Omul modern preferă să fie păcălit

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 10 mai 2023, 1606 vizualizari

Omul modern preferă să fie păcălit cu singura condiție ca păcăleala să îi ofere un avantaj, un beneficiu care să îl facă să creadă că este în câștig. Acesta este motivul pentru care în relațiile de cuplu, omul modern preferă iluzia în detrimentul cunoașterii partenerului, neinteresându-l nevoile autentice ale celuilalt ci doar să știe că totul este "bine" între ei.  

Acesta este motivul pentru care la locul de muncă, omul modern preferă iluzia că ceea ce face are sens, că este în serviciul umanității, chiar dacă la cele mai multe locuri de muncă ținta este doar profitul. Acesta este motivul pentru care omul modern pune botul la extraordinar, preferând extraordinarul în detrimentul ordinarului, deci preferând ceea ce nu trăiește în detrimentul a ceea ce cu adevărat trăiește. Să mai scriu și despre modul în care omul modern preferă să fie mințit de politicieni, de conducători, de oamenii care sunt puși să "împartă" dreptatea?

Și eu sunt om modern ca tine, considerăm că suntem atât de evoluați (și asta e o minciună pe care ne-o spunem) și nu observăm cine suntem cu adevărat, trecem peste nevoile noastre în detrimentul iluziilor care aduc "zero barat" și astfel devenim frustrați, cinici, sarcastici, pesimiști, negativiști și ne pierdem încrederea în noi și în ceilalțiÎn aceste zile este activă cheia 24 (Cheile Genelor), umbra ei fiind Dependența, darul fiind Inventivitatea și esența / Siddhiul fiind Liniștea. Cheia 24 este menită a rezolva misterele vieții însă dacă nu suntem conștienți și lucizi pentru a le percepe, devenim niște roboței incapabili să ne depășim programarea pe care tot noi ne-am creat-o pentru a ne proteja de exterior.

Astfel, ne creăm fortărețe mentale pentru a nu fi afectați de exterior și în acele fortărețe geniul nostru se ofilește, umanitatea noastră se ofilește. Nu mă crezi? Observă câți ofiliți găsești în lumea așa zis modernă, câți oameni incapabili să își deschidă mintea și inima față de exterior. Inventivitatea este un dar care ne ajută să ne adaptăm mintea la exterior, dependența fiind rezultatul neadaptării, închiderii continue în aceleași cercuri vicioase mentale.

Dacă vom continua să ne mințim și să continuăm să căutăm minciunile altora, extraordinarul lui "pește prăjit", ne vom trezi la un moment dat că tot ceea ce consideram că reprezintă stabilitate pentru noi, era de fapt o iluzie care nu ne-a hrănit vreodată ba din contră ne-a parazitat și ne-a supt până la ultimul strop de vitalitate.

Tu preferi și cauți minciuna pentru a îți confirma că fuga de Sine este calea potrivită?

Autor: Orlando Daniel Stoicescu  

----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 

Astro Shop

Cele mai noi articole