Nu suferința emoțională e problema ci faptul că nu am fost învățați de mici să ne gestionăm emoțiile

Autor: AstroCafe.ro - joi, 16 noiembrie 2023, 1167 vizualizari

Nu suferința emoțională e problema ci faptul că nu am fost învățați de mici să ne gestionăm emoțiile, să ne gestionăm trăirile. 

Acesta este motivul pentru care în relația de cuplu, dacă unul încearcă să îl protejeze de suferință pe celălalt, o să eșuzeze. Acesta este motivul pentru care părinții care încearcă să își protejeze copilul de suferință, o să eșueze.

Dacă reușim să ne gestionăm emoțiile, ne gestionăm trăirile, ne gestionăm viața mult mai ușor. Omul are nevoie de SusȚinere, de exemple pentru a învăța să alchimizeze, să transforme ceea ce este în interiorul său și astfel să își manifeste creativitatea, sub diferite forme, în lume.

Probabil acesta este motivul pentru care mulți caută să copieze pe cei din jur, le este teamă de ceea ce îi tranzitează, le este teamă de ei înșiși.

Protecția nu înseamnă a elimina necunoscutul și pericolul ci a gestiona necunoscutul și pericolul. Un luptător, spre exemplu, nu se ferește de luptă ci se pregătește în cazul în care aceasta se va întâmpla.

Vrei să îți protejezi partenerul sau copiii? Du-te alături de ei în necunoscut și înfruntați pericolul împreună. Nu într-un mod dezechilibrat, nu căutând adrenalina ci pas cu pas, într-un ritm potrivit pentru amândoi, unul care să ofere posibilitatea de a vă întoarce când simțiți. 

Cei care înfruntă pericolul pentru că sunt dependenți de adrenalină, tot de suferință fug. Adevăratul pericol este în interiorul nostru, nu în exterior. Când învățăm să gestionăm pericolul din interior, viața devine mult mai ușoară și oamenii care rămân lângă noi, pentru că am înfruntat pericolul împreună, aceia sunt aliații noștri și ar fi recomandat să îi prețuim.

CURAJ! 
Autor: Orlando Daniel Stoicescu Astro Shop

Cele mai noi articole