O buna comunicare incepe cu o buna ascultare

Autor: Nicoleta - duminica, 17 mai 2009, 12098 vizualizari
O buna comunicare incepe cu o buna ascultare

Unul dintre cele mai importante lucruri, in viata oricarui om, este comunicarea. Astfel ne putem transmite mesajele, ne putem face cunoscute ideile, putem lamuri neintelegerile si ajunge la armonie in relatiile noastre. Comunicarea este vehiculul care sta la baza relatiilor interumane si este fundamentul tuturor lucrurilor. .

Sigur, aproape ca a ajuns un cliseu, afirmatia: „comunicarea este cea mai importanta”. Si asta pentru ca o rostim cel mai adesea mecanic, fara sa o trecem prin noi.
 .
Cei mai multi oameni considera ca a vorbi despre tot si toate cu cei din jur inseamna ca au o comunicare buna cu acestia. Confunda vorbirea fara substanta si scop, cu comunicarea. Sau auzirea cu ascultarea. Si apoi, sunt nedumeriti ori de cate ori nu se fac intelesi sau se instraineaza de cele mai dragi fiinte din viata lor.
 
Fiecare fiinta umana doreste sa fie ascultata, iar cand nu este, are senzatia ca nu este importanta si isi intareste convingerea ca nu este sufiecnt de buna, de importanta, etc. Toti avem nevoie sa fim ascultati. Si atunci, de ce foarte putini ascultam?
 .
De cate ori nu ne-am prefacut ca ascultam pe cineva, dand din cap aprobator sau scotand niste interjectii din cand in cand, pentru a-i da senzatia ca suntem acolo, cand de fapt eram cu gandul in cu totul alta parte si faceam cu totul altceva in acest timp? De cate ori nu s-a intamplat sa ni se transmita un mesaj, pe care l-am inteles gresit, iar asta ne-a afectat relatiile si rezultatele in viata?
 .
Asadar, ce este necesar sa facem, pentru o comunicare eficienta?
 .
Cel mai important este sa invatam sa ascultam. O buna comunicare incepe cu o buna ascultare.

 .
Practicati si voi acest gen de ascultare si fiti prezenti la felul in care se schimba lucrurile in viata voastra. Va promit ca relatiile voastre si toate domeniile vietii se vor imbunatati in mod uimitor.
 .

Nicoleta Svârlefus
Astro Shop

Cele mai noi articole