriu cât şi la figurat. În plus în luna aprilie Marte se afla la perigeu, adică la cea mai mica distanţă de Pământ, atingând distanţa minima pe 14 aprilie. Dată fiind apropierea de Pământ, Marte se vede cu uşurinţă pe cerul nopţii, fiind mai mare şi mai strălucitor decât de obicei, şi fiindcă se află în opoziţie cu Soarele, este vizibil aproape toată noaptea pe cer, după ora de apus, adică după 20.00. DE aceea influenţa sa se resimte din plin, iar de pe poziţia în care se află va activa crucea cardinală şi va declanşa tensiuni extreme. Mai ales în plan relaţional pot avea loc fel de fel de discuţii sau renunţarea pur şi simplu la relaţiile dificile, bolnăvicioase, sau care aduc multă nefericire sau care blochează evoluţia personală. Junona este deosebit de activă, ea fiind un fel de catalizator a acestei perioade tensionate. Situată lângă Soare, practică este cea care poate determina ca lucrurile mici să devină foarte importante sau să degenereze în conflicte. Este ştiut faptul că şi în mitologie reuşea să controleze tot ceea ce se întâmpla în sfera zeilor dar şi a pământenilor. Acţiunea ei poate să devină mânioasă, ca reacţie impulsivă sau subversivă, ca strategie. Oricum este în combinaţie cu Soarele, ceea ce pe moment o camuflează foarte bine, adică acţiunile nu sunt întotdeauna ce par a fi, iar opoziţia ei cu Marte mi se pare extrem de periculoasă.

Marte şi Junona sunt două energii total incompatibile, şi chiar dacă Marte se află în recepţie mutuală cu ea, adică pe moment au făcut schimb de domicilii, această poziţie nu-i determină să-şi diminueze energia. Eu cred că acest aspect poate declanşa evenimente greu de controlat, de aceea avem nevoie de mult calm şi o deosebită atenţie în această perioadă. În astrologia uraniană, adică cea care foloseşte planete de dincolo de Uranus, destul de folosită de mulţi astrologi, există o planetă denumită Zeus, iar ea se află în semnul Balanţei, în mişcare aparent retrogradă, în opoziţie exactă cu Junona şi Soarele şi în acelaşi timp în conjuncţie cu Marte. Este o asociere explozivă, greu de controlat, căci este ca şi cum tot ceea ce se întâmplă ne depăşeşte puterea de reacţie sau apărare, dar, este ca o consecinţă a acţiunilor noastre din trecut. Şi dacă tot vorbim de transuraniene, este de amintit că Hades, Cronos şi Vulkan se află în semnul Racului, ceea ce activează din plin Crucea cardinală până în luna mai.

Hades, zeul infernului, fiul lui Cronos şi al Rheei. Numele de Hades era evitat de cei vechi, care se fereau să-l pronunţe, socotindu-l aducător de nenorociri, folosind varianta de Pluton – care se raportează la înţelegerea limitată - pământeană, să nu uităm că şi Pluton se află profund implicat în această Cruce cardinală. Cronos, fiul lui Uranus şi al Gaiei, este cel mai tânăr dintre cei 12 Titani. Soţia sa Rhea s-a numărat tot printre titani. Copiii lor au fost Demeter, Hestia, Hera, Hades, Poseidon şi Zeus. În afara copiilor născuţi cu Rhea, Cronos a mai avut, cu Philyra, un copil cu înfăţişare de om şi cal în acelaşi timp, pe nume Chiron. Romanii îl echivalează pe Cronos cu Saturn – la fel ca şi putere sau mai bine spus, capacitate de înţelegere a limitelor Universului, zeitate care patrona muncile agricole şi roadele pământului. Numele său poate deriva din verbul kreno, care înseamnă "a exersa balansul", "a domni peste", "a guverna".

Vulcan a fost o veche divinitate romană, identificată de timpuriu cu Hefaistos din mitologia greacă. Vulcan, fiul lui Jupiter şi al Junonei, era considerat zeul focului. Timp de nouă ani Vulcan a trăit într-o grotă din fundul mării, după care a fost readus în Olimp. Reşedinţa sa a rămas însă vulcanul Etna din Sicilia. Acolo, în atelierele fierăriei lui divine, ucenicii săi - ciclopii - prelucrau fierul şi celelalte metale. Din mâinile dibace ale zeului făurar au ieşit tot felul de obiecte şi fenomene minunate: un tron de aur dăruit Junonei, armele lui Ahile, lucrate la rugămintea lui Tethys, trăsnetele lui Jupiter, faimosul colier al Harmoniei etc. Vulcan a fost cel care a ajutat la naşterea Minervei - Pallas, înlesnind ca zeiţa să iasă din capul divinului ei tată - Zeus. Zeul Vulcan a fost cel care a modelat, din ţărână, trupul Pandorei. Vulcan a fost cel care l-a ţintuit şi pe Prometeu de muntele Caucasus. Deşi înzestrat cu un fizic urât, Vulcan era considerat soţul unei graţii, dar de cele mai multe ori era considerat soţul lui Venus. Lui Vulcan îi sunt atribuiţi mulţi copii. Datorită acestei relaţii cu Venus, se consideră domiciliul lui Vulcan în semnul Taurului, de unde aduce voinţă şi putere. Taurul trebuie, desigur, să fie mai întâi purificat înainte de a putea utiliza această energie puternică şi benefică. Prin urmare, el ar trebui să transforme nevoia de securitate materială în transformarea prin iluminare; abia apoi va putea folosi puterile sale de realizarea a planului de evoluţie în mod conştient.

Această transformare fundamentală se face de către opus semnul Scorpion, evocând procesele constante de rarefiere, de transformare psihologică şi spirituală. Prin pierderi suntem zguduiţi din inerţia noastră şi începem să căutăm noi valori de existenţă.

Procesul de transformare sau marea criză în viaţa noastră de acum,  corespunde cu "experienţa Ghetsimani": unirea a voinţei personale cu Voinţa Divină.

Am făcut aceste scurte descrieri pentru ca fiecare să poată filtra prin propriile cunoşţinţe şi prin propria conştiinţă importanţa acestei perioade pe care o trăim.

La evenimentele acestei săptămâni trebuie amintit că Mercur va trece şi el în semnul Berbecului, aducându-şi aportul la Crucea cardinală, într-un mod deosebit de rapid, ajutând să înţelegem într-o clipă, ca în flashuri scurte, exact ceea ce avem de făcut. Iar, în acest context, conjuncţia Venus Neptun ne poate aduce confuzie sau inspiraţie, dacă credem şi ne dorim să prim ajutorul lui Dumnezeu, pentru a ne lumina Calea personală.

Cuvântul greşeală este o altă invenţie a fiinţei umane. Dacă cuvintele „satana, păcat, rău, greşeală, a trişa” şi multe altele nu ar exista, nu ar apărea în dicţionare, te-ai gândi la ele?

Tot acest vocabular a fost inventat şi acceptat de foarte mult timp. Unii oameni cred că ei cunosc mai bine decât Dumnezeu legile naturale şi au început să îşi facă propriile lor legi. Setea de putere a oamenilor a dominat. Fiinţa umană s-a lăsat influenţată de acest lucru. Acum se află într-o etapă în care simte nevoia de a regăsi perfecţiunea de la începutul timpului, perfecţiunea care corespunde legii armoniei naturale, singura lege care ar trebui să existe. Valorile, metodele, obiceiurile şi principiile aunt atât de ridicate în cazul fiinţei umane încât ajung să îi conducă viaţa. A sosit timpul să te opreşti, să te priveşti prin prisma propriilor tale valori. Răspund ambiţiilor tale? Crezi cu adevărat în ele? Te fac fericit? Prezenţa valorilor, a metodelor, a obiceiurilor şi a principiilor indică faptul că noţiunea de bine şi de rău este încă foarte puternică. Ne limitează dorinţele şi dă naştere la conflicte interioare frecvente. „nu trebuie să fac asta, nu este bine.” Este sindromul personalităţilor puternice, cele care nu se lasă în voia dorinţei, a laturii lor de copil.

Personalităţile puternice au un punct comun important: se cred altceva cu mare uşurinţă. Între altele, se cred mult mai bune în comparaţie cu ceilalţi, care nu sunt la fel de buni. Vor tot timpul să îi schimbe pe ceilalţi. Noţiunea lor de bine şi de rău are o influenţă prea mare asupra lor. De aceea le este atât de greu să îi accepte pe ceilalţi aşa cum sunt. Lise Bourbeau

Gabriela Apostol

Sursa articol www.mirabilys-magazin.ro
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole