Parapsiholog / clarvazator

Autor: Nicoleta - marti, 03 martie 2009, 9502 vizualizari

In Romania, notiunea de parapsiholog este putin cunoscuta publicului larg si supusa unei confuzii generale. Se pune semn de egalitate intre cel care studiaza fenomenologia paranormala- PARAPSIHOLOGUL - si cel care poate accesa ESP (extrasensory perception), adica - CEL INZESTRAT cu perceptie extrasenzoriala.
 
Studiez de mai bine de 8 ani acest domeniu, iar in urma cu un an am reusit sa o fac intr-un cadru organizat, respectiv o institutie specializata in terapii holistice din Londra. Am ales sa va impartasesc si voua cate ceva din ceea ce asimilez, in speranta ca, in timp, cititorii vor capata o alta deschidere in ceea ce priveste acest segment de viata atat de controversat momentan. Iata ce spune doctorul Milan Ruzl, figura marcanta in domeniul Parapsihologiei:
‘’cred ca fiecare om poseda capacitati extrasenzoriale latente, insa, problema consta in a pune la punct o metoda care sa permita ca aceste sa fie exploatate in mod constient’’.
 
Pentru ca tot am vorbit despre ESP , haideti sa le si enumeram:
 
- telepatia = transmiterea unor mesaje prin intermediul gandurilor.
- precognitia = accesarea unor informatii din viitor.
- postcognitia sau retrocognitia = accesarea unor informatii din trecut.
- psihometria = capacitatea de a accesa informatii prin intermediul fotografiei sau obiectelor.
- clarviziunea = capacitatea de a "vedea" evenimente. Independent de repere spatio-temporale.
- clarauditia = capacitatea de a "auzi" informatii, independent de repere spatio-temporale.
 
Dintre capacitatile paranormale studiate, as mai aminti:

-telekinezia (mutarea obiectului prin puterea gandului), pirokinezia (capacitatea de a controla voluntar focul si caldura/ combustia spontana), decorporalizarile si capacitatile mediumice. Sigur, aceasta este o prezentare sumara, dar elocventa a ceea ce se afla in spatele a ceea ce numim paranormal la nivel de constiinta individuala.

Alina Neagu (profiler.alina@yahoo.com)

Imagine: Francesco Marino / FreeDigitalPhotos.netAstro Shop

Cele mai noi articole