O parte mai blanda a Scorpionului: Milostiva Luna Noua din 11 noiembrie 2015

Autor: AstroCafe.ro - marti, 10 noiembrie 2015, 4035 vizualizari
O parte mai blanda a Scorpionului: Milostiva Luna Noua din 11 noiembrie 2015

Aceasta saptamana aduce cu sine o Luna Noua in Scorpion surprinzator de linistita.

Scorpionul este semnul ascunzisurilor, secretelor si a conexiunii profunde – majoritatea a ceea ce se intampla acum ar putea fi dincolo de suprafata. Luna Noua va avea loc in data de 11 noiembrie (19:47h ora Romaniei) si aduce cu ea posibilitatile pe care le aduce fiecare Luna Noua. Un nou ciclu lunar este un timp extraordinar pentru a planta seminte si pentru a ne recalibra constienta in directia binelui nostru suprem, devenind mai acordati la energiile aflate in desfasurare si conlucrand cu  energia Lunii Noi.

Jupiter va fi in sextil cu Luna si Soarele in acest moment, un aspect candid si bland, ce ne ajuta sa vedem abundenta si norocul in jurul nostru. Un aspect care este de mare ajutor pentru aceasta Luna Noua, care intra in conjunctie si cu Chiron, dandu-ne astfel acces la o parte de cunoastere a unui domeniu important din viata noastra, in care ne simtim blocati sau purtam inca o rana.

Luna Noua este intr-adevar asociata cu noile inceputuri, insa uneori incepem ceva nou numai pentru a da ochii cu un final sau o inchidere necesara. Aceasta Luna Noua poate revela anumite disconforturi subtile, iar cel mai bun lucru pe care il putem face este sa devenim niste observatori curiosi si sa permitem claritatii sa apara.

Aceasta Luna Noua ofera sansa de vindecare.

Scorpionul este de multe ori vazut/etichetat gresit, insa care este energia Scorpionului, cu adevarat? Este o energie a unui semn de apa si cred ca este destul de potrivita comparatia puterii sale cu cea a oceanului. Este puterea oceanului una de temut sau de respectat? Depinde pe cine intrebi asta si mai ales, daca stii cum sa inoti.

Daca ar trebui sa aleg un semn preferat, acesta ar fi Scorpionul de fiecare data, deoarece oricand as alege interesantul si provocarea, in defavoarea unei zile cuminti si obisnuite. Complexitatea Scorpionului poate fi vazuta in cele 3 simboluri folosite pentru a-l reprezenta: scorpionul, vulturul si pasarea Phoenix. Am vazut si surse care coreleaza simbolistica Scorpionului cu cea a paianjenului, sarpelui, soparlei si lupului – in total, 7 simboluri. Asadar, exista straturi evidente aici, cu teme precum descoperirea, solitudinea, puterea, pasiunea, moartea si da...transformarea.

Simt o puternica veneratie si teama totodata, luand in considerare mitologia pasarii Pheonix. Scorpionul este semnul magiei, iar Pheonixul este esenta magiei in sine. Pheonixul este in mod esential o pasare magica, suficient de puternica sa traiasca sute de ani, iar atunci cand simte ca sfarsitul ei se apropie, isi aduna lemne puternic aromate, din care isi construieste cuibul caruia ii va da foc, arzand odata cu el, transformandu-se in cenusa din care va renaste. Pheonixul imbalsameaza propria cenusa intr-un ou si il lasa pe altarul Zeului Soare, in cetatea Heliopolis. Alte versiuni ale mitului descriu pur si simplu moartea si apoi renasterea din cenusa.

Este usor sa ne simtim indragostiti de acest mit in vremuri intunecate, sa ne simtim inspirati de licarul posibilitatii unei renasteri totale. Insa avem noi cu adevarat dorinta de a urma calea Pheonixului, sa ardem de buna-voie tot ceea ce am fost? Ei bine, aici gasesc eu adevarata complexitate a Scorpioului si dorinta sa de a transcende. Pe de o parte, exista o formidabila putere in regenerare, iar Scorpionul tanjeste dupa aceasta putere. La un nivel de baza, Scorpionul are tendinta de a se agata. In esenta, este un semn fix, un semn care tanjeste dupa stabilitate, sinceritate, onestitate, transparenta, fiind capabil de o loialitate neconditionata si de nestramutat, un semn cu tendinte de gelozie si lacomie.

Atunci, cand suntem noi cei mai loiali noua insine? Suntem oare atunci cand ne tinem agatati de bucati din personalitatea noastra si cream un spatiu pentru noi insine, intr-o lume bazata pe acest adevar despre cine suntem noi? Sau poate atunci cand ne eliberam de nevoia noastra de a avea o identitate si ne abadonam complet in curentul transformational? Nu cred ca exista un singur raspuns, acela corect, ci totul depinde de scopul nostru in viata. Iar aceste saptamani, in care Mercur se afla in Scorpion (2-20 noiembrie), sunt un timp bun pentu a ne uita mai cu atentie si mai in profunzime, luand in consideratie ce inseamna toate acestea pentru noi, la nivel personal.

Cu ce nivel al Scorpionului ne identificam (daca acest lucru se intampla)?

Este Scorpionul supravietuitorul de otel al desertului, focusat pe protectie, solitudine, defensiva si control? Sau este in mod egal vulturul singuratic, care cara cu sine un simt al viziunii, puterii, comenzii sau transcendentei? Sau poate, de aceasta data, este Pheonixul cu care alegem sa lucram? Numai un inventar onest la nivel personal ne poate spune de ce avem nevoie cu adevarat. Scorpionul este intr-un fel amoral, in sensul in care acest semn apreciaza adevarul mai mult decat orice, indiferent cat de urat ar fi acesta. Ceea ce se simte ca fiind autentic, este pentru Scorpion corect.

Un profesor care m-a ajutat sa ajung la o mai profunda si inteleapta intelegere a trasaturilor mele de Scorpion este zeita hindusa Kali, care este cel mai adesea inteleasa gresit, asemeni Scorpionului. Adesea este numita Zeita Mortii, iar acest lucru este doar partial adevarat, in sensul in care aceasta traieste pe puternicul taram al energiilor mortii. Insa, mai mult decat moartea fizica, Zeita Kali reprezinta moartea ego-ului reprezentat ca fiind acel mod iluzoriu si centrat pe sine de a privi viata. Zeita Kali este cea care ofera cu compasiune eliberarea, purtand cu sine un sirag de cranii, nu pentru a ne speria, ci pentru a ne putea ajuta in identificarea cu corpul fizic, astfel incat sa ne amintim ca suntem mai mult decat carne si oase. Suntem spirit. Kali stie acest lucru si ea ne va elibera de orice sta in calea noastra si a adevaratei noastre contopiri cu unitatea.

Ce anume stii adanc in sufletul tau ca este momentul sa eliberezi? Cum arata pentru tine abandonul? Cum anume te poti elibera cu adevarat, astfel incat sa ai cu adevarat un episod de autoimputernicire?

Luna Noua ne ofera acest lucru, iar profunzimea puterii sale tine de noi, in functie de cat de mult suntem dispusi sa ne eliberam in aceste zile, de luna intunecata.

Autor: Emily Priceon 

Sursa: http://www.elephantjournal.com

Traducere: Alice Danila
Astro Shop

Cele mai noi articole