Numere fixe/numere mobile

Autor: Nicoleta - marti, 20 octombrie 2009, 7081 vizualizari
Numere fixe/numere mobile

In numerologie, numerele indica potentialul de evolutie si transformare a individului, insa au la randul lor un potential de transformare. Numerele principale se pot clasifica in functie de acest criteriu, al dinamismului sau al caracterului schimbator, in numere fixe si numere mobile.

NUMERE FIXE

Vibratia nasterii                                                                                                                                                              

Descriere: exprima o forta primordiala care, odata manifestata, nu poate fi alterata niciodata. Vibratia nasterii se obtine din data nasterii si este singurul numar asupra caruia nu se poate interveni in niciun fel.

Semnificatie: Vibratia nasterii insumeaza predispozitiile native ale purtatorului acestui marcaj. Vorbitorii de limba engleza vorbesc despre “lifepath”, iar francezii spun “chemin de vie”, de aceea circula si la noi termenul “calea din nastere“, sinonim perfect cu “vibratia nasterii”. Devine astfel cu atat mai transparent rolul vibratiei nasterii de a descrie traseul existential al fiecaruia dintre noi. Daca incercam sa fim permanent noi insine, adica sa valorificam la maxim vibratia care ni se potriveste, putem fi siguri ca ne indreptam spre destinatia finala: fericirea si implinirea.
.
 
Numarul activ
Descriere: este obtinut din cifrarea prenumelui complet primit la nastere. Intrucat foarte rare sunt cazurile in care cineva alege sa-si schimbe prenumele, numarul activ poate fi incadrat in categoria numerelor fixe. Chiar daca cineva alege un pseudonim sau un diminutiv, acesta va fi luat si el in calcul, dar numarul dat de prenumele intreg continua sa-si exercite influenta.
.
Semnificatie : Numarul activ ne modeleaza caracterul si poate confirma sau infirma o serie de trasaturi ale numarului de expresie.
.
 
NUMERE MOBILE
.
 
Numarul de expresie
Descriere: reprezinta numarul obtinut din cifrarea numelui si a prenumelui intreg. Cu alte cuvinte, este rezultatul adunarii dintre numele de familie si prenume, unde fiecarei litere i se atribuie cifra corespunzatoare. In cazul barbatilor, in peste 90 % din cazuri, numarul de expresie ramane fix. Desigur, la capitolul exceptii se incadreaza cei care isi schimba numele de familie de bunavoie sau adopta numele de familie al sotiei in urma casatoriei. In cazul femeilor, majoritatea aleg sa-si schimbe numele de familie, prin urmare vor dobandi un alt numar de expresie in urma casatoriei.
.
 
Semnificatie : Numarul de expresie mai este cunoscut si drept “numarul destinului”. El este numarul asupra caruia putem avea cel mai mare grad de control, in functie de alegerile pe care le facem. Este un numar al realizarii si ne dezvaluie ceea ce trebuie sa intreprindem pe parcursul acestei vieti. El indica potentialul, misiunea noastra, scopurile pe care ni le fixam si oportunitatile de care putem avea parte. Numarul de expresie poate sa ne indrepte spre o vocatie care, bine aleasa, ne poate face sa ne atingem menirea. Astfel, poate fi considerat un numar al carierei.
 
Daca vibratia nasterii ne arata pe noi asa cum suntem, numarul de expresie vorbeste despre aspiratiile noastre si ne spune ceea ce trebuie sa devenim.
.
 
Vibratia de interior
Descriere: se obtine din cifrarea tuturor vocalelor din nume si prenume. Daca se modifica numele de familie, se modifica implicit si vibratia de interior.
.
 
Semnificatie: Vibratia de interior aduce la lumina dorintele noastre ascunse. Este numarul nostru intim, fata pe care nu o aratam decat persoanelor foarte apropiate. Vibratia de interior se traduce in motivatiile noastre interioare. Acest numar vorbeste despre afinitatile noastre profunde, despre ceea ce ne place sau nu ne place, despre ceea ce ne face sa fim multumiti sau sa ne simtim bine.
.
 
Vibratia de exterior
Descriere: reprezinta suma tuturor consoanelor cifrate din nume si prenume. Ca si vibratia de interior, se modifica odata cu schimbarea numelui de familie.
.
 
Semnificatie: Vibratia noastra de exterior este suprafata de contact cu ceilalti, personalitatea pe care o afisam. In astrologie, am descoperit o mare afinitate a vibratiei de exterior cu Ascendentul. Este impresia pe care o lasam celorlalti, fara ca ea sa fie neaparat cea care e reprezinta cu adevarat. Vibratia de exterior se manifesta la nivel relational, simbolizand fata pe care o aratam celorlalti.
.
 
Numarul dominant
Descriere: este numarul care apare de cele mai multe ori in cifrarea numelui si a prenumelui. Desigur, daca se modifica numele de familie, se poate modifica si numarul dominant.
.
 
Semnificatie: Numarul dominant accentueaza anumite trasaturi de caracter, pana la exacerbare. Daca este foarte bine reprezentat, iar energiile sale nu sunt controlate, el poate deveni negativ sau chiar distructiv.
.
 
Numarul ereditar
Descriere: se obtine din cifrarea numelui de familie. Cel mai adesea, el este schimbat prin casatorie, dar si prin adoptie, libera alegere etc.
.
 
Semnificatie : Prin casatorie, femeia (uneori, barbatul), devine o ramura in arborele genealogic al familiei partenerului. De aceea, persoana evolueaza acum intr-un nou mediu, caruia ii duce mai departe specificul genetic. Numarul ereditar reprezinta mostenirea pe care o primim de la familia in care ne-am nascut, sau de la cea la care aderam. Odata cu noul nume ereditar, il lasam in urma pe cel vechi, care isi pierde importanta.
.
 
Numarul karmic
Descriere: este numarul care lipseste din cifrarea numelui si a prenumelui. Odata cu schimbarea numelui, se poate schimba si numarul karmic. De mentionat ca pot exista mai multe numere karmice.
.
 
Semnificatie : Numarul karmic descrie lectiile de viata care nu au fost asimilate in trecut de persoana respectiva si care, acum, vor trebui trecute mai greu sau mai usor. Metaforic, este vorba despre un gol in viata persoanei care trebuie umplut.
.
 
Numarul cosmic
Descriere: reprezinta suma dintre vibratia nasterii si numarul de expresie. In cazul in care se modifica numele de familie, sigur ca urmeaza o reactie in lant : dupa numarul de expresie, numarul cosmic va fi si el altul.
.
 
Semnificatie : Numarul cosmic este descris adesea ca simbol al deplinelor realizari in etapa de maturizare a omului. Este numarul care poate da contur destinului nostru, aflat in pragul implinirii.
.
 
Observatii
 .
Dincolo de aceasta clasificare binara, exista numeroase particularitati, pe care le schitez in continuare:
- singurul numar cu adevarat fix, care nu poate fi modificat indiferent de circumstante, este vibratia nasterii;
- majoritatea barbatilor si un numar (mai mic) de femei nu isi schimba niciodata numele sau prenumele pe parcursul vietii. Prin urmare, numerograma lor va contine numai numere fixe ;
- exista persoane care isi schimba de mai multe ori numele sau chiar prenumele pe parcursul vietii. Dupa un interval de timp, ce poate fi considerat “de tranzitie” , ele ajung sa vibreze cu noul nume. Asadar, dupa casatorie (adoptie, divort urmat de revenirea la numele de fata etc.), numerele mobile isi intra in drepturi. Persoanele care isi schimba numele trebuie sa-si recalculeze si numerele prinicipale .
- se ridica urmatoarea problema : cand incepe noul nume sa influenteze personalitatea ? Se spune ca, la mai putin de 7 luni de la schimbare, el nu este inca tocmai relevant. Dupa acest interval, noul nume si noile numere principale incep sa-si exercite pe deplin actiunea, ajungandu-se ca, dupa 7 ani, ele sa fie perfect asimilate.
- exista o situatie particulara in care numerele mobile migreaza in categoria celor fixe: este posibil ca, in urma schimbarii numelui, numerele principale sa se conserve; in acest caz, persoana se mentine pe acelasi nivel de vibratie pe tot parcursul vietii.
.
 
Pe langa descrierea numerelor si a conditiilor in care ele isi pastreaza caracterul fix sau mobil, am adaugat si o prezentare a semnificatiei numerelor principale. Intentia a fost aceea de a raspunde la intebarea: Exista o anumita interpretare a unui numar pentru fiecare vibratie in parte? Raspunsul este afirmativ, deoarece fiecare numar principal descrie un anumit sector al fiintei. De exemplu, 1 ca vibratie de interior ne poate face sa ne simtim bine atunci cand suntem in frunte, in centrul atentiei, cand preluam initiativa sau ne facem remarcati, pentru ca suntem motivati de asumarea rolului de conducator. Pe de alta parte, 1 ca vibratie de exterior ne poate impune in ochii celorlalti ca persoane cu certe abilitati de conducere sau coordonare. Asa ne pot percepe ceilalti, pentru ca acesta este modul in care relationam noi cu ei chiar daca, in interiorul nostru, avem alte aspiratii, nu neaparat aceea de a fi mereu primul (daca vibratia de interior este alta decat 1). Asadar, 1 ca vibratie de interior se intepreteaza in functie de ceea ce reprezinta vibratia de interior (aspiratii, inclinatii interioare etc.), in timp ce 1 ca vibratie de exterior va fi interpretat in planul aparentelor, al impresiei pe care o facem, a ceea ce transmitem in exterior etc. Generalizarea este valabila pentru toate numerele principale.
.
 
Am lasat o dedicatie pentru final : acest articol ii este dedicat Cristinei P., care mi-a inspirat acest subiect, pentru firea ei mereu iscoditoare si pentru cautarea neobosita a sensurilor si asocierilor care, cu cat se apropie de noi, cu atat ne proiecteaza mai departe in sfera cunoasterii. Cu mare drag,
.
                                                                                                                                                            ~ Valeriu Panoiu
 

 

 

numere fixe mobile vibratia nasterii numar activ numar de expresie numar karmic ereditar dominant


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole