Posibilitati la Luna Plina in Fecioara- 16 martie 2014. Aerisirea Vietii

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 15 martie 2014, 1053 vizualizari
Posibilitati la Luna Plina in Fecioara- 16 martie 2014. Aerisirea Vietii

O Luna plina interesanta, cu Luna in Fecioara si Soarele in Pesti, se formeaza duminica 16 martie la ora 19:09 ora Romaniei. Cele doua luminarii ocupa axa vindecarii, Soarele gasindu-se in casa a VI-a, iar Luna in Casa a XII-a. Aceasta axa se mai numeste si axa de sacrificiu, fiind zona care vorbeste despre vulnerabilitatile noastre si predispozitia catre victimizare, compromis, suferinta. De asemenea, aici este granita fina intre nevoia de a intelege si explica totul (Fecioara), si capacitatea de a expansiona intreaga imagine a vietii si trairii ei, fara limita, acceptand ca suntem o parte din macrocosmos fiind sub incidenta legilor universale si nu a unor legi lumesti cuprinse de mintea logica (Pesti). 

Acest aspect vorbeste despre eliberare si purificare, are un potential extraordinar de vindecare si transformare, pregatindu-ne pentru momentul echinoctiului de primavara, cand putem trece la materializarea unor intentii noi, intr-un spatiu deja curatat si ingrijit.

Pana atunci, iata ca in aceste zile, suntem din nou invitati in laboratorul fiintei noastre, ne transformam in alchimistii propriei vieti, a propriilor emotii si trairi. Suntem proprii nostri vindecatori. E important sa stim si sa ne asumam asta, caci, pana la urma, oricat am astepta sa vina cineva sa ne salveze sau sa descalceasca itele pe care noi insine le-am incurcat, adevarul este ca nu va veni nimeni. Iar daca va veni, daca sa spunem ca cineva se straduieste sa faca asta, s-ar putea sa incurce mai tare aceste ite. 

In aceste zile, Luna plina in Fecioara este indemnul la interiorizare si curatare asumata a ceea ce am creat inconstient si nu ne mai foloseste. Ne aduce roade, ca orice Luna plina, dar aceste roade sunt vizibile doar dupa ce renuntam la ce nu ne mai serveste. Putem sta si privi la ceea ce iese la suprafata, fie ca este vorba de emotii, temeri, nemultumiri, amintiri sau consecinte ale unor alegeri trecute. Sa privim realitatea prezenta, sa ne observam trairile si sa curatam "murdaria" generata prin ganduri, cuvinte  si fapte. E ca si cand am atins din greseala un borcan plin cu miere, a cazut si s-a spart murdarind podeaua... Si acum, ce facem? Ne vaicarim, dam vina pe cineva, ne punem cenusa in cap, plangem ca am pierdut mierea, in timp ce cioburile amestecate cu miere zac pe podea? Sau ne asumam neatentia, ne suflecam manecile, curatam totul, spalam, aruncam cioburile? Exact asa pare sa fie contextul acestor zile. Ies la suprafata o serie de "stricaciuni", vedem o serie de alegeri trecute, in detaliu, care au creat pierderi sau blocaje. Si acum putem sa ne asumam toate alegerile si sa transformam orice dorim. 

Este un moment in care putem sa ne situam in punctul de echilibru, punctul care reprezinta o medie a celor doua energii diferite (Fecioara si Pesti), renuntand la pretentia de a intelege controla totul in detaliu, privind imaginea de ansamblu, avand incredere, ghidandu-ne dupa intuitie si asezandu-ne in fluxul acestei energii deschisi pentru orice aduc la suprafata "apele" Pestilor, din pamantul "lucrat" de Fecioara. 

S-ar putea ca multi dintre noi sa constatam, ca in perfectionismul nostru, in incercarea de a intelege si ordona totul, am pierdut bucuria si deliciile vietii, relaxarea, aventura, creativitatea. Acum putem sa ne intoarcem la toate acestea, avem sansa sa privim "peste gardul propriei curti", in zare, catre posibilitati noi. Putem gasi caile potrivite pentru a imbina munca, serviciul, cu relaxarea si bucuria de viata. Putem constientiza ca acolo unde este prea multa ordine, totul devine rigid si fara viata, deci e necesar sa flexibilizam si fluidizam putin gandirea, actiunile, programul, viata. Este ca si cand aerisim, nu doar o incapere fizica, ci intreaga fiinta, intreaga viata. Deschidem larg ferestrele (mintea), sa intre aer curat (perceptii noi) si Soarele (bucurie, incredere, vitalitate).

Luna plina in Fecioara vorbeste si despre a fi in serviciu, a oferi, a ne pune in slujba a ceva sau cuiva in care credem. Insa contextul de acum ar putea aduce la lumina cateva nuante pe care e posibil sa le fi neglijat. De exemplu, diferenta intre a fi in serviciu cu bucurie si creativitate, natural, si a face servicii fiind captiv in energia altora, intr-o plasa de conditionari si din cauza faptului ca ne simtim "insuficient de...". Cumva, acum se traseaza o linie de demarcatie intre a fi victima si a fi creator, intre a fi util si a te lasa folosit, intre a face servicii pentru a mitui (asteptand ceva in schimb, fie si numai atentie) si a face servicii neconditionat, din libera alegere, pentru bucuria ta si a celorlalti. Mercur, guvernatorul Lunii in Fecioara, se afla pe ultima suta de metri in Varsator, in casa a V-a, a bucuriei de viata si creativitatii. Asadar, el ne ofera raspunsurile necesare, daca avem curaj sa ne intrebam si sa ne privim sincer in oglinda constiintei. Mercur aici ne incurajeaza sa privim lucrurile detasat, lucid, dar dintr-o perspectiva inovatoare, inalta. Plasat in casa a V-a, ne invita sa descoperim creativitatea pierduta sau neexplorata suficient, si ne sprijina sa vedem dincolo de propriile limitari. Cu alte cuvinte, avem nevoie de abordari si idei noi, de o gandire mai cuprinzatoare si de curajul de a fi noi insine, exact asa cum simtim si gandim acum. 

Mai cu seama ca Mercur formeaza un aspect armonios cu Marte, prin urmare nu ducem lipsa de sustinere in ce priveste aplicarea masurilor pe care le consideram necesare, pentru a transforma si revigora realitatea noastra, in special pe cea care tine de relatii (ascendent in Balanta). Cu cat suntem mai sinceri, directi, lucizi si clari in ceea ce avem de comunicat, cu atat mai puternic si profund se produce schimbarea si imbunatatirea relatiilor noastre si a vietii in general.

Pentru asta, e necesar sa avem incredere in tot ce apare in aceste zile, mai ales atunci cand ceea ce gandim si spunem vine dintr-un spatiu nou, pe care nu-l recunoastem, care nu ne este familiar. Altfel spus, gandurile iau forme noi si ne putem intreba "de unde mi-o fi venit si asta?" Insa nu e indicat sa le negam sau sa le respingem, mai ales daca sunt dureroase si inconfortabile, ci sa ne uitam la ele. Daca apar, insotite de emotii, sunt precum uleiul care se ridica la suprafata cand punem apa fierbinte intr-o tigaie murdara. Lasandu-le sa fie si observandu-le, e ca si cand lasam apa sa curga si ajutam purificarea sa se produca. Daca ne opunem sau reprimam trairile, e ca si cand oprim apa si deci blocam curatarea. 

Purificarea, detoxifierea au loc acum la toate nivelurile: minte, corp si suflet. Toate simptomele care apar ne indica ce e de eliberat. Fie ca avem de-a face cu dureri sau disconfort in anumite zone din corp, fie ca e vorba de emotii, tot ce apare face parte din "trusa de prim ajutor", sunt instrumentele de care avem nevoie, ca sistem de ghidare catre punctul nevralgic al vietii noastre care necesita transformare de perceptie. Ca sa ajutam aceasta purificare, e bine sa bem apa multa, si mai ales s-o bem constient, sa ne hranim corpul cu ceea ce simtim ca ii este potrivit, sa apelam la energia naturii pentru a ne reincarca rezervoarele energetice dar si pentru a crea mai usor o conexiune cu noi insine. Muzica are efect terapeutic puternic, asa ca e bine sa ne "imbaiem" in sunete. Mersul pe jos, dansul, curatenia la propriu in casa, ne ajuta sa ne relaxam si sa avem claritate.

Luna Plina in Fecioara, in casa a XII-a, este un privilegiu prin aceea ca poate mijloci crearea unei legaturi mai curate cu intreaga Creatie, cu Dumnezeu. Este un privilegiu, pentru ca purificarea acestei legaturi, dezvoltarea constiintei, este accesul catre mai mult din ce putem fi si crea. E de ajuns sa cerem raspunsuri si le vom primi imediat. Intr-o situatie care simtim ca ne limiteaza sau in care nu avem claritate, putem intreba: "Cum pot vedea altfel aceasta situatie?" sau "Ce e necesar sa fiu si sa fac pentru a primi mai multa claritate si usurinta?"

Saturn retrograd in Scorpion sustine, de asemenea, aceasta Luna plina, aflandu-se in zona stimei de sine, a darurilor personale, a potentialului interior, dar si a beneficiilor materiale. Saturn plasat aici ne arata zonele in care avem nevoie de mai multa disciplina si responsabilitate, pentru a deveni mai eficienti. Saturn ne ajuta sa ne reinstauram autoritatea interioara, increderea in cine suntem si ce putem oferi in mod autentic, onest, responsabil. E momentul sa eliminam din programul zilnic, activitatile care nu ne mai reprezinta, in care ne risipim prin compromisuri, care ne lipsesc de putere si energie, care ne consuma timpul pe care l-am putea dedica valorilor noastre autentice, alegerilor clare si adecvate, manifestarilor care ne reprezinta cu adevarat.

Cumva, Saturn ne aminteste ca prosperitatea este disponibila pentru toti aceia care stiu sa-si administreze eficient resursele, sunte constienti de cine sunt, isi asuma propriile talente si calitati, invata sa le puna la treaba si sa le livreze lumii, concentrandu-se pe cum sa fie mai curat si autentic acest proces si nu pe ceea ce se poate castiga din asta. Iar cand mergem pe drumul indicat de intelepciunea si autoritatea interioara, facand alegeri din acest spatiu, suntem  recompensati si material. Devenind un canal energetic curat, cand ne recunoastem ca fiinte potente si ne exploram resursele din interior, restul vine de la sine. Cumva Saturn ne aminteste ca avem ceea ce suntem si cat suntem.

Una peste alta, tema centrala a acestei Luni pline este acceptarea, permiterea a ceea ce este. Atat acceptarea realitatii create, cat si acceptarea de sine si de altii. Ne putem primi inapoi, pe noi insine, cu totul. Ne putem imbratisa cu tot ce suntem si am ales vreodata, intelegand ca nimic nu e bun si nimic nu e rau, ca in profunzime, dincolo de judecati, suntem perfecti asa cum suntem. In imbratisarea compasiunii nelimitate a energiei Pestilor, putem in sfarsit sa ne vindecam de conditiile si asteptarile cu care obturam deseori iubirea de sine si iubirea pentru intreaga Creatie. Putem intelege ca nu alegerile celorlalti ar trebui sa ne preocupe pentru a avea ce explica, analiza si judeca, ci propriile alegeri, propria vindecare de orice asteptare si nevoie. Si ca, in definitiv, a ne dori sa avem incredere in altii inseamna ca ne dorim sa avem incredere in noi. Si ca nevoia de incredere in ceilalti dezvaluie, in fond, ceea ce asteptam ca ei sa ne ofere, nevoile pe care dorim sa ni le satisfaca. Daca nu am avea aceste asteptari si daca am deveni constienti ca nevoia e o iluzie, atunci am renunta si la conceptul de incredere. Ea ar fi pur si simplu, din oficiu. Am avea incredere si am lua toate alegerile oamenilor ca fiind ce sunt si nu le-am mai eticheta ca bune sau rele. In definitiv, aceste etichete sunt rezultatul propriilor filtre si judecati. Iar omul este cine este si face alegerile pe care le face. Iubindu-l, ii iubesti si alegerile. Ai incredere in ele. Si iubindu-te, te scutesti de durerea pe care ti-o generezi judecand si analizand tot ce e in tine si in jur.

Luna Plina cu Inspiratie, Claritate si Miracole!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus

*Sursa imagine: www.sodahead.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole