Perioada karmica! Cuadratura Saturn- Pluto!

Autor: Nicoleta - luni, 01 martie 2010, 5107 vizualizari
Perioada karmica! Cuadratura Saturn- Pluto!


In urma cu ceva vreme, mi-am zis: ia sa ma uit eu putin pe astrograma mea sa vad ce se mai intampla, ce lectii am de invatat in aceasta perioada. Recunosc ca acest impuls l-am avut incepand chiar cu sfarsitul lui 2009, cand, tot stand de vorba cu cei din jur, am observat similitudini in emotii, vise si, de ce nu, in intamplari cotidiene.

Zis si facut. Arunc o privire pe astrograma, ma uit la tranzitele planetelor si, brusc, m-a cuprins un sentiment de panica, insotit de o mare dorinta de a evada din viata mea. Asta dupa ce observasem ce faceau Pluto si Saturn, in transit, cu planetele aflate deja pe harta mea natala. Dupa o indelunga cugetare, mi-am zis sa cer si sfatul expertilor. Motiv pentru care am apelat la cele doua prietene ale mele, astrologi, care “au facut lumina” in ceata nefericirii mele. Concluzia: perioada de transformare.

Mult mai linistita si cu dorinta de munca sustinuta cu propria-mi persoana, am purces la cercetare. Asa se face ca am citit mult despre Pluto si despre Saturn. Impartasesc cu voi concluziile la care am ajuns:

Pluto, in mitologia greaca Hades, este stapanul tuturor celor aflate sub pamant, a mortilor, a minereurilor, a resurselor pamantului. Este extraordinar de puternic si de viril. Asta pentru ca la nivel de individ, Pluto este responsabil si de sexualitatea noastra a fiecaruia dar si de Umbra: toate sentimentele reprimate, toate tristetile ascunse undeva in subconstient, toate trairile interioare nemanifestate, toate impulsurile sexuale inabusite sau traite fara discernamant, mai precis pentru tot ce subconstientul nostru a acumulat inca din frageda copilarie ca experiente emotionale. Supravegheaza cu fermitate transformarile interioare.

Saturn, pe de alta parte, in mitologie, este tatal lui Pluto, cel care avea obiceiul de a-si manca pruncii, de frica sa nu-si piarda suprematia. A fost invins de catre unul dintre fiii sai, nimeni altul decat Jupiter. Saturn, sau Cronos, este responsabil cu timpul. In astrologie este cunoscut ca “Lord of Karma”. Este cel care, cu sarguinta unui batran intelept, aflat in Univers inca de la inceputurile lui, tine evidenta faptelor tuturor oamenilor. Cu toate acestea, el nu da verdicte: bine sau rau. Insa, periodic, ne trimite inapoi in trecut, e adevarat ca mental, si ne pune in situatii in care sa observam  ceva care am fi putut face mai bine, atat pentru noi cat si pentru ceilalti.

Asadar, aceste doua planete minunate, se afla inca din toamna anului trecut intr-o relatie, hai sa-i zicem tensionata, nu dusmani, dar  par a se certa, cu argumente pro si contra. In astrologie se numeste “relatie de cuadratura”.

Pluto se afla in Capricorn
, zodie in care isi are domiciliul Saturn, o zodie  “pamanteana”, predispusa realizarii unor structuri de rezistenta la nivel de individ, dar si de societate.

Pe de alta parte, Saturn se afla in Balanta, zodie a Dreptatii Divine, a Judecatii Drepte, a sentimentelor nobile.
Acum, pentru ca am descoperit cele patru elemente de baza, planetele si zodiile in care ele se afla in acest moment, am o imagine de ansamblu. Indiferent de casele in care acestea se manifesta in astrograma fiecaruia dintre noi, e limpede ca traim o perioada de “ardere a karmei”, de transformare a evenimentelor din trecut, a emotiilor distructive, a ideilor gresite. Saturn, aflat si intr-o miscare aparent retrograda, ne aduce in actualitate, sub diverse forme, acele momente din viata noastra in care am calcat stramb, acele emotii pe care le-am trait in interiorul nostru si au dus la un dezechilibru in fiinta noastra sau la distrugerea unor relatii. Saturn este drept si echitabil. El spune asa: ai gresit asta, ai de facut asta. Limpede si clar, si nu accepta jumatati de masura. Mai precis: daca cineva ti-a dat la un moment dat 3 paini si un peste, acum tu trebuie sa-i dai inapoi cinci pesti si o paine. Si astfel, se produce echilibrul de care Saturn este responsabil. Principiul sau de baza este: totul se plateste!

Pluto ne ajuta ca, o data ce am descoperit “materialul” emotional, sa-l transformam, sa-l curatam, sa-l ardem, sa-l topim ca pe un minereu, sa-i dam o alta forma si alta consistenta.  Cu ajutorul lui Pluto putem patrunde mai intens in nevoia noastra de a intelege sexualitatea, partile noastre intunecate. Si ne ajuta sa le infruntam cu aceeasi fermitate cu care si el, la randul lui, si –a invins frica fata de propriul tata. Principiul sau de baza este: nimic nu se pierde, totul se transforma! Suna interesant, cel putin, daca nu chiar frumos.

Dar cum se manifesta toate acestea in viata fiecaruia?
Am descoperit diverse modalitati: ne reintalnim cu persoane pe care nu le-am mai vazut de ani de zile, dar fata de care avem o datorie, daca nu materiala, sigur una morala sau emotionala. Avem astfel ocazia sa oferim iertare sau sa primim iertarea lor. Sfatul meu este sa faceti ambele gesturi: de a oferi si de a primi.

Se mai intampla sa rupem brusc relatii cu oamenii cu care am impartasit aceleasi cautari de sine, oameni in care am investit timp si suflet, sau oameni care ne-au indrumat, ne-au fost calauzitori. Putem trai in atare situatii sentimente de regret si de durere. Si in aceste cazuri iertarea este cea care face minuni, si transforma toate trairile noastre intr-un material bun de construit alte relatii.

Avem vise foarte intense si pline de simboluri. Putem sa visam evenimente si persoane din trecut care la randul lor au insemnat ceva pentru noi. E bine sa ne uitam ce emotii ne-au trezit acestea, in ce fel ne-au afectat cursul vietii. Persoanele dragi, care au trecut in lumea celor drepti, ne pot face “vizite” in somn. Sau ne apar in minte atunci cand ne asteptam mai putin, iar imaginea lor si amintirea prezentei lor ne induioseaza. E momentul sa le cerem iertare si sa le oferim iertarea de care si ei au atata nevoie. E bine sa ne scriem visele si, din cand in cand, sa le citim, sa vedem ce mesaje ascunse, revelatoare, ne ofera.
Si nu in ultimul rand, traim acelasi tip de experiente ca in trecut, doar ca pe o perioada mai scurta de timp. Aceasta este o provocare foarte mare. Pentru ca intr-o fractiune de secunda recunoastem similitudinea situatiilor, ne amintim brusc cum am actionat in trecut si suntem “invitati” sa actionam in sens contrar, in sensul iertarii si al iubirii.

E bine ca in aceasta perioada sa ne facem o analiza a vietii (cu luciditatea unui chirurg care se afla in sala de operatii), a momentelor pe care le-am trait, a experientelor care ne-au marcat, a emotiilor care au nascut in noi. Sa le infruntam fara frica, cu fermitate si cu o dorinta profunda de transformare a noastra. E o perioada in care evenimentele exterioare ne determina sa ne uitam in interiorul nostru. Faptul ca banii tind sa fuga de la noi, ca telefonul suna in continuu si am vrea sa-l inchidem sau, dimpotriva, nu suna deloc, ca vremea este asa cum e, ca televizorul nu mai prezinta interes, etc, este un semn ca e nevoie sa ne indreptam atentia spre interiorul nostru.

Ca o concluzie, as spune ca Universul ne creeaza toate conditiile sa ne dezvoltam ca indivizi, sa ne descoperim latura ascunsa in subconstient. Planetele ne transmit mesaje de transformare si de reconstructie pe noi fundamente, cu noi structuri, mai rezistente, mai clare, intelepte, drepte si in conformitate cu Legile Universale.

Andreea Talmazan

andreea.talmazan@astrocafe.roAstro Shop

Cele mai noi articole