Pisica aducatoare de bani

Autor: Nicoleta - joi, 28 mai 2009, 11272 vizualizari
Pisica aducatoare de bani

Maneki Neko  este o statueta  ce reprezintă o pisica  îndragita si colectionata de japonezi de câteva sute de ani.

Legenda spune ca intr-un templu din Tokio  traia un calugar, care avea un pisoias pe nume Tama.
Într-o zi, pe când se întorcea de la vânatoare, seniorul Hikone a fost prins de o ploaie torentiala si s-a adapostit sub un copac mare din fata templului. Privind spre poarta templului vazu, cu uimire, ca un pisoias ii tot facea semn cu labuta sa pofteasca inauntru, pana cand acesta, intrigat, a dat curs indemnului.

In urma sa copacul a cazut, lovit de trasnet. Seniorul Hikone si-a dat seama ca motanul îi salvase viata si in semn de recunostinta, l-a numit protector al templului. Maneki Neko, deci a fost inventat în onoarea pisoiului Tama.
Adeptii moderni considera ca Maneki Neko trebuie sa tina în labuta monede sau sa îi atârne monede în dinti, ca sa aduca neaparat avere.

Uimitor e faptul ca , din ce in ce mai des, observam in vitrinele magazinelor unul sau doi pisoi de acest gen, care netulburati, ca un perpetuum mobile te invita in magazin.

Multe sunt marturiile vanzatorilor si ale patronilor care afirma ca statueta isi atinge scopul in cele mai multe din situatii: numarul cumparatorilor creste!

"La vremuri de criza se aplica solutii de criza!"

Nicoleta Bertea

nicoleta.bertea@astrocafe.ro

 Astro Shop

Cele mai noi articole