Pluto în Vărsător - despre inteligența artificială, restructurarea sectorului financiar și multe altele

Autor: AstroCafe.ro - marti, 21 martie 2023, 20739 vizualizari

Ce au în comun anul 2008 și anul 2023? 
Schimbări economice și tehnologice uriașe... 
Prăbușirea unor instituții financiare importante... 
Și pe Pluto schimbând semnele.

Pe 23 martie 2023, Pluto a părăsit zodia Capricorn și a intrat în semnul Vărsător. Pluto își schimbă semnele, în medie, o dată la 20 de ani, așa că asistăm la o schimbare ENORMĂ. Intrarea lui Pluto într-un semn nou coincide cu evenimente economice, sociale și politice importante.

Viețile noastre și societatea în ansamblu se vor schimba în moduri fără precedent

Pluto este acum în zodia Vărsător. Și deja îi putem simți influența. Toată lumea vorbește despre  inteligența artificială. Tehnologia și inteligența artificială sunt teme pentru Vărsător. Fără îndoială, Pluto în Vărsător aduce aceste teme în prim plan. Asta va însemna că totul va fi al inteligenței artificialei de acum înainte? Că vom trăi cu toții într-un metavers? Că roboții și tehnologia ne vor face să ne simțim depășiți? Nu neapărat.

Pluto în Vărsător nu aduce neapărat o expansiune a inteligenței artificiale și a tehnologiei (expansiunea este mai mult o influență specifică lui Jupiter). Pluto în zodia Vărsător va reforma inteligența artificială și tehnologia. Asta înseamnă că orice nu este construit pe baze solide se va prăbuși.  Partea întunecată a tehnologiei va fi expusă. Și partea creatoare de valoare a tehnologiei va prevala.

Desigur, reforma necesită timp

Schimbarea sistemică nu are loc peste noapte. Pluto în Vărsător va aduce inițial haos și incertitudine. Așa funcționează Pluto. În primul rând, mizeria este expusă. Toată lumea intră în panică. Apoi, în haosul apărut, se ivesc soluții noi, creative. Pentru a înțelege la ce să ne așteptăm de la intrarea lui Pluto în zodia Vărsător, să ne uităm înapoi la ceea ce s-a întâmplat în ultimii câțiva ani, când Jupiter și Saturn tranzitau acest semn. Jupiter a fost în Vărsător din decembrie 2020 până în decembrie 2021. Acesta a fost momentul în care digitalizarea, alimentată de politicile privind pandemia de Coronavirus, a ajutat la dezvoltarea unor sisteme precum munca și studiul la domiciliu.

Jupiter ne-a adus o extindere a temelor zodiei Vărsător precum tehnologia, noile medii de comunicare, digitalizarea și colaborarea din mediul online. Saturn a fost în Vărsător din Decembrie 2020 până în Martie 2023. Dacă rolul lui Jupiter este să se extindă, rolul lui Saturn este să implementeze, să sistematizeze și să facă lucrurile reale. Saturn „și-a încheiat socotelile” creând și implementând sisteme, cadre și reguli pentru a se asigura că tehnologia și digitalizarea sunt aici pentru a rămâne.

Dar Pluto în Vărsător?

Rolul lui Pluto este de a testa la extrem, toate temele la care au lucrat Jupiter și Saturn în ultimii 3 ani. Este durabilă această nouă lume condusă de digital? Inteligența artificială este aici pentru a rămâne? Poate ca da, poate că nu… Scopul lui Pluto este de a păstra viața și, în acest proces, Pluto va elimina orice este putred și nu poate susține creșterea. Pluto va alimenta și împuternici acele inițiative care mențin sistemul în viață și susțin o creștere durabilă.  Pluto este planeta puterii.  Semnul în care se află Pluto ne oferă indicii despre cine are puterea. Când Pluto era în zodia Săgetător, cei care își asumau riscuri aveau puterea. Când Pluto era în Capricorn, marile instituții și politici aveau puterea.

Pluto în Vărsător - Puterea oamenilor?

Acum, când Pluto este în Vărsător, noi, oamenii, avem puterea. Acest lucru poate suna foarte atrăgător, dar o putere atât de mare, atrage de la sine o responsabilitate la fel de mare. Am vizionat recent un film serial  numit „Outlast” în care 4 echipe au fost aruncate în sălbăticia Alaskăi pentru a concura una împotriva celeilalte. Conduși să câștige marele premiu, unii oameni au recurs la înșelăciune, ajungând chiar să pună în pericol viața altor jucători, furându-le echipamentul și sacii de dormit. Alți jucători care nu puteau lucra în echipă au fost eliminați. Experimentul a fost o metaforă bună pentru a-l descrie pe Pluto în semnul Vărsător: bun, rău și partea întunecată. Semnul Vărsător conduce grupuri de oameni, iar partea neevoluată a lui Pluto din Vărsător este „grupul meu împotriva grupului tău”. Partea evoluată a lui Pluto în semnul Vărsător dă putere umanității. Constituția Statelor Unite ale Americii, considerată încă punctul culminant al „drepturilor tuturor”, a fost scrisă atunci când Pluto a fost ultima dată în Vărsător, acum 236 de ani.

Pluto în Vărsător și sistemul financiar

Revenind la temele actuale cu Pluto în Vărsător ne putem întreba: Cine va salva băncile?  
În epoca Pluto în Capricorn, statul a salvat băncile (cu datorii finanțate din impozite).  În epoca Pluto în Vărsător, noi suntem cei care ne vom asuma responsabilitatea pentru fiasco-ul unui sistem la care probabil am contribuit, dacă nu direct, implicit, făcând parte din el.  La fel ca în filmul “Outlast in Alaska”, unii oameni nu vor mai dori să plătească datoriile, din vina unor factori de decizie aleși greșit, datorii generate de inflație sau de taxe majorate, plata făcându-se practic  din propriile buzunare. Poate că oamenii nu vor mai avea încredere în instituțiile financiare care i-au dezamăgit din nou și din nou și vor alege să treacă la sisteme mai transparente sau democratice. Și poate că unii oameni vor reflecta asupra modului în care ei înșiși au contribuit la situația actuală prin îndatorare sau intrând de bunăvoie în scheme de „îmbogățire rapidă” fără a-și susține investițiile prin a oferi valoare.

Pluto în Vărsător și inteligența artificială 

Cum rămâne cu inteligența artificială?  
Viitorul inteligenței artificiale în Epoca Vărsătorului depinde de ceea ce facem cu puterea lui Pluto: o folosim sau abuzăm de ea? Folosim inteligența artificială, limbajul autoregresiv prin învățare profundă, instrumente automatizate de predicție lingvistică, pentru a înlocui educația sau creativitatea și „păcălim sistemul”, SAU le folosim ca instrumente pentru a crea valoare?

Sursa: Astro Butterfly

-----

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole