Nu ne naștem pentru a fi pe placul celorlalți. Învățăm forțat să cerșim iubire

Autor: AstroCafe.ro - marti, 23 mai 2023, 1817 vizualizari

Habar n-am avut că sunt o persoană plăcută până la 40 de ani. Nu ne naștem ca oameni plăcuți. Suntem făcuți să devenim. Suntem forțați să învățăm să cerșim iubire. Când trăim abuzuri în copilăria noastră, trebuie să găsim o modalitate de a rămâne în siguranță. Încercăm să-i mulțumim pe cei din jurul nostru, astfel încât aceștia să nu simtă nevoia să devină abuzivi față de noi.

Creștem crezând că pentru a fi în siguranță, trebuie să oferim. Trebuie să cerșim dragoste. Devine înrădăcinat în noi, că valoarea noastră de sine depinde de cât de buni suntem față de ceilalți oameni. În încercările noastre disperate de a ne face plăcuți, tindem să devenim manipulatori. Devenim condiționați să dăm pentru a primi.

Totul este răsucit în mintea oamenilor care se străduiesc să fie plăcuți. Ne vedem pe noi înșine și lumea prin lentila sacrificiului de sine. Totul se învârte în jurul supraviețuirii. Rămâi în viață. Dar totul se poate schimba odată ce începem să ne înțelegem pe noi înșine la un nivel mai profund. Experimentarea sentimentului de compasiune față de noi înșine este primul pas către vindecarea bolii de a le fi pe plac celorlalți.

Și ceea ce se schimbă nu este intenția de a face ceva pentru ceilalți și de a dărui. Ceea ce se schimbă este intenția din spatele nevoii de a fi pe plac. Ceea ce se schimbă este felul în care începem să ne percepem pe noi înșine. Pentru că odată ce învățăm iubirea de sine, înțelegem că nu trebuie să dăruim pentru a fi iubiți. Dragostea nu poate fi cumpărată. Nu este o călătorie ușoară.  

Există o paradigmă care trebuie spulberată și înlocuită cu una semnificativă. Ne separăm total de  iluzia de a ne simți nesemnificativi dacă nu ne pasă de ceilalți. Creăm noua paradigmă a valorii de sine bazată pe dăruire pentru simplul motiv că starea pe care o simțim atunci când dăruim este una bună. Nu mai avem așteptări. Pur și simplu ne lăsăm purtați de intențiile bune. 

Oamenii care s-au vindecat de dorința de a le fi pe plac celorlalți sunt în continuare oameni extrem de darnici și de generoși. Sunt oameni cu inimi pline de iubire. Trebuie doar să creadă în ei și în capacitatea lor de a iubi!

Sursa articol: Raising Vibrations  
Sursa foto: Gabe Tomoiaga 

-----
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole