Postul, o cale de evolutie spirituala

Autor: Nicoleta - marti, 01 decembrie 2009, 2285 vizualizari
Postul, o cale de evolutie spirituala

Cand vine vorba de “a tine post” primul lucru care ne vine in minte este: “restrictie” alimentara”. Mult mai tarziu constientizam ca a tine post inseamna si alte eforturi precum a gandi curat, a vorbi curat si a ne comporta curat.

Cel mai adesea oamenii sunt speriati de toate restrictiile impuse de Biserica conform randuirilor acesteia: de la controlul alimentar pana la curatenia trupeasca si sufleteasca.

Cand vine vorba despre restrictiile alimentare, ne este mult mai simplu sa ascultam sfatul medicului si sa ii urmam vorbele pentru a ne vindeca.
Unele persoane tin post in loc de ... dieta. Este si asta o varianta. Dar nu se mai numeste post. Se numeste dieta si adesea, pentru eficacitate, este sustinuta de efort fizic.
 .
Asadar componenta alimentara a Postului are efecte vizibile la nivel fizic, dar si la nivel energetic si spiritual.
 .
Eliminarea produselor de origine animala din alimentatia zilnica este bine stiut ca duce la o detoxifiere a organismului, o reimprospatare a acestuia si, inlocuirea carnii cu legumele si fructeleduce la vitaminizare.
 .
Ce se intampla de fapt la nivel energetic ?
Animalele simt la nivel inconstient cand oamenii se pregatesc sa le sacrifice. Si, de obicei, gandurile celor care lucreaza in abatoare nu sunt de recunostinta sau multumire fata de biata fiinta ce urmeaza a fi sacrificata. Ceea ce simt animalele se transforma in frica, un program energetic care ramane la nivelul celulelor si care, prin consum ajung si amplifica programele de frica la nivel de individ. Prin post si rugaciune, aceste programe se reduc pana la disparitie. Din acest motiv perioada postului poate parea dificila. In special perioada Postului Mare. Dar Postul Craciunului este unul dintre cele mai simple de tinut pentru multiplele sale “dezlegari la peste”.
Obisnuinta si practica restrictiilor alimentare in perioada anului in zilele de miercuri si vineri, ajuta la reducerea efectelor “nocive” la nivel energetic ale programelor negative din fiinta umana.
Intr-un mod similar programele negative sunt transmise si prin alte produse de origine animala: oua, lapte, branza. Chiar daca obtinerea acestora nu presupun omorarea sursei, animalele, cele crescute pentru consumul industrial, nu sunt tratate aproape deloc ca niste fiinte cu suflet.
Programele negative transmise prin produsele de origine animala la nivelul celulelor umane amplifica starile de nervozitate, agresivitatea interioara manifestata fie fizic, fie verbal, frica s.a.m.d.
 .
La nivel spiritual, postul presupune sacrificiu. Orice forma de evolutie spirituala necesita un sacrificiu. Eliminarea energiilor de vibratie joasa din intregul sistem al fiintei umane  duce la cresterea vibratiei si la amplificarea luminii interioare. Dar un astfel de proces preasupune efort si dedicare. Sacrificiul in acest caz inseamna renuntarea la nevoile tale primare si sa iti indrepti atentia la nevoile spirituale ca o fiinta creata din si in lumina.
 .
Cele mai intalnite scuze pentru a nu tine post sunt cele legate de uitare: am uitat ca a inceput; nu mi-am dat seama ca azi e zi de post si am mancat de dulce. Dar exista si cele legate de sanatatea trupeasca: eu nu pot trai fara lapte, branza, oua si uneori chiar carne.
 .
 
Postul alimentar, dublat de un efort de vointa concentrat asupra gandurilor, sentimentelor si faptelor proprii, cresc valoarea interioara a omului si vibratia intregii fiinte. Si aici se cuvine sa adaug ca tinerea postului in “vazul lumii”, transformarea sa intr-un act eroic trambitat, va avea cel mai adesea efecte contrare.  
 .
Spovedania si Taina Impartasirii in Biserica duc la “pecetluirea” actului de curatire interioara. In acest caz este necesara prezenta unui duhovnic cu har.
 .
Andreea Talmazan
andreea.talmazan@astrocafe.ro


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole