Pluto revine în Capricorn: 11 Iunie 2023 - 21 Ianuarie 2024. Autoritate, responsabilitate și putere personală

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 06 iunie 2023, 13969 vizualizari

Pluto revine din 11 Iunie în Capricorn. După cum știți, Pluto a intrat în Vărsător în luna Martie, a poposit în acest semn timp de 3 luni, iar din 11 Iunie revine în Capricorn, să-și închidă socotelile și să tragă concluziile după un tranzit de 15 ani.

Când Pluto a intrat în Vărsător, s-a scris foarte mult despre asta, fiind de altfel un moment si un eveniment astrologic istoric. Cele 3 luni de ședere ale planetei Pluto în Vărsător au fost un fel de introducere pentru ceea ce va fi, despre direcțiile din următorii 20 de ani. Începând din Ianuarie 2024, Pluto va reveni definitiv pentru 20 de ani în Vărsător, iar temele la care am fost invitați să ne uităm în cele 3 luni au fost legate în special de diversitate, inteligența artificială, drepturile oamenilor și puterea grupurilor. 

Deocamdată, am avut 3 luni de alergare ușoară, de încălzire pe marginea terenului. Am degustat această energie, ca să avem o idee despre schimbarea uriașă care urmează să se producă în lume dar și la nivel personal.

Așadar, pe 11 Iunie, Pluto se întoarce în Capricorn, unde s-a aflat începând din 2008 și până în Martie anul acesta. Pe ultima sută de metri, Pluto ne trasează tușele finale ale temelor ce țin de Capricorn: organizare, structuri, companii mari, guverne, organizare socială. 

Autoritatea sufletului și puterea personală

La nivel individual, Pluto în Capricorn, ne invită să mai aruncăm o privire asupra autorității și a puterii personale. Să fim conștienți de noi înșine, de ce mai avem de integrat, să adunăm acele părți din noi care încă sunt respinse, încă sunt nevăzute, astfel încât să avem mai multă autoritate în viețile noastre. Când spun autoritate sau putere personală nu mă refer la puterea pe care o avem asupra celorlalți, sau la autoritatea pe care o manifestăm față de alții. Vorbim despre autoritatea sufletului și despre câtă putere simțim că avem în viața noastră. 

Adică, avem un cuvânt de spus în viața noastră sau încă așteptăm cu mâna întinsă, să ne dea, să ne traseze o direcție sau să ne salveze cineva.

Va fi foarte interesat de privit ce se întâmplă în următoarele luni cu Pluto în Capricorn. Nu vor fi excluse crizele politice și economice pentru că sunt foarte multe aspecte ce vor trebui aranjate altfel, sub altă formă. Practic, aceste crize vor avea drept scop regândirea acelor structuri care nu funcționează. Este necesară dizolvarea lor acum, pe ultima sută de metri, cât timp Pluto mai stă în Capricorn. 

Până în Ianuarie 2024 e posibil să asistăm la multe lupte pentru putere, la reconfigurări de traseu, să vedem lideri care își vor pierde credibilitatea, pozitia de putere, la fel cum unii vor încerca cu ultimele resurse rămase să se agațe de ceea ce au deținut cândva. 

Pluto în Capricorn, fiind și retrograd, ne invită pe fiecare dintre noi, la nivel personal, să ne uităm la puterea interioară și la sufletul nostru. Si da, la ce e nevoie să renunțăm, pentru a merge mai departe și a ne continua procesul de evoluție. Ce încă ne ține pe loc e nevoie să fie transformat sau lăsat să plece.

Nicoleta Svârlefus 
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

----- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole