Opozitia Marte- Pluto. Un aspect dur si intens care ne obliga sa fim noi insine. Iulie 2015

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 15 iulie 2015, 2971 vizualizari
Opozitia Marte- Pluto. Un aspect dur si intens care ne obliga sa fim noi insine. Iulie 2015

Este un aspect dintre cele mai dure, pentru că provoacă confruntări, în sine, fără a exista anumite motive sau pretexte, probabil şi pentru că Marte este în cădere, iar Pluton – este cel sub influenţa căruia se află Marte prin domiciliu tradiţional Scorpionul - se află în recepţie mutuală cu Saturn retrograd din semnul Scorpionului. Acest aspect este foarte intens, el se repetă cu o frecvenţă de doi ani, teoretic fiind destul de frecvent, diferind doar nuanţele pe care le generează. În acest an, este ceva mai special, căci această implicare a lui Saturn, prin efect de ricoşeu, nu se va mai repeta atât de repede.

Să începem cu Saturn, căci el este cel care dă ton acestui aspect. El se află, la momentul formării opoziţiei, în casa a XII a, în conjuncţie cu Fortuna, în septil cu Nodul Nord, în sesquicuadratură cu Marte şi Mercur dar şi cu Vesta, pe PM Ceres Lilith şi în opoziţie cu PM dintre Vesta şi conjuncţia multiplă Lună, Mercur, Marte. Aceste aspecte multiple dau o densitate specială influenţei saturniene, care provoacă energia necesară tensiunii generate de aspectul de opoziţie Marte Pluton. Toate aspectele au un element comun, este nevoie să fie trăite, înţelese, acceptate şi rezolvate, este ca un fel de cruce ce este necesar să o purtăm cu un efort maxim, poate supraomenesc, evident nu imposibil de realizat. Prima condiţie este aceea de a înţelege tot ceea ce am refuzat să transformăm, să schimbăm de câţiva ani încoace. Iar pentru aceasta este nevoie să vedem ce ne-a împiedicat să facem această schimbare, să vedem unde şi în ce a constat confruntarea. Este ca şi cum ar trebui să luminăm colţurile întunecoase în care ne este frică să privim pentru că suntem siguri că ne pândeşte ceva sau cineva. Aceste colţuri ascunse, care cu siguranţă că se află la şi în fiecare dintre noi, ne împiedică să avem perspectiva corectă a ceea ce va urma. Problema este că ceea ce va urma se va întâmpla oricum, diferenţa constă în felul în care noi primim ceste evenimente şi le pregătim concret şi constructiv.

Din acest punct de vedere, se poate spune că temelia profundă a realizărilor trecute dau putere şi susţin orice decizie luată de fiecare dintre noi, în această perioadă de criză; în acest fel vom înţelege ceea ce a fost cu adevărat valoros din tot ceea ce am făcut şi ce a fost de carton, superficial. Cumva rădăcinile puternice, sănătoase, vor da roade numai în anumite domenii şi acelea trebuie consolidate şi dezvoltate. În acest fel vom obţine perspectivă mult mai vastă a ceea ce ar trebui şi suntem capabili să facem.

Pe cerul astrologic, se formează o configuraţie extrem de interesantă, un soi de Aripi, doar că ele sunt orientate parcă pentru a ne împinge într-o direcţie precisă, ca un fel de lansare la punct fix, având atât o conotaţie karmică cât şi una obligatoriu de trăit.

Cele karmice au mai multe variante: acţiuni prin care ne-am folosit Liberul arbitru şi am generat pierderi de toate tipurile – materiale, energetice sau blocaje în mediul înconjurător – apoi am folosit, manipulat, utilizat informaţii care ne erau oarecum interzise, am emis idei şi am folosit gândurile pentru proiecţii distructive, blocante, ne-au utilizat cunoşterea şi capacitatea de investigare personală pentru a genera situaţii lipsite de subiectivitate. Toate acestea ne determină acum să fie necesar să înţelegem prin trăire, câteodată destul de dură, a unor situaţii prin care să transformăm şi să reparăm toate aceste neajunsuri; primul pas ar fi acela al utilizării tuturor resurselor personale tocmai pentru a fi noi înşine, doar din această poziţie putem repara corect şi eficient tot ceea ce am deranjat. Cred că prima chestie pe care ar trebui să o facem, este aceea de ne folosi abilitatea de a descoperi în fiecare experienţă un sens transcendent, de a pătrunde prin aparenţe, de a percepe ritmul Vieţii, ceea ce evident va aduce o nouă stare de conştiinţă. În acest fel se vor revela fiecăruia noi potenţialităţi, mesajul profund fiind unul al încrederii = credinţă. Omul poate trăi cu adevărat doar ceea ce crede, în mod profund că poate experimenta, ceea ce evident deschide larg uşa către afluxul energiilor spirituale.

Venus se află în grad anaretic în semnul Leului, este foarte posibil ca din acest motiv – adică obligativitatea de a descoperi potenţialitatea creativă din noi – să ne fie destul de dificil să ne mulăm pe blocajele financiare ale acestei perioade.

Pe de altă parte această perioadă aduce fiecăruia dintre noi evenimente, situaţii, acţiuni, tensiuni, blocaje şi oportunităţi, necesare numai pentru a ne atinge menirea şi pentru a împlini destinul personal. Avem nevoia de a planifica, de a avea măcar o siguranţă relativă, mai ales pentru că în acest moment nu înţelegem ritmurile sociale, dar nici cele planetare.

De aceea tensiunea generată de această opoziţie este extrem de radicală, mai ales pentru că ne obligă să fim noi înşine, restul, adică imaginea de suprafaţă, va fi complet demolată.

Albert Einstein a afirmat: “Nicio problemă nu poate fi soluţionată de la acelaşi nivel de conştiinţă care a generat-o. Trebuie să dobândim o nouă perspectivă asupra lumii.” Teoriile elaborate de Albert Einstein, câştigător al Premiului Nobel, au schimbat radical înţelegerea asupra Universului şi a funcţionării acestuia; iar noi nutrim convingerea că aceste cuvinte izvorăsc din propria-i experienţă şi i-au reflectat crezul, în procesul de explorare a ştiinţei şi a vieţii înseşi. El ne-a oferit o pildă vie, a învăţăturilor care pot fi culese din contemplarea naturii, în vederea dobândirii unei înţelegeri mai profunde a vieţii şi a tuturor aspectelor sale; precum şi din urmarea consecventă a firului logic al ideilor, până la capăt, înainte de transpunerea lor în fapt, în lumea exterioară.

Atunci când aplicăm acest citat, propriilor noastre vieţi, noi constatăm că nici nu putem crea abundenţă, dacă rămânem pe un nivel de conştiinţă al lipsei, sărăciei, strâmtorării; nici nu ne putem asuma puterea personală, în propria existenţă, dacă ne identificăm cu rolul de victimă. Situaţiile generate de mânie ori teamă au puţine şanse de soluţionare şi de transmutare într-o stare de pace şi încredere, dacă una dintre persoanele implicate nu realizează această posibilitate şi nu acţionează în virtutea ei. Trebuie să găsim căile de a transcende înţelegerea noastră mărginită, cu scopul de a surprinde imaginea de ansamblu. O modalitate eficientă, în acest scop, constă în elevarea unghiului de vedere, pentru a contempla situaţia dintr-un alt punct de vedere şi, în cazul ideal, din perspectiva tuturor celor implicaţi. Deşi nu putem cunoaşte, în profunzime, motivaţiile unei alte persoane, dacă ne străduim să le întrezărim, atunci ne deschidem, noi înşine, faţă de multiple posibilităţi şi câştigăm o viziune extinsă. Această atitudine este suficientă pentru a ne transmuta simţămintele, din mânie, în compasiune şi în dorinţa de a găsi o soluţie pozitivă, în favoarea tuturor celor implicaţi.

Odată ce ne vom fi deschis mintea, faţă de posibilităţi mai ample, noi ne putem conecta la propriul Sine Superior - un izvor nesecat de soluţii inspirate. Din lăuntrul lăcaşului sacru la păcii, situat în centrul fiinţei noastre, noi ne putem distanţa de vârtejul emoţiilor, pentru a ne conecta la înţelepciunea intuitivă pe care ne-o conferă înţelegerea cauzelor subiacente, precum şi la inspiraţia, atât de necesară, în purtarea paşilor într-o nouă direcţie. Albert Einstein ne-a arătat amploarea impactului exercitat prin elevarea nivelului de conştiinţă şi prin luarea în considerare a tuturor posibilităţilor. Madysin Taylor

Astrolog Gabriela Apostol

Citeste mai multe despre Previziuni pentru 15 iulie 2015 - Previziuni zilnice - Mirabilys Magazin pe pagina www.mirabilys-magazin.roAstro Shop

Cele mai noi articole