Pluto in Capricorn (2008-2024)- transformari profunde!

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 11 februarie 2009, 80207 vizualizari

Pluto, cea mai lenta si grea planeta a sistemului solar (strabate cercul zodiacal in 248 ani), s-a instalat confortabil in Capricorn, pentru 12 ani. El si-a facut prima intrare in Capricorn pe 25 ianuarie in acest an, dar s-a reintors in Sagetator (pentru o ultima reglare de conturi), in iunie.

Pe 27 noiembrie, a reintrat in Capricorn, de data aceasta nu pentru cateva luni, ci pentru mai mult de un deceniu.

Pluto guverneaza Scorpionul, deci este un catalizator puternic al transformarilor profunde, al resurselor ascunse, ambitiilor uriase, puterii, regenerarii, reconstructiei, mortii si renasterii. Desi se intuiesc caracteristicile si efectele pe care le poate produce, Pluto este cea mai recent descoperita dintre toate planetele (1930), iar natura lui este inca prea putin cunoscuta si analizata.

Capricornul este semnul organizarii, restrictiilor, ascensiunii sociale , rezistentei in conditii dure, economiei, ambitiilor, consecventei, valorilor solide si autentice. Asadar, care ar putea fi rezultatele unei astfel de asocieri, intre Pluto si Capricorn?

 

LA NIVEL COLECTIV

In primul rand, daca ne gandim ca atat Pluto cat si Capricornul  vizeaza puterea si ascensiunea, e lesne de inteles ca va afecta marile corporatii, mediul politic, economic (la nivel holistic), sistemul bancar, afacerile mari.Toate acestea necesita regenerare, transformare. Iar Pluto tocmai isi sufleca manecile ca sa treaca la treaba. Nu e nimic anormal in acest proces, daca ne gandim ca fiecare proces se inscrie intr-un ciclu, are un inceput si un sfarsit. Acum, practic, se incheie un mare ciclu.

Dupa ce in Sagetatorul cel expansiv a facut tot felul de excese si a condus oamenii spre exagerari (mai ales in administrarea resurselor ), acum Pluto este obligat de Capricorn, la parcimonie si la o mai atenta gestionare a tuturor resurselor planetei (fie ca vorbim de resurse naturale, de bani, etc).

Sigur ca „va strange cureaua„ si, mai mult decat atat, va darama toate structurile inconsistente si neautentice, pentru a construi altele noi si solide. Pluton regenereaza totul pe unde trece. Transforma, nu doar modifica, pe ici pe colo. Transformarile pe care le face nu sunt peste noapte, ci lent, in multi ani. Dar ele sunt profunde si pe termen lung.
 
Sigur ca multi dintre voi se intreaba daca sau cat de mult va durea aceasta transformare. Probabil ca nu ne va fi prea comod, asa cum niciodata nu ne e comod cand ceva se schimba radical in viata noastra. Dar avantajul dat de Pluto este timpul. El actioneaza lent (mai ales ca si Capricornul agreeaza aceasta idee) si ne da timp sa ne adaptam.
 
Se vor schimba lideri politici, guverne, sistem economic, dar numai acolo unde puterea a fost obtinuta in mod abuziv, sau fara o baza solida, sau unde exista fisuri considerabile. Cu alte cuvinte Pluto distruge tot ce nu e de calitate, nu e autentic si nu are sanse sa reziste in timp. In loc, construieste ceva durabil, pe cu totul alte baze decat pana acum. Tot ce se va modifica in acesti ani va greu de daramat dupa aceea.
 
Practic, Pluto isi doreste de aceasta data, lideri care cu adevarat pot schimba ceva si pot face o diferenta in lume. Lideri care, probabil vor intra in istorie, datorita actiunilor lor transformatoare.
Sigur ca Pluto in Capricorn poate aduce si sete de putere, excese, manipulare si dictatura, pe ci pe colo. In bunul sau obicei, nu prea are scrupule, atunci cand urmareste un scop.
 
Companiile fragile se vor inchide sau vor fi cumparate de altele mari si puternice . Se vor redistribui resursele financiare. Si probabil ca oamenii vor fi educati riguros in privinta conservarii resurselor naturale (reciclare, actiuni pentru  diminuare a fenomenului de incalzire globala, etc.)
 
Cu alte cuvinte vom asista la o reorganizare politica, economica si sociala, nemaintalnita pana acum.
Pe de alta parte, Pluto raspunde si de resurse ascunse. Capricornul fiind semn de pamant, putem asista la descoperierea de noi zacaminte si bogatii subterane.
Sigur ca o alta dimensiune a acestei localizari a lui Pluto, este cea legata de pamant, de imobiliare. Si aici se vor produce transformari profunde.
Va fi bine sau rau? Nu stiu...este ca atunci cand iti doresti sa slabesti, dar nu vrei s-o faci intr-un interval scurt de timp, pentru ca stii ca nu e sanatos pentru tine. Si atunci, alegi o dieta sanatoasa, echilibrata, care sa te ajute sa slabesti. Va dura mult, probabil ca frustrarile vor exista ori de cate ori vei pofti la o ciocolata, dar cand vei fi ajuns la final, vei fi fericit de rezultat si il vei putea mentine toata viata. Obtii un bine pe termen lung, dar cu niscaiva sacrificii.
 
LA NIVEL INDIVIDUAL
 
Pluto, desi este o planeta colectiva, isi indreapta influenta si la nivel individual. Transformarile pe care aceasta planeta le provoaca sunt extrem de lente  si foarte profunde. Aceste transformari se produc, pentru fiecare dintre noi, pe parcursul unei perioade de la 1 la 2 ani sau chiar mai mult, functie de aspectele pe care Pluto le face cu alte planete din astrograma natala si de perioada in care aceste planete sunt activate.
 
Pentru unii, influenta va fi resimtita pe o perioada scurta (o luna, cateva luni), pentru altii poate fi vorba de o perioada mai lunga (un an sau doi). Depinde de astrograma natala si de pozitia planetelor personale aflate sub incidenta lui Pluto.Spre exemplu, cineva nascut in Capricorn, chiar in prima zi a acestei zodii, va resimti efectele incepand de acum, cand Pluto este in conjunctie cu Soarele natal. In schimb, cineva care este nascut in Balanta (zodie aflata la 90 gr fata de Capricorn, deci in cuadratura), pe 5-6 octombrie, va resimti efectele abia peste 5-6 ani , cand Pluto va cuadrata Soarele, s a m d...
 
Sigur ca se pot face prognoze specifice, doar analizand  astrograma personala, dar chiar si general vorbind, exista anumite influente...Pluto este numit si "vointa divina", ceea ce se poate traduce prin faptul ca transformarile produse de el sunt inerente, de neoprit si absolut necesare pentru evolutie, mai ales din punct de vedere spiritual. Asadar, este mult mai constructiv sa intelegem natura acestei planete si sa patrundem sensul mesajelor pe care le transmite fiintei noastre, decat sa ne opunem.
 
General vorbind (doar functie de pozitia Soarelui in harta cerului), cele mai afectate semne zodiacale sunt Capricornul, Racul, Balanta si Berbecul. Exista insa si semne sustinute de Pluto: Taur si Fecioara.
Totusi, in harta fiecaruia exista aceste zodii localizate in diferite domenii de viata, iara daca acestea sunt si locuite de planete personale, atunci se poate discuta despre influente mult mai complexe.
 
Pentru a intelege care este domeniul de viata impactat de Pluto in astrograma generala, sa facem un tur de zodiac:
 
BERBEC
 
Pentru acest nativ, Pluto activeaza casa a 10-a , a carierei, numelui, renumelui, realizarii sociale si profesionale. Poate da o dorinta puternica de reevaluare a resurselor si aptitudinilor , de afirmare a puterii personale, de ascensiune profesionala, de glorie.
 
In urmatorii 16 ani, Berbecii sunt mai determinati ca niciodata, sa ajunga la nivelul cel mai inalt al carierei si sa foloseasca din plin toate instrumentele pe care le au la indemana.
 
Multi Berbeci isi pot schimba orientarea profesionala in urmatorii ani (perioada difera functie de gradul la care se afla Soarele lor)  sau doar atitudinea. In perioadele dificile, cand vor fi "obligati" sa faca aceste schimbari, este posibil sa se simta debusolati, sau sa aiba senzatia ca si-au pierdut identitatea. Dar ei trebuie sa inteleaga ca aceste schimbari sunt absolut necesare pentru ei.
 
Unii pot deveni insetati de putere si pot folosi diverse mijloace de manipulare, pentru a o castiga. Politica este o arena potrivita pentru multi Berbeci, de exemplu.
In concluzie, Pluto ii indeamna sa-si reevalueze aptitudinile si scopul in viata, sa isi doreasca sa lase cu adevarat o amprenta in lume prin ceea ce fac, sa faca ceva cu adevarat maret, solid, durabil in timp.
 
TAUR
 
Pentru Taur, Pluto s-a intalat in casa a 9-a, a evolutiei, emanciparii, depasirii granitelor (si la propriu si la figurat), cresterii spirituale, idealurilor.
Daca pana acum, Taurii au fost imbolditi pe la spate de Pluto, sa faca bani si sa-si asigure un confort material durabil, de acum, ei vor fi orientati spre evolutie si dezvoltarea capacitatilor intelectuale. De acum, Taurii se pun pe treaba, in sensul urmarii unor idealuri aflate mai presus de castigul material.
 
Acum devine important eu-l superior, fiinta interioara, spirituala, din ei. Nu mai contorizeaza reusitele prin bani, ci prin satisfactia interioara si recunoasterea in lume. Nu le mai este suficient sa se ocupe de siguranta lor materiala, de satisfactiile de natura bazala, ci sunt incurajati sa se focuseze pe visele lor, care pana acum au fost anesteziate.
 
Vor face studii suplimentare, vor dori diplome, adica vor alerga dupa confirmarea si atestarea calitatilor si cunostintelor pe care le acumuleaza.
Daca Taurii inteleg si primesc acest mesaj plutonian, urmatorii 16 ani ii pot marca puternic, schimbandu-le o mare parte din crezuri, conceptii, credinte. Multi Tauri vor incepe sa creada si in lucruri mai putin palpabile, care tin de subconstient, de spiritual, de esoteric. Sunt indemnati sa o faca!
 
GEMENI
 
Pentru Gemeni, Pluto activeaza casa a 8-a, a banilor altora, bunurilor in comun cu partenerii (de viata sau de afaceri), misterelor si deslusirii lor, lucrurilor ascunse, mortii si renasterii, regenerarii si transformarilor profunde, sexului si tabu-urilor.
 
Prin urmare, Gemenii incep sa se preocupe de confortul lor material, gasind surse de castig acolo unde pana acum nici nu s-au gandit ca ar putea exista. Pot castiga prin intermediul altora, in sensul ca pot exista oameni in jurul lor, care le vand ponturi, le faciliteaza diverse afaceri, sau doar vad talente in ei, pe care ei nu le-au constientizat.
 
De asemenea, este posibil sa primeasca tot felul de plocoane (cadouri, mosteniri, sponsorizari, etc).
Un alt aspect este acela al dorintei de siguranta. Gemenii vor sa-si asigure toate bunurile si veniturile. De aceea, este posibil ca in urmatorii ani, sa fie foarte prudenti cand fac imprumuturi, sau sa incheie tot felul de polite de asigurare, ori sa gaseasca metode prin care sa-si conserve resursele.
 
Nu este de neglijat nici cealalata dimensiune a lui Pluto in casa a 8-a, aceea a transformarilor interioare. Sa nu uitam ca aceasta casa este exact casa Scorpionului, adica a lui Pluto. Asadar, Pluto este in largul lui acolo si isi doreste sa investigheze, sa sape adanc in subconstient , in emotii si in suflet, pentru a gasi noi resorturi in fiinta lor.
 
Multi Gemeni se vor focusa, mult mai mult decat au facut-o pana acum, pe intelegerea propriilor emotii, a propriului psihic, a interiorului sub toate aspectele. Pentru asta vor cauta tot felul de instrumente care sa-i ajute. In zona esotericului, ocultului, psihologiei,etc.
 
RAC
 
Pluto ii introduce pe Raci in lumea transformarilor legate de relatia cu ceilalti. Sunt activate principii ca: "eu si partenerul" , "eu in relatie cu lumea", "imaginea mea in lume"...
Asadar, Racii vor trece prin etape , uneori drastice, de transformare a atitudinii in raport cu ceilalti, de reconfigurare a comportamentului si a modului de a aborda parteneriatele, de reconstructie interioara, pornind de la feed-back-ul primit de la cei din jur.
 
Daca pana acum au acceptat deseori sa fie catalogati gresit, au trecut peste tensiuni, neintelegeri si  interpretari eronate ale atitudinii lor, in urmatorii ani, isi vor reconsidera complet principiile, valorile si modul de colaborare/asociere/convietuire.
 
Poate fi vorba, atat despre parteneriate de afaceri/profesionale, cat si despre relatii conjugale. Ei simt ca trebuie sa schimbe ceva in aceasta zona. Si o vor face, la momentul potrivit.
Sigur ca unii Raci  vor apasa pedala de acceleratie chiar anul acesta (daca sunt nascuti chiar in primul grad de Rac), altii peste doi ani si tot asa...
 
Trebuie, insa, sa amintesc ca aceste schimbari nu au nici in clin nici in maneca cu schimbarile bruste, peste noapte (acestea intra in incidenta lui Uranus, care rastoarna situatiile), ci sunt lente si se intind pe perioade lungi in timp (de la un an la cativa ani).
 
Asadar, trebuie inteles faptul ca , nu vom vedea dintr-o data niste Raci altfel, complet schimbati, dar ne vom da seama dupa cativa ani, ca acesti nativi nu mai seamana cu cei pe care i-am cunoscut. Si nu e cazul sa ne speriem, nu inseamna ca vor deveni fara scrupule, sau ca vor "parjoli totul in cale". Inseamna doar ca ei sunt obligati sa-si redefineasca valorile interioare legat de modul de relationare. Sunt "fortati " sa afle ce vor cu adevarat, iar acolo unde doar se complaceau, sa renunte sau sa schimbe pozitia lor.
 
Pluto in Capricorn, in casa parteneriatelor, testeaza , uneori drastic, soliditatea relatiilor in care sunt implicati Racii. Probeaza seriozitatea, d,urabilitatea, fair-play-ul. Iar acele casnicii care nu trec testul, probabil ca se vor destrama, la un moment dat pe parcursul celor 16 ani.
Sau, acele parteneriate/asocieri care s-au format pe baze neautentice, sau pe interese,. sau pe nesinceritate, vor avea aceeasi soarta. Pentru ca Racii nu mai sunt dispusi sa accepte jumatati de masura.
 
LEU
 
Leii il vor gazdui pe Pluto in casa a 6-a a astrogramei generale, cunoscuta drept casa sanatatii, muncii de zi cu zi, subalternilor, serviciilor, altruismului.
Sigur ca multi astrologi le-au prognozat deja leilor, boli greu de diagnosticat, de vindecat sau de inteles. Si poate fi adevarat intr-o oarecare masura. Dar sa nu uitam ca Pluto reprezinta "vointa divina", iar eu as pune intr-o lumina diferita aceasta ipoteza.
 
As spune ca pot exista, intr-adevar, diverse probleme de sanatate, dar acestea vor avea un scop, vor incerca sa ne atraga atentia asupra greselilor pe care le facem in mod persistent. Pluton ne obliga sa ne transformam , sa renuntam la obiceiuri vicioase, sa schimbam din temelii  un comportament autoabuziv.
 
Cu alte cuvinte, daca apare o afectiune, este numai pentru ca am neglijat, pana in acel moment, sanatatea propriului organism. Este modalitatea lui Pluto de a avertiza ca ceva este in neregula si trebuie schimbat.
Fiind vorba despre casa a 6-a, transformarile vizeaza igiena alimentara, grija fata de corp, dieta, si, in general, stilul de viata. Probabil ca multi lei (cei mai evoluati) vor schimba esential acest domeniu de viata (vor manca mai sanatos, se vor odihni mai mult, isi vor trata corpul cu mai multa dragoste), chiar inainte sa li se intample ceva. Altii...vor astepta semnalul lui Pluto... Acestia ar putea incerca cu succes terapii alternative.
 
Zonele sensibile sunt oasele, articulatiile (genunchii in special), pielea, dintii.
 
Pe de alta parte, Leii devin mult mai focusati pe scopurile lor profesionale, mult mai harnici, mai ambitiosi si mai consecventi. Unii vor fi si mai dominatori pana acum (mai ales daca sunt sefi), pentru ca vor sa aiba totul sub control.
 
FECIOARA
 
Pentru Fecioare, Pluto se instaleaza confortabil in zona iubirii, creativitatii , bucuriei de viata si copiilor, adica in casa a 5-a a horoscopului lor general.
 
Fiind un semn prieten al Capricornului, Fecioara primeste influxuri pozitive de la Pluto, in sensul ca ii confera mai multa senzualitate, profunzime a sentimentelor, magnetism, dar si ceva mai multa posesivitate si simtul proprietatii in privinta copilului sau iubitului/iubitei.
 
Pluto in casa a 5-a poate sa creasca si fertilitatea, asa ca multe Fecioare au mai mari sanse sa conceapa un copil. Mai ales acele Fecioare care pana acum nu au reusit, au sansa sa descopere o metoda de tratament care sa functioneze.
 
Ar mai trebui spus ca Pluto tinde sa ia lucrurile mult prea in serios, mai ales cand e in Capricorn.
Si este posibil ca Fecioarele, si asa destul de serioase si incordate, sa uite sa se bucure de viata, fie de teama ca ar putea pierde ceea ce au in prezent, fie din cauza ca niciodata nu li se pare destul ceea ce au in viata lor.
 
BALANTA
 
Balanta tocmai i-a deschis lui Pluto, usa casei , la propriu. Pentru ca el va locui pentru 12 ani in casa casei, locuintei, familiei, trecutului, amintirilor, subconstientului.
Balanta nu se numara printre "prietenii" Capricornului, cele doua zodii aflandu-se in careu una fata de cealalta. Ceea ce inseamna, ca Pluto le va sta uneori  ca un ghimpe in coasta , acestor nativi.
 
Care poate fi cursul evenimentelor? Pai, in primul rand, Pluton in casa a 4-a ne duce imediat cu gandul la unele evenimente legate de parinti sau vesti neplacute dinspre acestia.  Unii pot intra in conflicte si tensiuni de lunga durata cu parintii.
 
Pot fi si dificultati legate de casa, locuinta, patrimonii, dar putem observa si  ambitia neclintita a unora de a se fixa undeva, de a se pune la adapost, de a-si obtine un anume nivel de siguranta si securitate. Multe Balante, care pana acum nu s-au preocupat sa aiba o casa sau sa investeasca in bunuri durabile si valoroase, in urmatorii ani o vor face.
 
De asemenea, Pluto aici ne vorbeste si despre o introspectie, uneori dureroasa, legata de amintiri, de rani emotionale, de copilarie si relatia cu parintii. Acesti nativi se vor intreba, nu de putine ori : " de unde mi se trage cutare lucru?"...
 
SCORPION
 
Scorpionul il gazduieste pe Pluto in casa a 3-a, casa studiilor, a comunicarii, schimburilor de informatie, calatoriilor scurte, relatiilor de rudenie (frati, surori), a mentalului.
 
Prin urmare, acesti nativi vor fi mult mai selectivi in ce priveste alegerea anturajului apropiat, mult mai posesivi cu fratii/surorile, mult mai determinati sa studieze si sa-si imbogateasca cunostintele.
Pluto, in zona studiilor, ii incurajeaza pe Scorpioni sa cerceteze si sa studieze foarte mult, in zona esotericului, ocultului, stiintelor care se ocupa de subcontient, de psihic, sau de finante. Ei vor dori sa afle cat mai mult , sa cunoasca oameni care ii pot ghida in acest gen de cunoastere, sa citeasca tot soiul de carti care trateaza segmentele de mai sus sau sa mearga la cursuri care abordeaza transformarea personala, evolutia spirituala, etc.
 
Vor cauta sa invete tot felul de instrumente noi (sau sa le descopere in ei), care sa ii ajute sa se emancipeze, sa creasca , atat spiritual, cat si profesional/financiar.
Acumuleaza foarte multa informatie, necesara in acest sens.
Desigur, ei trebuie sa-si tempereze tentatia de a-i controla si manipula pe cei din jur, pentru a-si atinge scopurile.
 
SAGETATOR
 
Sagetatorii cei idealisti, care nu pun mare pret pe bani si pe acumulare de bunuri materiale, de data aceasta isi schimba optiunile si mentalitatea. Vor dori sa faca tot mai multi bani, sa-i investeasca (de data aceasta calculand riscurile), sa-i inmulteasca si chiar sa-i economiseasca .
 
Pentru multi ani de acum incolo (cu un varf de 1-2 ani, pe parcursul tranzitului plutonian prin Capricorn), Sagetatorii vor pune pret pe bani, mai mult decat au facut-o vreodata in viata lor.
Chiar daca vor munci mai mult si vor acumula incetul cu incetul, sunt dispusi sa investeasca efort si energie, pentru a contrui ceva solid si de durata.
 
Multi Sagetatori s-ar putea reorienta profesional, mai ales daca nu sunt multumiti de veniturile pe care le au acum. Vor cauta o sursa stabila de venit, cu posibilitati de crestere constinua. Sau vor pune pe picioare o afacere noua, in care sa-si puna toate cunostintele, talentele si aptitudinile, dobandite pana acum.
 
CAPRICORN
 
Pluto isi va excercita presiunea in primul rand asupra Capricornilor, a caror zodie o strabate pentru o lunga perioada (aprox. 16 ani). Sigur ca in perioada in care Pluto va intalni Soarele acestor nativi  va fi bogata in revelatii, transformari interioare, schimbari semnificative ale crezurilor, atitudinii..
 
Pentru unii Capricorni (mai evoluati spiritual), toate aceste transformari vor parea firesti, pentru ca ei sunt deja familiarizati cu valorile spiritului si inteleg necesitatea de a transforma ceva in interiorul lor.
 
Pentru altii, insa (mai pragmatici si mai atrasi de planul material), transformarile pot fi dure, greu de dus, de inteles si de gestionat. Asa cum se intampla deseori in viata, cand nu intelegem singuri ca suntem la rascruce si trebuie sa alegem drumul, cand nu suntem in acord cu sufletul nostru, cand rupem legatura cu fiinta divina, atunci vin in viata noastra evenimente neplacute, cu scopul de a ne trezi spiritul.
 
De regula, evenimentele provocate de Pluto nu pot fi anticipate, nici gestionate si nici oprite. Au un iz de fatalitate, de implacabil (o boala grava, pierderea cuiva drag, caderea din functie si popularitate, etc). Prin urmare , Capricornii sunt inivitati sa se intoarca spre ei insisi, spre eul interior, spre spirit. Iar in acest caz, vor avea in Pluto un aliat.
 
VARSATOR
 
Pentru Varsatori, Pluto se plaseaza intr-o zona considerata obscura in Astrologie (casa a 12-a), nu pentru ca este una fatalista (asa cum ar crede unii) , ci pentru ca potentialul ei este mai greu de accesat.
 
Aceasta zona este responsabila de cele mai profunde si, uneori, dureroase trairi interioare, de izolare, evolutie spirituala si apropiere de Divinitate, prin lectiile de invatat. Este o casa a introspectiei, autoanalizei si a vietii traite departe de ochii lumii.
Prin urmare, pentru acesti nativi, urmeaza transformari la nivel de constiinta, la nivelul relatiei cu scanteia divina din ei si a crezurilor profunde. Probabil ca vor fi pusi, deseori, in situatia de a ajuta, de a se implica in activitati caritabile, altruiste. Vor cauta insistent raspunsuri la intrebari existentiale despre cine sunt si incotro se indreapta.
 
Ar fi bine sa acorde o atentie sporita sanatatii, mai ales daca se stiu cu probleme mai vechi, tratate necorespunzator. Zonele nevralgice sunt : pielea, oasele, articulatiile (in special genunchii).
 
PESTI
 
Pluto va locui casa a 11-a a Pestilor, numita si casa prietenilor, aspiratiilor, proiectelor, sponsorilor si sustinatorilor. Este o zona care tine de public si de rolul jucat in societate.
Pluto situat aici le confera Pestilor magnetism, "priza la public", capacitatea de a-i determina pe cei din jur sa-i urmeze, sa li se alieze in priectele lor. Astfel, vor avea parte de sustinatori puternici care pledeaza pentru ideile lor.
 
Urmeaza ani de reconstructie si reconsiderare a aspiratiilor. Acum Pestii vor dori sa faca ceva cu adevarat maret, care sa faca o diferenta in lume,  sa "salveze lumea" (sau macar o mica parte din ea), asa cum le sta lor bine.
 
Daca pana acum au acceptat cu usurinta locul doi , acum se vor erija in lideri, pentru ca vor avea un cuvant greu de spus in comunitatile din care fac parte. Este posibil sa-si construiasca un mesaj coerent , cu care sa inspire multi oameni sa li se alature in demersurile transformatoare. Si aici ma refer la schimbarea crezurilor spirituale , a conceptiilor despre viata si lume.
 
Poate nu toti Pestii se vor implica in activitati sociale de anvergura, dar macar in cercul de prieteni si tot vor avea ceva de transmis si de dat mai departe. Ceva ce ajuta la ridicarea nivelului de constiinta al celor cu care interactioneaza. Se transforma pe ei si ii transforma pe ceilalti.
 
Nicoleta Svârlefus
 


Astro Shop

Cele mai noi articole